reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Próbuj może z tą solą, ja tez miałam przy ostrym wysiłkowym zapaleniu ucha w tym roku najpierw Floxal i antybiotyki, później cetraxal plus i nowy antybiotyk, nameczylam sie ostro, skończyłam na inhalacjach pod cianieniem. Nie polecam. Porozmawiaj z jakimś lekarzem o tym „nawyku”, sadze, ze da się nad tym „zapanować” i będzie lepiej. Nie wiem, jak te krople w ewentualnej ciąży, ale sadze, ze tez można ;)
Cetraxal można, nawet w ulotce jest napisane. Cetraxal plus dostałam po wizycie u lekarza, mówił, że nie ma napisane że można czy nie bo zazwyczaj tych leków się nie bada na ciężarnych. Co do ototalginu to pamiętam jak mi w ciąży to przepisał lekarz a potem ją wyczytałam w necie że kategorycznie nie można - a to ta sama zasada jak wyżej - po prostu nie badany na ciężarnych. To wszystko to krople, pewnie działają głównie miejscowo.
Co do rozmawiania z lekarzem to nasza zajebista służba zdrowia od jakiegoś czasu wymaga skierowań do specjalisty od rodzinnego, a to w mojej sytuacji trochę dużo zachodu, prywatnie jak na razie nie ma do kogo iść. Chyba że jakiś "znanylekarz" z internetu i teleporada 🙃

reklama
Do góry