Aczkolwiek@to_na_pralkę
Fanka BB :)
Oczywiście wysiękowym, a nie „wysiłkowym” w wypowiedzi już poprawiłamCetraxal można, nawet w ulotce jest napisane. Cetraxal plus dostałam po wizycie u lekarza, mówił, że nie ma napisane że można czy nie bo zazwyczaj tych leków się nie bada na ciężarnych. Co do ototalginu to pamiętam jak mi w ciąży to przepisał lekarz a potem ją wyczytałam w necie że kategorycznie nie można - a to ta sama zasada jak wyżej - po prostu nie badany na ciężarnych. To wszystko to krople, pewnie działają głównie miejscowo.
Co do rozmawiania z lekarzem to nasza zajebista służba zdrowia od jakiegoś czasu wymaga skierowań do specjalisty od rodzinnego, a to w mojej sytuacji trochę dużo zachodu, prywatnie jak na razie nie ma do kogo iść. Chyba że jakiś "znanylekarz" z internetu i teleporada
Cetraxal jak można to super, dobrze działa tez bez recepty otinum, ale to nie wiem, jak z ciążą.
Generalnie z lekami jest tak, ze nic nie chcą wpisywać, ze mogą ciężarne, żeby nie było spraw sądowych typu: moje dziecko jest niepełnosprawne przez leki i tak całkiem się koncernom farmaceutycznym nie dziwie
Odnośnie braku dostępności lekarzy: małymi krokami, im szybciej jakieś miejsce, tym lepiej. Zawsze to chwila do przodu, wiec najpierw teleporada z internista ( tu nie ma powodów do stacjonarnej wizyty) i później skierowanie do specjalisty, zawsze to krok bliżej - powodzenia