reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

To czaj to co mi się teraz wyświetliło:
5 rzeczy które musisz wiedzieć przed pierwszą wizytą u ginekologa.

I facet mówi: ubierz spódniczkę, wtedy nie będziesz musiała się rozbierać, wystarczy że zdejmiesz tylko majtki.

I komentarz jakiegoś typa: ohohoh "wystarczy że zdejmiesz tylko majtki - to zachęca do seksu. W ogóle to to powinien być zawód zarezerwowany tylko dla kobiet"

🙃🤡💩
Moja koleżanka też twierdzi, że ginekolog facet to na pewno zboczeniec i nigdy do takiego nie pójdzie :p
Nawet kiedyś się śmiałam, że jak z jakiegoś powodu trafi do szpitala na oddział ginekologii to będzie tam musiała sceny odstawiać, żeby nie badał jej żaden mężczyzna, których jest zwykle dużo :p

Btw totalnie nie rozumiem tego chodzenia w spódniczkach do ginekologa :D. Przynajmniej te które mam tak średnio nadają się do leżenia z szeroko rozstawionymi nogami. Już nie mówiąc o tym, że teraz już praktycznie we wszystkich gabinetach są te takie jednorazowe, w które trzeba się przebrać. A tak poza tym to leży się tam w takiej pozycji, że te 1-2 metry od łazienki do fotela to już mi na prawdę różnicy nie robią.

reklama
Moja koleżanka też twierdzi, że ginekolog facet to na pewno zboczeniec i nigdy do takiego nie pójdzie :p
Nawet kiedyś się śmiałam, że jak z jakiegoś powodu trafi do szpitala na oddział ginekologii to będzie tam musiała sceny odstawiać, żeby nie badał jej żaden mężczyzna, których jest zwykle dużo :p

Btw totalnie nie rozumiem tego chodzenia w spódniczkach do ginekologa :D. Przynajmniej te które mam tak średnio nadają się do leżenia z szeroko rozstawionymi nogami. Już nie mówiąc o tym, że teraz już praktycznie we wszystkich gabinetach są te takie jednorazowe, w które trzeba się przebrać. A tak poza tym to leży się tam w takiej pozycji, że te 1-2 metry od łazienki do fotela to już mi na prawdę różnicy nie robią.
Moje doświadczenie z kobietami ginekologami jest niestety takie, że są mniej delikatne i niestety mniej empatyczne niż panowie ginekolodzy 🤷‍♀️

Moje doświadczenie z kobietami ginekologami jest niestety takie, że są mniej delikatne i niestety mniej empatyczne niż panowie ginekolodzy 🤷‍♀️
właśnie, ja zwykle chodziłam do ginekologów kobiet i było spoko, ale w klinice niepłodności jestem u faceta i jest naprawde spoko. Dużo delikatnijeszy.

A co do spódnic to mam takie samo zdanie jak @lady_in_blue .

Mój pierwszy chłopak nie pozwalał mi chodzić do faceta ginekologa 🤷‍♀️

Hej dziewczyny, testy owulacyjny robione przed chwilą z tej samej probki moczu. Jeden z domowego laboratorium, drugi z tych najtańszych z allegro. Jak dla mnie pik na podstawie tego pierwszego ale chciałam pokazać różnice jak te taniochy wychodzą słabo. Do tej pory robiłam tylko je a w tym miesiącu zakupiłam dodatkowo z domowe labo :)

Załączniki

• 20221030_162423.jpg
    20221030_162423.jpg
    941,3 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Do góry