reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
No ja jestem programistą, ja nawet z domu nie wychodzę 🤣

Generalnie na badaniach okresowych w tym roku miałam badanie słuchu, neurologa, okulistę, psychologa transportu (teoretycznie mamy wpisane prowadzenie samochodu służbowo w karcie stanowiska), badania krwi - glukoza, morfologia, TSH, lipidogram, badanie ogólne moczu. Chyba tyle 🧐.

Edit no i taki ogólny wywiad pielęgniarski, waga, wzrost, ciśnienie, problemy zdrowotne ;-)
W jakich językach programujesz? Ciekawość 🙈
U mnie w kwestii badań zawsze okulista i lekarz plus badania do kierowania samochodem, jakaś glukoza tez bywała.

Jakiś ten mój okres póki co nierozkrecony, bardziej jak plamienie. Ech, niech ten krwawy październik idzie a kysz, bo już chce się moc dalej starać. No i muszę te cykle unormować, bo jak będę mieć 45-dniowe, to max. 8 szans rocznie na zajście w ciąże to jednak bardzo mało…

Myślę że bez USG to i tak nic nie wywrozymy :D oby było dobrze i się gorzej nie poprzestawiało
Ano oczywiście, ale myślę, że progesteron we wtorek 8 dni po teoretycznej owu też może coś wyjaśnić.
No i oczywiście wiem, że tu nikt mi nie powie, co się dzieje. Natomiast forum to taka skarbnica wiedzy i doświadczeń, że myślałam, że któraś podobne szaleństwo przeżyła.
Ja jak żyję prawie 33 lata, to pierwszy raz takie dziwactwo przechodzę.
Dalej uważam, że poronienie mocno wpłynęło na moje bardzo regularne cykle.
Słuchałam jakiś czas temu gościa, który wyjaśniał jak to jest możliwe, ze można urodzić bliźniaki, które mają innych ojców. I tam właśnie opowiadał o owulacji, która jest jedna za drugą po jakimś czasie. Może u Ciebie jest szansa na bliźniaki 🥰🥰🥰
Na razie zakładam, że odbyła się jedna owu w „normalnym” terminie.
Nawet w Polsce był taki przypadek babki, która uprawiała seks tego samego dnia ze swoim prawie byłym mężem, następnie z kochankiem, który miał zastąpić męża i z tego ambarasu wyszły bliźniaki od dwóch ojców😁.

Ostatnia edycja:
Myślę że bez USG to i tak nic nie wywrozymy :D oby było dobrze i się gorzej nie poprzestawiało
No to trzeba zrobić uezgie 😁
IMG_20221023_233050.jpg

reklama
Do góry