reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

tak, tak, pęcherzyk napewno będzie, bardziej chodziło mi, że zarodka może nie być jeszcze widać, a na serduszko tym bardziej za wcześnie 😉
tak, tak, pęcherzyk napewno będzie, bardziej chodziło mi, że zarodka może nie być jeszcze widać, a na serduszko tym bardziej za wcześnie 😉
Tego tak naprawdę nie wiesz, bo póki co posiłkujesz kalkulatorami porodu według daty ostatniej miesiączki.

Dokładnej daty owulacji zapewne nie znasz, chyba że ją monitorowałaś.

reklama
Hej! Ja w temacie WZW C. Też to miałam świństwo. U mnie na 99% winny tatuaż.. W tym roku się wyleczyłam ale żyłam z tym okropieństwem prawie 9 lat. I przez to raz poroniłam a raz w grudniu zapewne niektóre z Was pamiętają przeszłam ciążę pozamaciczną, pęknięta z ratowaniem życia. Jak mogę pomóc w tym temacie to zapraszam do wiadomości. Teraz są krótkie kolejki na leczenie, nie ma już biopsji tylko jeździ się na fibroscan i to ocenia stan wątroby na jakim stopniu jest zwłóknienie, od tego zależy leczenie. Leczyłam się lekiem Maviret przez 3 miesiące, straszyli mnie, że kiepsko będę się czuła.. Nic z tego, nic mi nie było. Jestem po 2 kontrolnych badaniach i jestem wyleczona w 100 %, nie ma śladu po wirusie, choć bałam się i ryłam głowę bo przecież to krew zakażona w całym organizmie jest. Jak jesteś z Warmii i Mazur to w Elblągu nie ma długich kolejek na leczenie, mimo, że przyjeżdżają leczyć się z innych województw. Mamy tutaj dobry personel i każdy tu dba o pacjenta. Jeśli chodzi o dietę to zero tłuszczu, tylko gotowane na parze. Da się przeżyć. Aha i nie można jeść grejfrutów.

Hejka!
Poluje dziś na mój pik! Rosół sobie pyrkał, męża wziełam w obroty, bo dzieci wypadły na plac zabaw siknełam na paseczek, by sprawdzić czy cos się rusza. Jak myslicie dużo brakuje? Czy to już to?

Załączniki

• 20221022_175438.jpg
    20221022_175438.jpg
    500,7 KB · Wyświetleń: 76
  • 20221022_175527.jpg
    20221022_175527.jpg
    875,4 KB · Wyświetleń: 72
Hej! Ja w temacie WZW C. Też to miałam świństwo. U mnie na 99% winny tatuaż.. W tym roku się wyleczyłam ale żyłam z tym okropieństwem prawie 9 lat. I przez to raz poroniłam a raz w grudniu zapewne niektóre z Was pamiętają przeszłam ciążę pozamaciczną, pęknięta z ratowaniem życia. Jak mogę pomóc w tym temacie to zapraszam do wiadomości. Teraz są krótkie kolejki na leczenie, nie ma już biopsji tylko jeździ się na fibroscan i to ocenia stan wątroby na jakim stopniu jest zwłóknienie, od tego zależy leczenie. Leczyłam się lekiem Maviret przez 3 miesiące, straszyli mnie, że kiepsko będę się czuła.. Nic z tego, nic mi nie było. Jestem po 2 kontrolnych badaniach i jestem wyleczona w 100 %, nie ma śladu po wirusie, choć bałam się i ryłam głowę bo przecież to krew zakażona w całym organizmie jest. Jak jesteś z Warmii i Mazur to w Elblągu nie ma długich kolejek na leczenie, mimo, że przyjeżdżają leczyć się z innych województw. Mamy tutaj dobry personel i każdy tu dba o pacjenta. Jeśli chodzi o dietę to zero tłuszczu, tylko gotowane na parze. Da się przeżyć. Aha i nie można jeść grejfrutów.
Matko myslalam o Tobie wiele razy! Co u Ciebie i w ogóle

Moje psie dziecko 😍
Błondziorno, mi amiche!

Chwalimy się swoimi dziećmi kocimi i psimi?

Moje ze sobą śpią (tu akurat moja ukochana, nieodżałowana Kotynka, która dwa miesiące temu umarła w wieku 17 lat🥺). No i drugi to Morusław, który aktualnie próbuje wydębić kiełbasę 😂.
Generalnie u nas zwierzaki mogą wszystko, co widać na zdjęciach.

Aaa, w garnku siedzi Mały, który taki mały nie jest, ale jest najmłodszy z całej czelotki.

Załączniki

• A65F7CE5-FD82-4382-A57D-B3E47B42A019.jpeg
    A65F7CE5-FD82-4382-A57D-B3E47B42A019.jpeg
    913,2 KB · Wyświetleń: 35
Matko myslalam o Tobie wiele razy! Co u Ciebie i w ogóle
Jak mi miło, że pamiętałaś 😊 właśnie w tym roku wyleczyłam te świństwo WZW C, raz byłam różowa a raz żółta 😐. I przez to nie mogłam zajść w ciążę a jak już zaszłam to w pozamaczina. Wzięłam się za siebie po leczeniu na ostro. Tłuszcz to prosto z patelni jeść zaczęłam 😁 i tak suma sumarów, 5 tydzień a pecherzyk w jamie macicy, mieliśmy złoty strzał z jednym jajowodem.

reklama
Jak mi miło, że pamiętałaś 😊 właśnie w tym roku wyleczyłam te świństwo WZW C, raz byłam różowa a raz żółta 😐. I przez to nie mogłam zajść w ciążę a jak już zaszłam to w pozamaczina. Wzięłam się za siebie po leczeniu na ostro. Tłuszcz to prosto z patelni jeść zaczęłam 😁 i tak suma sumarów, 5 tydzień a pecherzyk w jamie macicy, mieliśmy złoty strzał z jednym jajowodem.
Super, że sie udalo :) gratulacje!
A ja tu nieprzerwanie siedze i jestem na tym samym etapie co bylam

Do góry