reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Wow, no rzeczywiście wygląda jakby organizm nie szykował się na razie do okresu. A byłaś u ginekologa i na USG cos widać?
Nie byłam właśnie ostatnio, byłam 7 października i był jeden pęcherzyk 13mm i tyle, robiący monitoring uważał, ze to zły moment na robienie monitoringu 😂😂 rety jak się pomylił. Serio oszalałam. Już tak to chyba dawno nie miałam. A piersi to mnie od ponad tygodnia tak okresowo bolą, a tu takie wyniki 🤔😆

reklama
Nie byłam właśnie ostatnio, byłam 7 października i był jeden pęcherzyk 13mm i tyle, robiący monitoring uważał, ze to zły moment na robienie monitoringu 😂😂 rety jak się pomylił. Serio oszalałam. Już tak to chyba dawno nie miałam. A piersi to mnie od ponad tygodnia tak okresowo bolą, a tu takie wyniki 🤔😆
A badania progesteronu nie robiłaś?

dzięki, że pytasz 😉 Podczytuje Was co jakiś czas z myślą, że jak wejdę na forum to będą ⏸️ Objawów praktycznie żadnych nie mam prócz bolącego brzucha raz na jakiś czas jak na @ i bolących piersi. Dostałam po konsultacji telefonicznej luteinę, bo progesteron miałam cały czas w okolicach 15, a beta przyrasta od 170%-270%. Mam skierowanie na badania ciążowe, idę w poniedziałek. A na USG jestem zapisana na czwartek, ale wątpię żeby było już widać kropka, bo to będzie niecałe 6t (denerwują mnie te wyliczenia niektórych, który to tydzień, bo owulację miałam w 21dc, a wszyscy liczą od 1d@, a u mnie ciąża tydzień młodsza i będą mnie tylko stresować tym dopóki nie będą się sugerować USG). Bardzo spokojnie przechodzę te początki, mało myślę, mało czytam nt ciąży, ale to pewnie ze względu na poprzednią stratę i dopóki nie zobaczę kropka na USG to moje podejście będzie takie wyważone ☺️
Może być jednak coś widać.
Może być już pęcherzyk w jamie macicy.

Ja poszłam w 5 tygodniu, to lekarz właśnie wypatrzył pęcherzyk.
Tydzień później już biło serduszko.

A jak się czujesz ogólnie? Bo to jednak po stymulacji i punkcji bywa różnie.
Ogólnie dobrze, teraz jedynie brzuch czasem boli jak na @ ... Przy stymulacji też nie było jakiejś tragedii, ale niestety z 9 komórek nadawała się tylko jedna do zapłodnienia... To mnie bardziej zmartwiło, bo jeśli się nie uda, to czeka nas wszystko od nowa 🙄 no, ale trzeba myśleć pozytywnie.

Ogólnie dobrze, teraz jedynie brzuch czasem boli jak na @... Przy stymulacji też nie było jakiejś tragedii, ale niestety z 9 komórek nadawała się tylko jedna do zapłodnienia... To mnie bardziej zmartwiło, bo jeśli się nie uda, to czeka nas wszystko od nowa 🙄 no, ale trzeba myśleć pozytywnie.
O kurczę :-( . A pozostałe były niedojrzałe czy zdegenerowane?

Na pewno należy Ci się dużo odpoczynku, bo Twój organizm teraz dużo przeszedł i dalej przechodzi starając się o tego świeżaczka ♥️.

O kurczę :-( . A pozostałe były niedojrzałe czy zdegenerowane?

Na pewno należy Ci się dużo odpoczynku, bo Twój organizm teraz dużo przeszedł i dalej przechodzi starając się o tego świeżaczka ♥️.
Zdegradowane... Tyle tylko usłyszałam od embriologa, więc informacji dowiem się na wizycie u lekarza prowadzącego... Więc no zobaczymy co to będzie, mam nadzieję, że świeżaczek dzielnie walczy 😊

Może być jednak coś widać.
Może być już pęcherzyk w jamie macicy.

Ja poszłam w 5 tygodniu, to lekarz właśnie wypatrzył pęcherzyk.
Tydzień później już biło serduszko.
tak, tak, pęcherzyk napewno będzie, bardziej chodziło mi, że zarodka może nie być jeszcze widać, a na serduszko tym bardziej za wcześnie 😉

reklama
Do góry