reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Wow, no rzeczywiście wygląda jakby organizm nie szykował się na razie do okresu. A byłaś u ginekologa i na USG cos widać?
Nie byłam właśnie ostatnio, byłam 7 października i był jeden pęcherzyk 13mm i tyle, robiący monitoring uważał, ze to zły moment na robienie monitoringu 😂😂 rety jak się pomylił. Serio oszalałam. Już tak to chyba dawno nie miałam. A piersi to mnie od ponad tygodnia tak okresowo bolą, a tu takie wyniki 🤔😆

reklama
Nie byłam właśnie ostatnio, byłam 7 października i był jeden pęcherzyk 13mm i tyle, robiący monitoring uważał, ze to zły moment na robienie monitoringu 😂😂 rety jak się pomylił. Serio oszalałam. Już tak to chyba dawno nie miałam. A piersi to mnie od ponad tygodnia tak okresowo bolą, a tu takie wyniki 🤔😆
A badania progesteronu nie robiłaś?

dzięki, że pytasz 😉 Podczytuje Was co jakiś czas z myślą, że jak wejdę na forum to będą ⏸️ Objawów praktycznie żadnych nie mam prócz bolącego brzucha raz na jakiś czas jak na @ i bolących piersi. Dostałam po konsultacji telefonicznej luteinę, bo progesteron miałam cały czas w okolicach 15, a beta przyrasta od 170%-270%. Mam skierowanie na badania ciążowe, idę w poniedziałek. A na USG jestem zapisana na czwartek, ale wątpię żeby było już widać kropka, bo to będzie niecałe 6t (denerwują mnie te wyliczenia niektórych, który to tydzień, bo owulację miałam w 21dc, a wszyscy liczą od 1d@, a u mnie ciąża tydzień młodsza i będą mnie tylko stresować tym dopóki nie będą się sugerować USG). Bardzo spokojnie przechodzę te początki, mało myślę, mało czytam nt ciąży, ale to pewnie ze względu na poprzednią stratę i dopóki nie zobaczę kropka na USG to moje podejście będzie takie wyważone ☺️
Może być jednak coś widać.
Może być już pęcherzyk w jamie macicy.

Ja poszłam w 5 tygodniu, to lekarz właśnie wypatrzył pęcherzyk.
Tydzień później już biło serduszko.

A jak się czujesz ogólnie? Bo to jednak po stymulacji i punkcji bywa różnie.
Ogólnie dobrze, teraz jedynie brzuch czasem boli jak na @ ... Przy stymulacji też nie było jakiejś tragedii, ale niestety z 9 komórek nadawała się tylko jedna do zapłodnienia... To mnie bardziej zmartwiło, bo jeśli się nie uda, to czeka nas wszystko od nowa 🙄 no, ale trzeba myśleć pozytywnie.

Ogólnie dobrze, teraz jedynie brzuch czasem boli jak na @... Przy stymulacji też nie było jakiejś tragedii, ale niestety z 9 komórek nadawała się tylko jedna do zapłodnienia... To mnie bardziej zmartwiło, bo jeśli się nie uda, to czeka nas wszystko od nowa 🙄 no, ale trzeba myśleć pozytywnie.
O kurczę :-( . A pozostałe były niedojrzałe czy zdegenerowane?

Na pewno należy Ci się dużo odpoczynku, bo Twój organizm teraz dużo przeszedł i dalej przechodzi starając się o tego świeżaczka ♥️.

O kurczę :-( . A pozostałe były niedojrzałe czy zdegenerowane?

Na pewno należy Ci się dużo odpoczynku, bo Twój organizm teraz dużo przeszedł i dalej przechodzi starając się o tego świeżaczka ♥️.
Zdegradowane... Tyle tylko usłyszałam od embriologa, więc informacji dowiem się na wizycie u lekarza prowadzącego... Więc no zobaczymy co to będzie, mam nadzieję, że świeżaczek dzielnie walczy 😊

Może być jednak coś widać.
Może być już pęcherzyk w jamie macicy.

Ja poszłam w 5 tygodniu, to lekarz właśnie wypatrzył pęcherzyk.
Tydzień później już biło serduszko.
tak, tak, pęcherzyk napewno będzie, bardziej chodziło mi, że zarodka może nie być jeszcze widać, a na serduszko tym bardziej za wcześnie 😉

reklama
Do góry