reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Nie mamy! To wątek dla wszystkich!
@Lea2022 jesteś poszukiwana 🥰
czuję się wywołana, dziękuję! ❤️
Co prawda na przekazanie ciąży jestem umówiona z @lady_in_blue, ale za Was wszystkie trzymam kciuki i przesyłam moc serdeczności!

5.10 rano mam cc i zobaczymy jak tam będzie. Szykuje się koło 4kg Chłopaka. Także już tak naprawdę ostatnia prosta. :) Dam znać już po i możecie mnie wpisać jako wspierającą z sukcesami.

reklama
Ja 5 dpo miałam trzy jasnobrązowe plamki, 6-7dpo to już było takie plamienie na 1 wkładkę higieniczną i 8dpo znowu dwie plamki. Cholera wie co to było....

Może .... u mnie po takich plamkach w 10dpo test biały i czekam co dalej🤔

Heeeej!! Ja też dzień rozpoczęłam od ibuprofenu i tabletek na bol gardła... polecam septolete ultra w sprayu - prawie od razu pomaga 🙂 mój mąż, gdy tylko zaczyna go drapać w gardle tym sobie psika i czasem uda się zapobiec dalszemu rozwojowi przeziębienia 😁

Ku pokrzepieniu serc... wczoraj spotkałam się z koleżanką, która po pięciu latach starań już niedługo zostanie mamą! Mi to dało taką nadzieję i chęć walki!
Dzięki za rekomendację, mam nadzieję, że to na daleką przyszłość.

Póki co, to katar mnie strasznie męczy, ale na to, to ja z kolei mogę polecić inhalacje, a raczej parówkę z olejkiem eukaliptusowym. Po jednym dniu po takiej kuracji katar mi znika, ale trzeba mocny wywar zrobić, co by aż w nosie bolało.

Skoro w rejestrze maja być informacje o ciąży usługobiorcy, o ile usługodawca uzyska je w związku z udzielaniem świadczenia zdrowotnego lub realizacją istotnej procedury medycznej to moim zdaniem chodzi o wszyskie takie informacje uzyskane po 1 października - dlatego tak, dotyczy również takich kobiet
Czyli jeśli przyjadę do Polski w listopadzie i zrobię sobie jedno USG, a potem wyjadę, to też podlegam tej rejestracji??

OK... i potem co, będę musiała wysyłać jakieś raporty? Albo ktoś będzie mnie szukał?o_O
Teoretycznie to ma po prostu działać jak baza danych pomiędzy podmiotami medycznymi, ale cholera wie jak to wyjdzie w praktyce. No i trochę mnie zastanawia ze maja być tez przekazywanie informacje o wkładce domacicznej.

Teoretycznie to ma po prostu działać jak baza danych pomiędzy podmiotami medycznymi, ale cholera wie jak to wyjdzie w praktyce. No i trochę mnie zastanawia ze maja być tez przekazywanie informacje o wkładce domacicznej.
nie no w ogóle zakażmy prezerwatyw i tabletek anty i cofnijmy się 500 lat do tyłu! 😡😡

OK... i potem co, będę musiała wysyłać jakieś raporty? Albo ktoś będzie mnie szukał?o_O
A to nie jest tak że zarejestrowaliby jeśli byś poszła na NFZ? Jedno usg zrobione prywatnie tylko po to żeby podejrzeć nie powinno być wpisywane bo na jakiej zasadzie jeśli nie mieszkasz w PL? Chociaz Ty masz polską umowę wiec moze i w nfz jesteś gdzieś przypisana i wtedy muszą zglosic... Ja też planowałam zrobić jedno jak będę w grudniu ale ja od lat nie place składek na NFZ ani nic mnie z PL nie trzyma w sumie poza peselem 🤷🏽‍♀️ wiec nie wyobrażam sobie byc tam w jakiś rejestr wpisana ... 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

nie no w ogóle zakażmy prezerwatyw i tabletek anty i cofnijmy się 500 lat do tyłu! 😡😡
daj spokój, ja w ogóle jestem w szoku co się dzieje. Mówię ogólnie, o wsparciu patoli, a dla ludzi, któzy by chcieli a nie mogą zadnego wsparcia. Nie rozumiem tego strasznie, a jestem wyrozumiałym człowiekiem.

reklama
A to nie jest tak że zarejestrowaliby jeśli byś poszła na NFZ? Jedno usg zrobione prywatnie tylko po to żeby podejrzeć nie powinno być wpisywane bo na jakiej zasadzie jeśli nie mieszkasz w PL? Chociaz Ty masz polską umowę wiec moze i w nfz jesteś gdzieś przypisana i wtedy muszą zglosic... Ja też planowałam zrobić jedno jak będę w grudniu ale ja od lat nie place składek na NFZ ani nic mnie z PL nie trzyma w sumie poza peselem 🤷🏽‍♀️ wiec nie wyobrażam sobie byc tam w jakiś rejestr wpisana ... 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️
No tak, poszłabym prywatnie, ale jestem składkową pacjentką NFZ... więc nie wiem, jakie tam ślady wówczas pozostają... Moja mama mi jeszcze zasiała wątpliwość, że przecież jeśli miałabym pójść na jakieś polskie zwolnienie czy urlop, to już w ogóle nie ma wyjścia.

Do góry