Moonstone
Moderator
Nie ma mędrczyni?Staruszka to odpowiednik słowa "staruszek". Kobieta nie może być "starcem" po prostu . Podobnie jak i "mędrcem"...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie ma mędrczyni?Staruszka to odpowiednik słowa "staruszek". Kobieta nie może być "starcem" po prostu . Podobnie jak i "mędrcem"...
Z tego co widzę to Pueria chyba wychodzi taniej niż Pregna Start i Pregna DHA, które mam teraz. Ale w środku w sumie to samo.No już, już! Uspokój się .
Tylko chcem pokazać, że Pregna jezd spoko. Też ma spoko skład.
Ja i tak Pregnę mam na stałe, a mieszam z innymi (które zmieniam, jak mi się podoba, np. Femibion, czy Mama DHA).
I robię mix.
Ja sobie nawet specjalnie sprowadziłam z Ojczyzny ;-) Wygląda na najlepszy kompromis... i na dodatek teraz znalazłam podobne lokalnie ;-) Jedynie jod mnie zastanawiał, bo w tej mojej wersji napisane jest, że w przypadku problemów z tarczycą należy brać pod kontrolą. Skontrolowałam, bierę ;-)To dawaj przechodzimy na te Puerie
A propos jodu to ja pamiętam jak mnie mój men mało co do grobu nie wysłał w połowie ciąży jak zaczął panikować, że pije wodę niegazowaną z jodemJa sobie nawet specjalnie sprowadziłam z Ojczyzny ;-) Wygląda na najlepszy kompromis... i na dodatek teraz znalazłam podobne lokalnie ;-) Jedynie jod mnie zastanawiał, bo w tej mojej wersji napisane jest, że w przypadku problemów z tarczycą należy brać pod kontrolą. Skontrolowałam, bierę ;-)
Tzn. teraz to są już feminatywy od wszelkich słów, ale powiedzmy... mniej lub bardziej zakorzenioneNie ma mędrczyni?
To jest genialneA propos jodu to ja pamiętam jak mnie mój men mało co do grobu nie wysłał w połowie ciąży jak zaczął panikować, że pije wodę niegazowaną z jodem
Jest jakaś tam, Ustronianka czy coś podobnego
A teraz coś dla @Moonstone
Czym różni się staraczka od ciężarnej?
Ciężarna suplementuje jod, a staraczka jad
Taki suchar jak śluz bez wiesiołka mi się teraz pomyślał
Dawno nie było tu jakiegoś "hejkera" co by nas zwyzywał od żmij
Ej już raz tu była "walka" nt FEMINATYWTzn. teraz to są już feminatywy od wszelkich słów, ale powiedzmy... mniej lub bardziej zakorzenione
A propos jodu to ja pamiętam jak mnie mój men mało co do grobu nie wysłał w połowie ciąży jak zaczął panikować, że pije wodę niegazowaną z jodem
Jest jakaś tam, Ustronianka czy coś podobnego
A teraz coś dla @Moonstone
Czym różni się staraczka od ciężarnej?
Ciężarna suplementuje jod, a staraczka jad
Taki suchar jak śluz bez wiesiołka mi się teraz pomyślał
Dawno nie było tu jakiegoś "hejkera" co by nas zwyzywał od żmij
Generalnie w te babskie suple pakują co się da, a czasem to przerost formy nad treścią. Większość ważnych rzeczy jak trzeba to i tak należy suplementowac oddzielnie jakimiś dobrymi składami więc ja nie lubię takich nakićkanych produktów