reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

@Emka_27 skoro już jesteś na etapie regulowania cyklu progesteronem to może rozważ dodatkowo branie inozytolu. Jeżeli ma Ci coś rozregulować to tego nie zrobi, bo najwyżej znów okres wywołasz progiem.
Ten duphaston u Ciebie to jednorazowa akcja czy np. lekarz zalecił brać go przez 3 miesiące od 16dc?
Jednorazowa akcja na wywołanie spóźnionej miesiączki... lekarz powiedział, że nie ma co czekać aż sam przyjdzie bo to strata czasu. A jeśli chodzi o inozytol to właśnie piję go półtora miesiąca w dawce 2000mg na dzień i właśnie teraz pierwszy raz w życiu mam problem ze spóźniająca się miesiączka. Dziewczyny pisały, że im też wydłużał cykle
A jakbyś nie była tutaj na forum i nie korzystała z wiedzy/doświadczeń dziewczyn, to też byś tak rozmyślała, czy po prostu zastosowała się do tego co mówi lekarz? Może to forum Ciebie tak nakręca 🤔
Też bym tak rozmyślała, mąż mówi że mi zablokuje dostęp do internetu 🙄

reklama
jest to związane z hormonami, czymś tam można się ratować, ale raczej trzeba przeczekać. Na początku ciąży włosy faktycznie lecą, ale potem odbijają i rosną jak szalone. Są gęste i piękne, rosną strasznie szybko. Po porodzie też chwilę są super, ale potem znowu wypadają, bo to co urosło w czasie ciąży musi zostać tak jakby zrównoważone 😅
No właśnie jestem ciekawa bo znam taka wersję jak piszesz, ale tylko z opowieści 😂🙈, więc dlatego tak pytam😁

Jednorazowa akcja na wywołanie spóźnionej miesiączki... lekarz powiedział, że nie ma co czekać aż sam przyjdzie bo to strata czasu. A jeśli chodzi o inozytol to właśnie piję go półtora miesiąca w dawce 2000mg na dzień i właśnie teraz pierwszy raz w życiu mam problem ze spóźniająca się miesiączka. Dziewczyny pisały, że im też wydłużał cykle

No to lepiej spokojnie, bo pamiętaj, że ważny jest wasz związek a szkoda żeby to się odbijało. Ja sama wiem, że mój mąż troszkę chłodniej podchodzi do tematu i daje czas, bo sam mi mówił, że boi się, że jak się tak bardzo nastawi to może się blokować, flustrować, a chce bardzo dziecka, ale wie, że to nie takie łatwe, więc poprostu na spokojnie żebyśmy próbowali korzystać pomału kroczkami badania żeby zadbać o nas i psychiki w tym wszystkim. Ja za kilka miesięcy skończę 31 lat więc mam komfort jeszcze czasowy, że nie jest to ostatni moment, też nie jakoś bardzo wczas, dwa, że 6 cykli dopiero straconych patrząc na dziewczyny i też wydaj mi się, że 1 czy 2 cykl mnie bardziej ruszył, teraz wiadomo bardzo bym chciała i jak się nie udaje jest smutno, ale wiem, że mam kilka rzeczy do zrobienia do sprawdzenia i uda się, przy okazji mówię, że mogę korzystać z pasji w pełni póki dzidzi nie ma bo wtedy będę musiała z niej na jakiś czas zrezygnować, szukam innych rzeczy które mogę zrealizować przed dzieckiem i staram się tym głowę zajmować u mnie to działa. Znajdź u siebie złoty środek ❤️, żebyś się za szybko nie wypaliła w tym wszystkim.

Tak, mi wydłużył właśnie i skończyłam na wywoływaniu miesiączki przez planowo 6 (ostatecznie 4) cykle luteiną. Dlatego zaczęłam go brać regularnie i w ostatnim cyklu miałam monitoring i piękny pęcherzyk 21 mm w 17 dc.
A co do męża, jak zaczynasz świrować, to ma rację. Ja w czasie ciąży tak dużo czytałam i zjeba od lekarza prowadzącego postawiła mnie do pionu :)

Ja rozumiem, że frustrujące i nakręcające może być to, jak zdarza się że pierwszy raz zapisana na testy dziewczyna od razu wyskakuje z dwoma kreskami. Ale pomyśl jak ciężkie może to być dla dziewczyny, która ma za sobą kilkanaście cyklów.
A teraz to zamiast się nakręcać to polecam pójść w stronę nadziei, że kończysz ten cykl i będzie nowy, nowa szansa. Może spróbuj teraz z Miovelią Nac, z wiesiołkiem, z ananasem, dodaj coś, coś zmień. Obmyśl pozytywny plan :)

Cześć z Was już ma dzieci więc jakieś doświadczenie ciążowe. W ciąży często znajomym lecą włosy garściami i powiedzcie mi czy przed coś specjalnie suplenentowałyscie, albo dopiero w trakcie coś sprawdzonego? Bo tak ostatnio rozmawiałam ze znajoma na ten temat i jestem ciekawa.
Mnie synek oszczędza. Zamiast mi włosy lecieć to kręcą się jak głupie ;€

Hej dziewczyny. :))
Super grupa :) tak na wstępie fajnie ze wymieniacie się swoimi poglądami itp.
Ja od 10 miesięcy staram się o dziecko, torbiel na jajniku, plamienia międzymiesiączkowe.
Dzis jest mój 24dc cykle 27/28 dniowe.
Zrobiłam test 10dpo owulacji. Co sądzicie??? Jest kreska blada:( jest szansa??? 🥺🥺

Załączniki

• IMG_20221015_122355.jpg
    IMG_20221015_122355.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 132
reklama
Hej dziewczyny. :))
Super grupa :) tak na wstępie fajnie ze wymieniacie się swoimi poglądami itp.
Ja od 10 miesięcy staram się o dziecko, torbiel na jajniku, plamienia międzymiesiączkowe.
Dzis jest mój 24dc cykle 27/28 dniowe.
Zrobiłam test 10dpo owulacji. Co sądzicie??? Jest kreska blada:( jest szansa??? 🥺🥺
Jest szansa, kreska jak na 10 dpo ładna. Test na pewno do powtórzenia i beta.

Mam do Ciebie pytanie - skoro uważasz, że ta grupa jest taka super to dlaczego napisałaś do nas dopiero dzisiaj, w dniu w którym masz dwie kreski na teście?

Do góry