reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Zmierzyłam progesteron przed wizytą u gina I przed tym jak przepisał mi duphaston
Niepotrzebnie, prog wydziela się sinusoidalne i jednorazowo zbadany w wyrywkowym dniu cyklu nie świadczy o niczym. Dupek ma spowodować u Ciebie skok progesteronu, następnie po odstawieniu naturalnie wystapi jego spadek który to wywoła krwawienie i zakończy ten przedłużający się cykl. Naprawdę, zaufaj lekarzowi w tej kwestii, najpierw musi uregulować Ci cykl a dopiero później zajmiecie się resztą.

reklama
po prostu nie chcę czekać na okres 2 tygodnie a przy wysokim progesteronie jak sobie jeszcze dowale progesteron to będę musiała tyle czekać. A może jak go nie wezmę to szybko spadnie i okres wyjdzie za 3-4dni
I’m out
Good Night No GIF by Robert E Blackmon

Nie, dopiero dziś przyszedł. Najpierw chciałam iść na wizytę, nie było miejsc i kazali zrobić betę I progesteron z krwi. Oddałam krew i telefon że miejsce jest. Na usg nie było żadnego pęcherzyka, lekarz przepisał duphaston. Jeszcze nie zaczęłam brać a przyszedł wynik progesteronu 8.62.

Zawsze tak mam ze wszystkim...

ok, po prostu nie chcę czekać na okres 2 tygodnie a przy wysokim progesteronie jak sobie jeszcze dowale progesteron to będę musiała tyle czekać. A może jak go nie wezmę to szybko spadnie i okres wyjdzie za 3-4dni

Albo nie spadnie przez 2 tygodnie i będziesz czekać na okres 2 tygodnie.
Wymyślasz teraz a nikt Ci nie da złotej rady.
Możesz nie brać i czekać 3 dni albo 13 dni, a może wziąć dupka 7 dni i po odstawieniu przyjdzie po 2 dniach albo po 14.
Twój wybór

@Emka_27 skoro już jesteś na etapie regulowania cyklu progesteronem to może rozważ dodatkowo branie inozytolu. Jeżeli ma Ci coś rozregulować to tego nie zrobi, bo najwyżej znów okres wywołasz progiem.
Ten duphaston u Ciebie to jednorazowa akcja czy np. lekarz zalecił brać go przez 3 miesiące od 16dc?

Zawsze tak mam ze wszystkim...
To źle.
Wiesz, w staraniach taka niecierpliwość nie jest wskazana, bo to nie jest tak, że wymyślisz sobie, że chcesz być w ciąży i pyk- już jesteś.

Jesteś młoda.
Daj sobie czas, po prostu najpierw ciesz się seksem i przestań myśleć, że coś z Tobą nie tak.
Zabierasz się do tego od doopy strony.
Od razu zakładasz, że będą problemy.
To nie jest dobre.

a okres 2 tygodnie a przy wysokim progesteronie jak sobie jeszcze dowale progesteron to będę musiała tyle czekać. A może jak go nie wezmę to szybko spadnie i okres wyjdzie za 3-4dni

A jakbyś nie była tutaj na forum i nie korzystała z wiedzy/doświadczeń dziewczyn, to też byś tak rozmyślała, czy po prostu zastosowała się do tego co mówi lekarz? Może to forum Ciebie tak nakręca 🤔

Ok, po prostu nie chcę czekać na okres 2 tygodnie a przy wysokim progesteronie jak sobie jeszcze dowale progesteron to będę musiała tyle czekać. A może jak go nie wezmę to szybko spadnie i okres wyjdzie za 3-4dni
Z 9 nie spadnie do 0 w 3-4 dni więc raczej nie grozi Ci przedłużenie czegokolwiek Duphastonem.

reklama
Dziękuję ❤️ wiesz...Ja zawsze mieściłam się w przedziale 28-30, czasem latem jak były upały albo jak byłam chora to się wydłużało do 32-33. Wczoraj na usg też niby wszystko tak wygląda jakbym miała dostać okres za chwilę No ale nie dostaję. W labo babeczka powiedziała, że jeśli były jakieś stresy to może prolaktyna urosla i blokuje okres... W każdym razie ... odstawiam inofem, kupuje kwas foliowy, okresowi daję czas do godziny 14 i jak nie przyjdzie to zaczynam dupka. Daję mu czas do 14 bo moje okresy zawsze przychodzą rano albo około południa.

Udanego weekendu dziewczyny❤️❤️❤️
Rozumiem, to oby przyszedł jak najszybciej i nowy cykl nowe możliwości ❤️
Miłego dnia 😁

Do góry