reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

No a ciałko żółte?
Nic nie wspomniała lekarka :( a z tego wszystkiego nawet nie zapytałam…

A czy ten pęcherzyk był zwykły czy zapadnięty?
Ja np w tym miesiącu byłam na monitoringu i 2 dni po zastrzyku akurat byłam u ginekologa od endometriozy więc tylko tak przy okazji zapytałam czy owulacja już była i mi powiedział, że jest "lekko zapadnięty pęcherzyk" który był mniejszy niż 2 dni wcześniej przy podaniu zastrzyku, płynu w zatoce douglasa nie było.
Lekko zapadnięty? Masz na myśli ze ma jakiś spłaszczony kształt ? Tez nic nie wspomniała lekarka… a jak patrzę na zdjęcie to nie jestem w stanie sama stwierdzić.
image.jpg

reklama

Lekko zapadnięty? Masz na myśli ze ma jakiś spłaszczony kształt ? Tez nic nie wspomniała lekarka… a jak patrzę na zdjęcie to nie jestem w stanie sama stwierdzić. Zobacz załącznik 1452770

Generalnie jesli w środę miał jakieś 18 mm a jeszcze nie widziała ciałka żółtego to może być tak (miałam tak 2 razy) że miałaś owulacje tuż przed wizytą 😂 wtedy ani płynu może nie być, ani cialka, ani pęcherzyka

Lekko zapadnięty? Masz na myśli ze ma jakiś spłaszczony kształt ? Tez nic nie wspomniała lekarka… a jak patrzę na zdjęcie to nie jestem w stanie sama stwierdzić. Zobacz załącznik 1452770

A może być też tak ze ten pęcherzyk sobie poszedł w ciul a na jego miejsce wskoczy nowy i sobie dojrzeje za kilka dni. Tak miała @coca

Nie znam się na USG więc nie pomogę ale u mnie właśnie ten niby zapadnięty też był nieidealnie okrągły a wcześniej ładny i okrągły więc może ten też jest zapadnięty, po samym zdjęciu ciężko stwierdzić, lekarz na USG widzi pęcherzyk pod różnym kątem więc lepiej wie co tam się dzieje.

Generalnie jesli w środę miał jakieś 18 mm a jeszcze nie widziała ciałka żółtego to może być tak (miałam tak 2 razy) że miałaś owulacje tuż przed wizytą 😂 wtedy ani płynu może nie być, ani cialka, ani pęcherzyka
Dzięki za wyjaśnienie! Jakie to skomplikowane:( no nic… idę jeszcze w niedziele rano na ostatnie usg to już chyba powinno widać płyn i ciałko żółte :) albo moze drugi pecherzyk zdecyduje sobie urosnąć ;) jedno jest pewne… mój 25 cykl będzie w tym miesiącu wiele dłuższy. Dobrze ze poszłam na ten monitoring bo przynajmniej nie będę stresować sie wydłużonym cyklem :)

reklama
Do góry