reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Ja tez odżywiałam się poprawnie i tyłam 🤷🏻‍♀️ Mi ta dietetyczka powiedziała, ze mam bardzo dużo zgromadzonych płynów, to nawet połowa wagi moich mięśni, zaleciła mi drenaże limfatyczne. No i najgorzej z tym metabolizmem, u mnie jest dramat wiec wszystko się odkłada. Trzeba to wszystko podkręcić od nowa.
Hmm, a jak się robi drenaż limfatyczny?
Albo kto taki drenaż robi?

Jakoś ta limfą musi się wydostać z organizmu. Zaciekawiło mnie to.

Coś wspominałaś, że morfologia Ci wyszła niezbyt, dobrze kojarzę?

reklama
Dziewczyny, przepraszam, że zawracam Wam głowę o ten progesteron. Ale kompletnie się na tym nie znam, a do lekarza o tej godzinie już dzwonić nie będę 🙈

10 października miałam 11.6 (8dpo), a z dziś wynik na zdjęciu. Jest ok? Będę jeszcze w sobotę robić razem z betą, bo mam już wykupiony. Prolaktynę miałam razem na skierowaniu z innymi badaniami, ale jej chyba teraz nie bierze się pod uwagę?

Załączniki

• f9293a76-36a9-4e00-83b6-8c2f002a6eab.jpeg
    f9293a76-36a9-4e00-83b6-8c2f002a6eab.jpeg
    26,7 KB · Wyświetleń: 97
  • 9484b845-d376-43fc-97ee-eec2a9a0a846.jpeg
    9484b845-d376-43fc-97ee-eec2a9a0a846.jpeg
    18,9 KB · Wyświetleń: 90
Dziewczyny, przepraszam, że zawracam Wam głowę o ten progesteron. Ale kompletnie się na tym nie znam, a do lekarza o tej godzinie już dzwonić nie będę 🙈

10 października miałam 11.6 (8dpo), a z dziś wynik na zdjęciu. Jest ok? Będę jeszcze w sobotę robić razem z betą, bo mam już wykupiony. Prolaktynę miałam razem na skierowaniu z innymi badaniami, ale jej chyba teraz nie bierze się pod uwagę?
właśnie ja mialam jakiś inny zakres referencyjny, jeśli chodzi o prolaktyne. Nie chce mi się po nocach szukać wyników i jednostek, ale miałam normy do 26 chyba, a ja miałam 46. Biorę bromocorn i za jakiś czas zbadam. Dodam, że od czasu jak zaszlam W ciążę miałam pokarm w piersiach i utrzymywał się do teraz. Biorę leki z miesiąc i w jednej piersi zniknął całkowicie, a w drugiej jak mocno nacisne to jakaś kropelka się pojawia

Wydaje mi się że bardzo ok, ale niech mądrzejsze się wypowiedzą 🙂 Nie pamiętam bety jaką miałaś, ale chyba bardzo wcześnie wyłapałaś? Ja taki progesteron miałam przy hcg 247 🙈

właśnie ja mialam jakiś inny zakres referencyjny, jeśli chodzi o prolaktyne. Nie chce mi się po nocach szukać wyników i jednostek, ale miałam normy do 26 chyba, a ja miałam 46. Biorę bromocorn i za jakiś czas zbadam. Dodam, że od czasu jak zaszlam W ciążę miałam pokarm w piersiach i utrzymywał się do teraz. Biorę leki z miesiąc i w jednej piersi zniknął całkowicie, a w drugiej jak mocno nacisne to jakaś kropelka się pojawia
Jeju, a w którym miesiącu/tygodniu poroniłaś?

Jakie te nasze organizmy są niesamowite.

Jeju, a w którym miesiącu/tygodniu poroniłaś?

Jakie te nasze organizmy są niesamowite.
to był 6 tydzień. Zdziwiłam się właśnie, że tak szybko ten pokarm się pojawił. Jak nacisnelam cycka, to potrafił wystrzelić w oko🙈 taki porządny sik. I tak se z tym chodziłam, aż w końcu sama z siebie zrobiłam badanie prolaktyny i wyszła mocno przekroczona. Dodam, że jak starałam się o ciążę, że prolaktyne miałam przekroczona o 3 jednostki, poszłam do innego gina z tym i przepisał mi bromocorn. W tym cyklu zaszlam w ciążę, ale dodatkowo bylam na aromeku pkus ovi. Po poronieniu ta prolaktyna była jeszcze większą i dopiero jak poszlam z wynikiem miesiąc temu do mojej ginki (bo pierwszy raz aromek i ovi nie zadziałało) to ona też mi ten bromocorn przepisała

to był 6 tydzień. Zdziwiłam się właśnie, że tak szybko ten pokarm się pojawił. Jak nacisnelam cycka, to potrafił wystrzelić w oko🙈 taki porządny sik. I tak se z tym chodziłam, aż w końcu sama z siebie zrobiłam badanie prolaktyny i wyszła mocno przekroczona. Dodam, że jak starałam się o ciążę, że prolaktyne miałam przekroczona o 3 jednostki, poszłam do innego gina z tym i przepisał mi bromocorn. W tym cyklu zaszlam w ciążę, ale dodatkowo bylam na aromeku pkus ovi. Po poronieniu ta prolaktyna była jeszcze większą i dopiero jak poszlam z wynikiem miesiąc temu do mojej ginki (bo pierwszy raz aromek i ovi nie zadziałało) to ona też mi ten bromocorn przepisała
dzięki, że się z nami z tym podzieliłaś. W takim razie na prolaktynę też będę musiała zwrócić uwagę i zapytać lekarza o to, bo też jest dość wysoka u mnie.

reklama
Do góry