reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

karkówki w ogóle nie ruszam, bo są żyłki, kiełbasy też nie zjem, bo wygląda jakby były chrząstki w niej, a flaki wyglądają jak gąsienice 🤣 z grilla jem tylko rybę, pierś z kurczaka i sałatki jako dodatek 😁 zdarza mi się zjeść coś niezdrowego czy na tłuszczu usmażonego, ale muszę najpierw odsączyć ten nadmiar 🙈
Ja tluste lubie, ale np ziemniaki smaozne na oliwie a nie mieso :D jedyny wyjatek to bekon :D

reklama
Ja tam uwielbiam i gotowane mięso, i steka wołowego z patelni grillowej (a robię najlepsze- mąż i moja mama potwierdzą), i udka pieczone w piekarniku, i mięso na parze.

Chyba moje naj to właśnie steki wołowe, piersi z kaczki i mięso gotowane z rosołu.

Ostatnio żeśmy na Podlasiu upolowały policzki wolowe.
Jeju, zrobiłam je duszone w winie. Jakie to było dobre…Moje kolejne kulinarne odkrycie.

reklama
Przepraszam. Ale muszę tu wrócić do tej dyskusji o humorze endo. Skoro ono jest takie humorzaste i musi być odpowiedniej grubości. To jakim cudem te cudowne bobasy wczepiają się w jajowód? On ma chyba słabiutka grubość
Są ginekolodzy, którzy są embrionocentryczni i uważają, że to nie jest kwestia endo tylko zarodków. Jak są wystarczająco silne to nawet w złym miejscu będą próbować się rozwijać. Generalnie ciężko to zbadać, bo takie badania na ludziach byłyby nieetyczne.

Do góry