reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Wydaje mi się, że @Zazuu chodzi teraz nie o moment pozytywnego testu, tylko o moment zagnieżdżenia. Im później po owulacji zarodek się zagnieździ, tym mniejsze szanse na utrzymanie ciąży. Podejrzewam, że to tych czynników, które wypisałaś, dochodzi stan endometrium (11 dnia pewnie już sobie myśli, że fajrant na ten cykl) i pewnie inne cuda, o których jeszcze nie wiem. Jak zarodek się zagnieździ 11 dnia, to test wyjdzie dopiero za jakieś 2-3 dni - będzie ciąża, ale będzie ryzykowna.
Też właśnie mam wrażenie, że ta dyskusja się rozjechała, bo co innego test 12dpo a co innego zagnieżdżenie 🤷‍♀️

Wtrącę się tak piąte przez dziesiąte, bo czytam Was z doskoku z roboty ale rok temu robiłam jednego dnia po ovitrelle (czyli spadała z dnia na dzień) betę i była 1,26 a kolejnego test i był taki
Zobacz załącznik 1452343
Wiec testy z moczu wykrywają spokojnie betę +/- 1 :) dlatego myśle, ze wykrycie jej 8dpo to z palcem w doopie 😀

EDIT: tzn nie ze robiłam jeden dzień po ovitrelle, tylko przyjęłam w cyklu ovi i 14dpo zrobiłam bhcg wyszła 1,26 a następnego test z moczu rano i był taki. No.
Dlatego powtórzę się . .
Nie wierzę negatywnym testom 8 dni po, uważam, ze dopiero w 14 dniu po mozna calkowicie wykluczyć ciążę. To z jakim powodzeniem ta ciąża będzie okresla przyrost bety progu i lekarz usg.

Dlatego powtórzę się . .
Nie wierzę negatywnym testom 8 dni po, uważam, ze dopiero w 14 dniu po mozna calkowicie wykluczyć ciążę. To z jakim powodzeniem ta ciąża będzie okresla przyrost bety progu i lekarz usg.
Ale nikt nigdzie nie napisał, że jak wyjdzie negatyw 8dpo to już nie ma szans, tylko że pozytyw tego dnia jest jak najbardziej możliwy :p

Też właśnie mam wrażenie, że ta dyskusja się rozjechała, bo co innego test 12dpo a co innego zagnieżdżenie 🤷‍♀️
Ja mowilam od początku o testach, ze zeby stwierdzić, ze na pewno chocby masz te kreske 8 dni po, to lekarz musial ci tą ovu stwierdzić, inaczej to jak zawsze podkreślamy, to tylko nasze domniemanie, ze właśnie tego dnia bylo.

reklama
Do góry