reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

A tez miałaś zapalenie endometrium ? Kurczę nastraszylaś mnie
Miałam histeroskopię w której lekarz usunął jakiś zrost i stwierdził, że to może być zasługa zapalenia więc dostałam antybiotyki. Miesiąc później przyszły wyniki badań hist pat i niby nie wykazało zapalenia.

Jeśli Ty chodzisz do Janowca (a tak zrozumiałam) to u niego prawie każda pacjentka dostaje te antybiotyki na zapalenie więc nie Ty pierwsza, nie Ty ostatnia :-).
Hej, ja już po wizycie w klinice i sama nie wiem/ nie wiemy co mamy robić. Lekarka stanowczo odradzała już IUI po pierwsze z racji wieku (każdy cykl na wagę złota), po drugie z racji poronienia. Stawia od razu na in vitro. Jej zdaniem zadaniem kliniki jest urodzenie zdrowego dziecka a nie samo zajście w ciążę.
A czemu chcieliście podejść do IUI?
Generalnie jak nie ma żadnych medycznych wskazań to szkoda na to kasy, bo skuteczność jest po prostu bardzo niska.

reklama
Miałam histeroskopię w której lekarz usunął jakiś zrost i stwierdził, że to może być zasługa zapalenia więc dostałam antybiotyki. Miesiąc później przyszły wyniki badań hist pat i niby nie wykazało zapalenia.

Jeśli Ty chodzisz do Janowca (a tak zrozumiałam) to u niego prawie każda pacjentka dostaje te antybiotyki na zapalenie więc nie Ty pierwsza, nie Ty ostatnia :-).

Generalnie jak nie ma żadnych medycznych wskazań to szkoda na to kasy, bo skuteczność jest po prostu bardzo niska.
Znasz doktora Janowca ? Tak ja chodzę do niego.

z racji morfologii 2%, jedną mieliśmy w maju nieudaną, w czerwcu natural, ale poronienie :(

Znasz doktora Janowca ? Tak ja chodzę do niego.
Osobiście nie ;-) ale chyba każdy kto siedzi w temacie niepłodności wie kto to jest :-) no i kilka moich koleżanek do niego przez chwilę chodziło

z racji morfologii 2%, jedną mieliśmy w maju nieudaną, w czerwcu natural, ale poronienie :(
IUI ma niby takie szanse jak starania naturalne 🧐.
My próbowaliśmy dwa razy, bo była teoria, że może wrogi śluz.

reklama
Do góry