reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Z tego co pogrzebałam to plemnik ma zdolność ruchu hiperaktywnego dopiero po przejściu procesu kapacytacji więc nie wiem po co to oznaczać w wynikach nasienia
Czyli nie powinnismy sie tym przjemowac ?

Wedlug WHO to 32 procent plemnikow powinno poruszac sie ruchem postępowym zeby bylo idealnie. Jego plemniki poruszaja sie ruchem postepowym w 28,23 procentach wiec odbiegaja od normy tylko w 3,77 %.

Morgologie ma 4,29% przy normie 4%
PH 7,5 przy normie wlasnie 7,5.

Analizujemy nadal te badania do małż się podłamuje a ja z kazda analiza jestem coraz bardziej przychylna opini ze lekarz sie mylil stwierdzajac asthenozoospermię.

reklama

Wedlug WHO to 32 procent plemnikow powinno poruszac sie ruchem postępowym zeby bylo idealnie. Jego plemniki poruszaja sie ruchem postepowym w 28,23 procentach wiec odbiegaja od normy tylko w 3,77 %.

Analizujemy nadal te badania do małż się podłamuje a ja z kazda analiza jestem coraz bardziej przychylna opini ze lekarz sie mylil stwierdzajac asthenozoospermię.

Już powiedziałam wszystko na temat tych badań. Podtrzymuje, że totalnie nie wiem skąd ta dramaturgia.
Te wyniki są dobre. Oczywiście zawsze coś można poprawić, ale ogólnie są dobre.
A mąż zamiast się łamać to niech wprowadzi do diety więcej ruchu, orzechów, wody, soku pomidorowego i innych płodnościowych produktów. Na pewno z tego będzie większy pożytek.
A i podejrzewam, że to nie lekarz wystawił tam diagnozę tylko komputer od razu dopisuje jak jakiś parametr jest poza normą

Już powiedziałam wszystko na temat tych badań. Podtrzymuje, że totalnie nie wiem skąd ta dramaturgia.
Te wyniki są dobre. Oczywiście zawsze coś można poprawić, ale ogólnie są dobre.
A mąż zamiast się łamać to niech wprowadzi do diety więcej ruchu, orzechów, wody, soku pomidorowego i innych płodnościowych produktów. Na pewno z tego będzie większy pożytek.
A i podejrzewam, że to nie lekarz wystawił tam diagnozę tylko komputer od razu dopisuje jak jakiś parametr jest poza normą
Mąż regularnie chodzi na silownie. Jest wegetarianinem . Pije masę wody, a orzechy uwielbia :) przeczytalam mu Twoja wypowiedz i powiedzial ze kamien z serca mu spadl :) ja wiem ze powiedzialas juz wszytsko na ten temat ale mimo wszytsko jakos sie bal. Teraz mam nadzieje ze do niego dociera

Mąż regularnie chodzi na silownie. Jest wegetarianinem . Pije masę wody, a orzechy uwielbia :) przeczytalam mu Twoja wypowiedz i powiedzial ze kamien z serca mu spadl :) ja wiem ze powiedzialas juz wszytsko na ten temat ale mimo wszytsko jakos sie bal. Teraz mam nadzieje ze do niego dociera

Można mieć bardzo zdrowy tryb życia i zawsze znajdzie się coś do poprawy 😁 niech śpi bez majtek, nie nosi telefonu w kieszeni, jak używa obcisłych bokserek to niech zmieni, dorzuci więcej kiełków i przeciwzapalnych przypraw takich jak kurkuma (w połączeniu z czarnym pieprzem), imbir, goździki, cynamon. Szklanka soku pomidorowego i to na pewno mu nie zaszkodzi. Poszukam jeszcze co poprawia ruch bo mam gdzieś wskazówki od akademii płodności

Dorzucam

Załączniki

• 6e3b2c80-3552-4bd6-b93c-239edf239c02.jpeg
    6e3b2c80-3552-4bd6-b93c-239edf239c02.jpeg
    48 KB · Wyświetleń: 50
  • 373e7055-3fff-4cb5-a3ea-bb1448a0df78.jpeg
    373e7055-3fff-4cb5-a3ea-bb1448a0df78.jpeg
    43,7 KB · Wyświetleń: 49
  • 62001b23-990a-4159-8e44-46776b921472.jpeg
    62001b23-990a-4159-8e44-46776b921472.jpeg
    70,9 KB · Wyświetleń: 47

Skonsultujcie z kimś jeszcze może.

Mój (wyniki z połowy lipca) miał pH nieco za duże, ruch postępowy 15%, całkowity 25%, morfologię 1% i w 12-15 leukocytów (gdzie powinno być 1-2). Plus był taki że plemników dużo. Co prawda chłop był przemęczony wtedy, a próbka z domu ale ogólnie wiedzieliśmy, że te wyniki dupy nie urywają, ale coś powinno się dać z tego ukręcić. Zaczął przyjmować Fertilman i teraz miał iść do lekarza, ale czy w obecnej sytuacji się wybierze to zobaczymy. Także nie ma się co podłamywać 🙂

Skonsultujcie z kimś jeszcze może.

Mój (wyniki z połowy lipca) miał pH nieco za duże, ruch postępowy 15%, całkowity 25%, morfologię 1% i w 12-15 leukocytów (gdzie powinno być 1-2). Plus był taki że plemników dużo. Co prawda chłop był przemęczony wtedy, a próbka z domu ale ogólnie wiedzieliśmy, że te wyniki dupy nie urywają, ale coś powinno się dać z tego ukręcić. Zaczął przyjmować Fertilman i teraz miał iść do lekarza, ale czy w obecnej sytuacji się wybierze to zobaczymy. Także nie ma się co podłamywać 🙂
No moj jiz sie troszke uspokoil. Napewno skonsultujemy. Narazie chcemy poczekac do @ a to jeszcze tylko 13 dni :) wiec damy rade hehe moze nie bedzie potrzebny lekarz do konsultacji ;p

reklama
Do góry