reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Wierzysz we mnie bardziej niż ja w siebie 🙃
Ps. Też mam pojebanie trudny czas. Ale to dobrze z jednej strony bo szybko upływa 😆 Test planuje zrobić jutro

W siebie nie wierzę to muszę w każdą z Was 🤣🤣🤣🤣 a że Ty obecnie testujesz jako nr jeden jesteś na mojej liście 🤣🤣🤣🤣 zdrowaśki będę mówić za Twój pozytywny test 😁😁

reklama
W przypadku dużych psów jedzenie powinno być podawane od dołu więc jeśli masz stojak to powinnaś go maksymalnie obniżyć (też do niedawna popełnialiśmy ten błąd)
Polecam też miski spowalniające jedzenie (takie z przegródkami w środku), bo skręt też może się wydarzyć od zbyt szybkiego jedzenia.
Dodatkowym plusem jest mniej łykanego powietrza, a co za tym idzie mniej uwalnianego tyłem 😁

Czy jesteście mi w stanie powiedzieć czy z takimi wynikami mąż powinien brać jakieś suplementy? Wszystko jest w normie, ale czy trzeba "polepszyć"?

Upłynnienie 30 min
Objętość 3,3 ml
PH 7,4
Barwa prawidłowa
Lepkość prawidłowa
Aglutynacja 1
Koncentracja plemników 58 mln/ml
Całkowita liczba plemników 191,4 mln/ejakulat
Ruch postępowy 36%
Ruch postępowy 68,9 mln/ejakulat
Ruch całkowy 48%
Ruch całkowity 91,9 mln/ejakulat
Brak ruchu 52%
Żywotność 64%
Żywotność 122,5 mln/ejakulat
Plemniki o prawidłowej budowie 5%
Plemniki o prawidłowej budowie 9,6 mln/ejakulat
Koncentracja komórek okrągłych 0,2 mln/ml
Koncentracja leukocytów peroksydazo-dodatnich 0,1 mln/ml

Czy jesteście mi w stanie powiedzieć czy z takimi wynikami mąż powinien brać jakieś suplementy? Wszystko jest w normie, ale czy trzeba "polepszyć"?

Upłynnienie 30 min
Objętość 3,3 ml
PH 7,4
Barwa prawidłowa
Lepkość prawidłowa
Aglutynacja 1
Ruch postępowy 36%
Ruch całkowy 48%
Brak ruchu 52%
Żywotność 64%
bardzo dobre wyniki, nie musicie nic porpawiać

Upłynnienie 30 min
Objętość 3,3 ml
PH 7,4
Barwa prawidłowa
Lepkość prawidłowa
Aglutynacja 1
Ruch postępowy 36%
Ruch całkowy 48%
Brak ruchu 52%
Żywotność 64%
Porównałam z wynikami starego i jak najbardziej mieścicie się w normach. Zalecenia: trzonować! :D

Myślałam o tym ubezpieczeniu, ale coś mnie jakoś zastanowiło wówczas, wstrzymało, ciężko powiedzieć. Straciłam już raz szczeniaka kilkumiesięcznego, to była katastrofa, nie umiałam sobie znaleźć miejsca, siadalam na kanapie i zaczynalam płakać, dlatego kupilismy nowego.

Dostałam przed chwila wieści od meza, rozmawiał z chirurgiem. Musieli go już natychmiast operować, chirurg zdziwiony, ze nie znalazł niczego więcej poza karma i ze stało się to pora jesienna, bo zazwyczaj dzieje się to latem, gdy karma w psie się rozpulchnia od ciepła. Mamy znaleźć jakaś specjalna albo pomyśleć o mokrej i mini porcje (choć tu problemów nie było, bo jadł na raz bardzo mało), także nie wiadomo co się stało. Uratowana śledziona i wszystko w środku, bo szybko trafił na stół.
Teraz czekam tylko na telefon, ile nas za to skasują :( i to raczej nie będzie nic miłego

Klaudia a jakiego miałaś psiaka? Bardzo mi przykro, wiem, co to znaczy, mój to taki ukochany 45kg-kanapowicz. No i jakiego masz teraz ;)?
to przez karmę mu się wydarzyło? :O

Współczuję, sama mam psiaka i kocham go ponad życie.

A co do karmy polecam PSIBUFET! :) Skład rewelacyjny, ja zamawiam na miesiąc i mrożę, bo to w lodwóce maks tydzień.

reklama
Do góry