reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Mój ginekolog po tym jak powiedziałam, że chcemy się starać zrobił cytologie i usg i kazał zrobić wyniki hormonów. Rok temu tsh miałam 1.54 a morfologię idealną, ale innych parametrów nie badałam, bo wtedy nie potrzebowałam...
No to w takim wypadku powtórzę słowa Zazuu- Ty na razie myśl o pozycji i miejscu, gdzie zgwałcisz męża xD.

Diagnostykę póki co zostaw.

reklama
Z moim szczęściem do lekarzy tu gdzie mieszkam + ci co mnie po kontroli po laparo nawet zbadac nie chcieli trafię na jeszcze kogoś *lepszego*. Ja zaczynam juz sie raczej godzić z pozegnaniem tym cyklem ze staraniami.
kurcze, a nie masz gdzieś trochę dalej kogoś? Może jak nie w tym to w kolejnym cyklu, warto czasem jednak jechać i sprawdzić co w trawie piszczy :)

Mój ginekolog po tym jak powiedziałam, że chcemy się starać zrobił cytologie i usg i kazał zrobić wyniki hormonów. Rok temu tsh miałam 1.54 a morfologię idealną, ale innych parametrów nie badałam, bo wtedy nie potrzebowałam...
I nie nakręcaj się.
Dwa cykle to początek początków.

Na tym etapie, to ja zastanawiałam się, jak rzucić się na męża xD.

Mam podobne pbjawy jak u Ciebie, brzuch plecy z przypadku bolą, sluz i temperatura a juz na pewno paski ovu do tego nie pasuja, i chodze wkurwiona jakby @ mial byc, i pewnie wcześniej przyjdzie.😡😡😡😡

A moze masz tak jak ja 🤣 ją przed owu jestem tykająca bomba 😡😡😡 później już aniołek 😁
Wczoraj zaczęłam ćwiczyć bo kurde patrzę na zdj z wyjazdu i kurde wstyd coś wstawić na FB bo gruba jestem... Udko nam u indyki normalnie 😱😱😱 a nogi zawsze miałam chude, brzuch mam okropny, skóra wisi, wszędzie rozstępy 😭😭😭 dupa też urosła... No i katuje się tymi ćwiczeniami, synek myśli że to zabawa i dogniata matkę która i tak nie może podnieść dupy do góry 🤣 dieta nie działa.... Może macie jakieś sposoby żeby schudnąć 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ parę msc temu zainwestowalam w jakaś "terapię" holisten... Lykalam to wierząc że będzie cud.... Ale... po miesiącu nic, po 2 msc ledwo brzuch się zmniejszył ... Podliczylam i wyszło mi za 2 msc kuracji 600 zł .... dzwonię do tej " kliniki" a te mi mówią że terapię trzeba kontynuować przez min 6msc .... No kurde sorry bardzo ale jak dla mnie to strata kasy i zrezygnowałam...

W drugim cyklu to ja się zastanawialam jak go z siebie zrzucić 😂
Do tej pory mam ten problem xD.

Chociaż…Czy to aż taki problem😁🤔?

Tłumaczyłam mu, że w sumie to się źle czuję przez COVID, itd, itp.

To mi odpowiedział: „No ale cipki nie masz chorej.”

Nie umiałam znaleźć kontrargumentu. Nie miałam sił. Ale seksić, to się nie seksiliśmy.

W drugim cyklu to ja się zastanawialam jak go z siebie zrzucić 😂

A dla mnie pierwsze miesiące niepowodzeń były trudniejsze niż teraz... Teraz jakoś smutno że się nie udaje, ale przynajmniej nie płacze nad negatywnym testem albo nie wyje w łazience jak okresu dostanę, i nie wściekam się na wszystkich którzy zajdą w ciążę

A moze masz tak jak ja 🤣 ją przed owu jestem tykająca bomba 😡😡😡 później już aniołek 😁
Wczoraj zaczęłam ćwiczyć bo kurde patrzę na zdj z wyjazdu i kurde wstyd coś wstawić na FB bo gruba jestem... Udko nam u indyki normalnie 😱😱😱 a nogi zawsze miałam chude, brzuch mam okropny, skóra wisi, wszędzie rozstępy 😭😭😭 dupa też urosła... No i katuje się tymi ćwiczeniami, synek myśli że to zabawa i dogniata matkę która i tak nie może podnieść dupy do góry 🤣 dieta nie działa.... Może macie jakieś sposoby żeby schudnąć 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ parę msc temu zainwestowalam w jakaś "terapię" holisten... Lykalam to wierząc że będzie cud.... Ale... po miesiącu nic, po 2 msc ledwo brzuch się zmniejszył ... Podliczylam i wyszło mi za 2 msc kuracji 600 zł .... dzwonię do tej " kliniki" a te mi mówią że terapię trzeba kontynuować przez min 6msc .... No kurde sorry bardzo ale jak dla mnie to strata kasy i zrezygnowałam...

Deficyt kaloryczny i ruch 💁‍♀️ oto przepis na schudnięcie

Zawsze chudłam, jak stosowałam jedyną skuteczną dietę- MŻ 😄.

reklama
A dla mnie pierwsze miesiące niepowodzeń były trudniejsze niż teraz... Teraz jakoś smutno że się nie udaje, ale przynajmniej nie płacze nad negatywnym testem albo nie wyje w łazience jak okresu dostanę, i nie wściekam się na wszystkich którzy zajdą w ciążę

Ciekawi mnie skąd to się wzięło.
Zazwyczaj kiedy zaczynamy starać się o dziecko nie mamy pojęcia o istnieniu amh, histeroskopii, laparoskopii, endometriozy, trombofili, nie wiemy jaka jest prawidłowa morfologia nasienia ani nie mamy pojęcia, jak zanim plemnik zapłodni komórkę jajową to musi przejść kapacytacje. Zazwyczaj jedyne co wiemy to gdzie Stary ma strzelać i jak jesteśmy bardziej świadome to kiedy ma strzelać. Skąd zatem bierze się frustracja w tak pięknym momencie starań.
Dałabym wszystko żeby cofnąć się do tego stanu niewiedzy, beztroski i podekscytowania z okresu pierwszych starań

Do góry