reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

nie ma sprawy 😉
wiesz, ja nie jestem lekarzem, ale takie info znalazłam. Sama jestem na stymulacji, ale mi akurat żadne pęcherzyki nie rosną. Koleżanka @Alabama89 wspominała na innym wątku, że najlepsze efekty dają gonadotropiny, ale to są niemałe koszta, a letrozol na stymulacje kosztuje kilkadziesiąt zł i starcza na kilka cykli stymulacji 😉
(ja mam akurat Aromek)

I można mieć potem 13 jebanych pęcherzyków xD

reklama
Właśnie patrzę na stare USG, bo żaden lekarz nigdy nic o endo nie mówił. W październiku przed owulacja miałam jeszcze 9mm, w marcu z tego co widzę, to 7mm - też przed owulacją.
Ale od jakiegoś czasu okres jest bardziej skąpy, nie zwracałam na to uwagi do czasu aż tutaj pisałyście o endometrium. Byłam teraz na usg w 6 i 8 dpo i na obu wyszło 5mm, więc obstawiam, że przez ostatnie miesiące też nie było więcej.
Biorę inozytole i one ładnie mi cykl wyregulowały, bo owulacja jest w 14 dniu, a nie tak jak wcześniej 18-24. Od tego cyklu biorę metformine. I najwyraźniej się coś popsuło 😟
Wiesz co - jak miałaś 5 mm w 8 dpo to w sumie żadna informacja - pytanie co sie działo w jajnikach w tym czasie? Bo generalnie na grubość endo ma wpływ to co się dzieje w jajniku - czy pęcherzyk rośnie, jak rośnie - a nie dany dzień cyklu. Jeżeli w 8 dc miałaś pęcherzyk 20 mm i 5 mm endo to rzeczywiście słabo, a jak pecherzyk miał ok. 14 mm to zupełnie normalna historia - chyba, że pęcherzyk dalej rośnie a endo już nie - u mnie jest taka sytuacja. Do zagnieżdżenia wystarczy mieć ok. 7-8 mm (o prawidłowej budowie) więcej z tego co wiem nie jest potrzebne do prawidłowego zagnieżdżenia, więc nie ma co się sugerować koleżankami, które mają 10-14 mm ;)

edit
w ogóle teraz doczytałam! miałaś 5 mm w 6 i 8 dPo - aaaa to rzeczywiście slabo. Miałaś owulacje potwierdzoną monitoringiem?

Ostatnia edycja:
Jak się Twoje mają, coś Ci lepiej?

Czuję się jakby ciut lepiej. Tzn. boli mnie podbrzusze ale jakby mniej.
Na USG idę jutro. Owulaki mam blade. Temperatura sobie skacze więc na razie na owulację nie wygląda

a co brałas i w jakiej dawce, że takie przedszkole wychodowałaś? :D

Rekovelle, dawka o ile dobrze to napiszę 6ug przez 3 dni (od 3dc)

Czuję się jakby ciut lepiej. Tzn. boli mnie podbrzusze ale jakby mniej.
Na USG idę jutro. Owulaki mam blade. Temperatura sobie skacze więc na razie na owulację nie wygląda

Rekovelle, dawka o ile dobrze to napiszę 6ug przez 3 dni (od 3dc)
to ja brałam coś innego - przez 4 dni tylko, co dwa dni, od 2 dc i u mnie bardzo spokojnie rosły pęcherzyki ;)

Wiesz co - jak miałaś 5 mm w 8 dpo to w sumie żadna informacja - pytanie co sie działo w jajnikach w tym czasie? Bo generalnie na grubość endo ma wpływ to co się dzieje w jajniku - czy pęcherzyk rośnie, jak rośnie - a nie dany dzień cyklu. Jeżeli w 8 dpo miałaś pęcherzyk 20 mm i 5 mm endo to rzeczywiście słabo, a jak pecherzyk miał ok. 14 mm to zupełnie normalna historia - chyba, że pęcherzyk dalej rośnie a endo już nie - u mnie jest taka sytuacja. Do zagnieżdżenia wystarczy mieć ok. 7-8 mm (o prawidłowej budowie) więcej z tego co wiem nie jest potrzebne do prawidłowego zagnieżdżenia, więc nie ma co się sugerować koleżankami, które mają 10-14 mm ;)
no ale mieć pęcherzyk 20mm 8 dni po owulacji to chyba niedobrze :D chyba pomyliłaś z 8dc

reklama
Do góry