reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Wiesz co - jak miałaś 5 mm w 8 dpo to w sumie żadna informacja - pytanie co sie działo w jajnikach w tym czasie? Bo generalnie na grubość endo ma wpływ to co się dzieje w jajniku - czy pęcherzyk rośnie, jak rośnie - a nie dany dzień cyklu. Jeżeli w 8 dc miałaś pęcherzyk 20 mm i 5 mm endo to rzeczywiście słabo, a jak pecherzyk miał ok. 14 mm to zupełnie normalna historia - chyba, że pęcherzyk dalej rośnie a endo już nie - u mnie jest taka sytuacja. Do zagnieżdżenia wystarczy mieć ok. 7-8 mm (o prawidłowej budowie) więcej z tego co wiem nie jest potrzebne do prawidłowego zagnieżdżenia, więc nie ma co się sugerować koleżankami, które mają 10-14 mm ;)

edit
w ogóle teraz doczytałam! miałaś 5 mm w 6 i 8 dPo - aaaa to rzeczywiście slabo. Miałaś owulacje potwierdzoną monitoringiem?
Niestety, 8dpo endo tylko 5mm 😟 Gin widziała ciałko żółte i płyn w zatoce + zbadałam progesteron 8dpo i był 17,46 mg/ml. Nie robiłam pełnego monitoringu, poszłam zobaczyć tylko co dzieje się po owu.

W tym miesiącu chyba zrobię pełny monitoring, poumawiam wizyty jak dostanę @.

Nie mam pojęcia czemu zrobiło się tak cienkie. Walczę z androgenami, które wpływają na endo, ale nawet przy wyższych wartościach androgenów endo było ładniejsze. Cykl się wyregulował, a endo poszło...

Olce wystarczą dwa 😂

Max. 3 :D to jeszcze jakoś ogarnę :D

*uwaga będą zdjęcia dzieci

Przechwytywanie.JPG

reklama
Do góry