reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
To z tematu pytań trudnych - jak sądzicie, jak byście postąpiły w przypadku stwierdzenia na początku ciąży zespołu Downa?

Ja nie znam odpowiedzi. Kiedyś byłam pewna, że bym taką ciąże usunęła, a teraz nie jestem już tego tak pewna. Może również dlatego, że obserwuje Monike od cudaków, a ona pokazuje ze dzieciaki z zespołem mogą się rozwijać dobrze (choć oczywiście nakład pracy i ćwiczeń z taki dziećmi jest znacznie większy).
Jak sporą część napiszę trudno powiedzieć jaką decyzję bym podjęła gdyby się okazało, że jest choroba. Zespół Downa nie jest najstarszym, ale często towarzyszą mu choroby współistniejące. Są osoby chore, które są w stanie funkcjonować w miarę samodzielnie, a są takie które wymagają opieki 23/7

Jeszcze Wam się pochwalę. Dziś nabierałam nowych umiejętności 🙈 z miłości do mego Lubego, wzięła się za fugowanie płytek. Pół dnia mi to zajęło - najbardziej czasochłonne jest mycie 😑 myślę jednak że jak na pierwszą raz wyszło mi całkiem zacnie 🙂 Zmykam już dziś i życzę wszystkim dobrej nocki 🙂

Jeszcze Wam się pochwalę. Dziś nabierałam nowych umiejętności 🙈 z miłości do mego Lubego wzięła się za fugowanie płytek. Pół dnia mi to zajęło - najbardziej czasochłonne jest mycie 😑 myślę jednak że jak na pierwszą raz wyszło mi całkiem zacnie 🙂 Zmykam już dziś i życzę wszystkim dobrej nocki 🙂
Gratuluję.
Też fugowałam, pomagałam kłaść płytki, kleić płyty GK czy robić sufit podwieszany. Na szczęście ominęło mnie układanie wełny. Bez YT człowiek by zginął 😅

reklama
Do góry