reklama
Lwica1410
Fanka BB :)
Jak sporą część napiszę trudno powiedzieć jaką decyzję bym podjęła gdyby się okazało, że jest choroba. Zespół Downa nie jest najstarszym, ale często towarzyszą mu choroby współistniejące. Są osoby chore, które są w stanie funkcjonować w miarę samodzielnie, a są takie które wymagają opieki 23/7To z tematu pytań trudnych - jak sądzicie, jak byście postąpiły w przypadku stwierdzenia na początku ciąży zespołu Downa?
Ja nie znam odpowiedzi. Kiedyś byłam pewna, że bym taką ciąże usunęła, a teraz nie jestem już tego tak pewna. Może również dlatego, że obserwuje Monike od cudaków, a ona pokazuje ze dzieciaki z zespołem mogą się rozwijać dobrze (choć oczywiście nakład pracy i ćwiczeń z taki dziećmi jest znacznie większy).
królowa_kresek😉🙃
Naturall xo kurde, to jest dobre pytanie, pamiętam, że będzie ich 40
@LadyCaro masz link?
Brownie1992
Moderator
Albo trochę kwestia przypadkuTo w sumie musiało pomóc sporej ilości kobiet, bo chyba by tak nie mówili.
Bolilol
tak, to te chyba!
Kosinka94
Moderator
Jeszcze Wam się pochwalę. Dziś nabierałam nowych umiejętności z miłości do mego Lubego, wzięła się za fugowanie płytek. Pół dnia mi to zajęło - najbardziej czasochłonne jest mycie myślę jednak że jak na pierwszą raz wyszło mi całkiem zacnie Zmykam już dziś i życzę wszystkim dobrej nocki
Lwica1410
Gratuluję.Jeszcze Wam się pochwalę. Dziś nabierałam nowych umiejętności z miłości do mego Lubego wzięła się za fugowanie płytek. Pół dnia mi to zajęło - najbardziej czasochłonne jest mycie myślę jednak że jak na pierwszą raz wyszło mi całkiem zacnie Zmykam już dziś i życzę wszystkim dobrej nocki
Też fugowałam, pomagałam kłaść płytki, kleić płyty GK czy robić sufit podwieszany. Na szczęście ominęło mnie układanie wełny. Bez YT człowiek by zginął
Aksamitka28
To ja kręciłam druty u rodziców pod wełnę, a później układałam wełnę ojjj gryzłoGratuluję.
Też fugowałam, pomagałam kłaść płytki, kleić płyty GK czy robić sufit podwieszany. Na szczęście ominęło mnie układanie wełny. Bez YT człowiek by zginął
reklama
Lwica1410
Mój luby nic mi nie pozwalał robić jak byłam w ciąży. Mogłam mu ewentualnie potrzymać sznurek traserski.To ja kręciłam druty u rodziców pod wełnę, a później układałam wełnę ojjj gryzło