reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Mąż kiedyś napisał mi smsa w pracy, że robi dla mnie naleśniki. Ucieszyłam się, bo je bardzo lubię. Wchodzę do domu, a mąż smażył te naleśniki pół dnia. Zrobił ciasto z kilograma mąki 🤣
Ps. to był pierwszy i ostatni raz kiedy coś ugotował
Mój kiedyś chciał mi zrobić przyjemność i ugotować obiad, żebym wróciła z biura i zjadła. On kompletnie nie gotuję, więc nie ogarnia tematu 😅 wymyślił, że zrobi mielone, namoczył 2 bułki i nie odsaczyl nadmiaru tylko wrzucił to. do michy na pol kg mięsa. Był mocno zdziwiony ze konsystencja nie pasuje do tej co ja zawsze robiłam, no ale liczy się gest 😅

reklama
Niczego nie zepchnęłam ;) rodzice są ze wsi i mówili z takich doświadczeń. Doskonale wiem, że w mieście też mogą sie dziać różne rzeczy, ale ja tego nie wiem, nie słyszałam historii ludzi z miasta etc.
Tak, pochodzę ze wsi i nawet dalej na wsi mieszkam.
I uważam, ze są wsie, gdzie jest ciemnogród i prostactwo. Co nie znaczy, ze każda wieś taka jest.
W miastach to samo. Nawet mam przykład w rodzinie chłop z miasta był, a robił dokładnie to co pisałaś. To jest ogólny problem i wynosi się go z domu. Wiadomo, że więcej szczęścia mają ludzie bliżej miasta bo lepszy dostęp do wszystkiego. Np tak jak moja teściowa chodzi do psychologa to musi ją ktoś zawieść do niego bo nie ma prawa jazdy, na szczęście już coraz więcej kobiet na wsi je posiada.

@sunshine83 dopiero teraz zobaczyłam, że ten mój post można odczytać jakby był pisany w nieprzyjemnym tonie, przepraszam, to jest mój żartobliwy ton, tylko nie wzięłam poprawki na to, że to jest jednak pisanie i nie słychać tego 😅
spoko, spoko, no powiem. ci, ze gdybys nie wstawiła tej jednej emotki, to bym się strasznie na ciebie obraziła, :p 😂
sama często jestem ironiczna , sakrastyczna, więc raczej potrafię wyczuć, czy ktoś napisał coś w niemiłym tonie ;)

reklama
Do góry