reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Ja też nie musze mieć mięska , ale kocham jaja😍 moge jeść w kazdej postaci codziennie.
Moj mąż nie jadłby warzyw wcale, ale ja mu truje , wieç coś tam je, nie dużo ale przemycam mu.
Mam tak samo w kwestii ograniczonego zużycia mięsa i dużej ilości jajek 😁 Uwielbiam tez np. podsmażone tofu w płatkach chilli, jako zamiennik mięsa.

reklama
Bo źle używasz 🤣🤣
I tak, i nie. Mam Karchera i spoko ściąga, ale jest miej poręczna od tradycyjnej i ogólnie dłużej się nią pracuje. Szkoda było mi jej wyrzucić, więc odczepiłam końcówkę i wystarczy jedno pociągnięcie slalomem, wytarcie dookoła obramowania resztek i gotowe (duża oszczędność czasu).

Mam też pytanko z innej beczki- macie jakieś doświadczenia, jeżeli chodzi o dostawę z mohito? Zamówiłam dzisiaj sukienkę przez paczkomat, dostawa niby 1-6 dni roboczych, a potrzebuję jej na niedziele na imprezę 😬 W razie czego mam alternatywę, pójdę w czym innym, ale może któraś z was się orientuje, czy mam się na 2 dni nastawiać, czy bardziej na 6 XD

Mięsko może być z żyłkami, może być z tłuszczykiem. Lubię mięsko. Lubię też sałatki.
Lubię tatara.
Nie lubię przypraw korzennych, mających mocny aromat, bazyli itp. też nie. Koperku mój wróg. Będąc dzieckiem wyczuwałam go nawet jak mama próbowała przemycać. Powodował u mnie odruch wymiotny. Teraz już tylko go nie lubię. Pietruszki też nie.

reklama
Ja też bym mogła jeść codziennie mięcho na obiad, ziemniaki może nie, ale jakiś dodatek i surówkę/mizerię/buraczki zasmażane 😅
U nas za to jest konflikt, bo ja kocham- dosłownie! placki ziemniaczane, a mój nie 😰 i jak ja robię, to ja mogę zjeść kilka na raz, mąż zje, żeby nie było przykrości, ale wiem, ze nie przepada 😢
Placki ziemniaczane z cukrem i śmietaną 🤤

Do góry