reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Ta ściągaczka to taka elektryczna Karchera? Nie lubię badziewia ;)
Mieliśmy ściągaczkę Karchera, ale szybko przestała działać. Druga, po wymianie gwarancyjnej, tak samo. Mamy teraz elektryczną Viledę, ale w sumie wolę robić częściej, ale samą żółtą szmatką 🙃

Mój też tak miał, ale go wyszkoliłam i teraz wpieprza wszystko: skrzydełka, żeberka :D Jak mi na początku znajomości powiedział co on je to się złapałam za głowę. Nie mogłabym tak żyć. Ostatnio nawet namówiłam go na zjedzenie golonki (oczywiście tylko mięso), więc jestem z siebie dumna :D
O tak, raz byliśmy w pl w knajpie na golonce (knajpa gril) ... skończyło sie na tym, że " zjadł tylko to dobre mięsko" nie najadl sie , domówił kiełbasę, ale taką suchutką , wysuszoną wręcz 😆
Także znam to .
Żeby on sie najadł to , to dobre mięsko trzebabyłoby pozbierać z 50- ciu golonek 😄
Mòj jest nie do wyszkolenia, niereformowalny- żyłka w szynce= foch, i wtf 🫣 😆🤷‍♀️
Niestety tak mam

czyli jedziemy na tym samym wózku 😉 ilu mnie testy tez negatywne 12 dc a tu gdzie mieszkam nie ma czegoś takiego jak monitoring czy bety …. Po poronieniu nawet scanu nie robią a konsultacje miałam telefoniczna czy nic nie boli i jak się czuje. Wiec niestety wszystko na wyczucie bo cykle przed strata miała 26 dni a teraz nie wiadomo … ale mam nadzieje że trafimy 😉
A gdzie mieszkasz?

to mąż siostry musi mieć typowy polski obiad, czyli ziemniaki plus mięso. Żadnych makaronow ani ryżu nie tknie 🤦 czasem jej współczuję. Mój też może jeść 3 dni to samo. Już się przyzwyczaiłam że wiem co lubi a czego nie i staram się tak dobierać żebysmy oboje to zjedli. Ja np bardzo lubię sos pieczarkowy, w ogóle pieczarki pod każdą postacią, a on nie i jest konflikt 😏 ale jak chce sobie zrobić taki sos to wtedy jemu wymyślam np fasolkę po bretońsku albo cos innego, czego ja nie lubię 🤣 mam nadzieję że młody nie pójdzie w ślady ojca bo się zastrzelę 🙈 chociaż widzę że raczej idzie w moje ślady (oby)
Ja też bym mogła jeść codziennie mięcho na obiad, ziemniaki może nie, ale jakiś dodatek i surówkę/mizerię/buraczki zasmażane 😅
U nas za to jest konflikt, bo ja kocham- dosłownie! placki ziemniaczane, a mój nie 😰 i jak ja robię, to ja mogę zjeść kilka na raz, mąż zje, żeby nie było przykrości, ale wiem, ze nie przepada 😢

Ja też bym mogła jeść codziennie mięcho na obiad, ziemniaki może nie, ale jakiś dodatek i surówkę/mizerię/buraczki zasmażane 😅
U nas za to jest konflikt, bo ja kocham- dosłownie! placki ziemniaczane, a mój nie 😰 i jak ja robię, to ja mogę zjeść kilka na raz, mąż zje, żeby nie było przykrości, ale wiem, ze nie przepada 😢
Uwielbiam placki ziemniaczane ale nienawidzę ich robić. Wszędzie tłuszcz, mnóstwo mycia. Dlatego tez jak idziemy do knajpy na polskie żarcie to ja z reguły biorę placki, a nie schabowego.

A ja mam pytanie z innej beczki. Mycie okien. Słyszałyście o scierkach Jemako? Warto? A może macie inne godne polecenia?
Ja używam płyn do szyb K2, taki do samochodów. Do tego ręcznik papierowy albo ściereczka.

Załączniki

• Screenshot_20230712-220009.png
    Screenshot_20230712-220009.png
    41,6 KB · Wyświetleń: 26
reklama
Do góry