reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Z tego co wiem, trzeba w dość krótkim czasie po bzykanku udać się do labu na pobranie wymazu.
A orientowałaś się, czy klinika podejmie się zrobienia in vitro bez wykazania stosownego czasu leczenia? @Avy analizowala ten temat i zapisy ustawy
A to nie jest tak ze czas leczenia bierze się pod uwagę jeśli chce się mieć dofinansowanie do in vitro? Jak się o to nie starasz, to co to kogo obchodzi czy chcesz in vitro po 1 cyklu czy 15? :)

Na szczęście nie do końca jest to prawdą i jakiś tam wpływ na AMH mamy. Jeszcze chyba nie do końca wiadomo co tak na 100% wpływa na amh. Te 8 lat temu gdy badałam AMH po raz pierwszy (wówczas wynik 0,34) wydawało się, że już koniec z moją rezerwą. Teraz gdy rozmawiam o tym z różnymi lekarzami mówią raczej, żeby się do tego nie przywiązywać tak 0/1, tylko traktować to jako punkt odniesienia - w moim przypadku wiadomo, ze rezerwa jest niska, co pokazuje tez obraz jajników i poziom lh/fsh w niektórych cyklach.
Niski wynik nie jest traktowany jako punkt odniesienia dlatego, że nie ważna jest ilość rezerwy a jakość komórek. Słyszałam, że podobno AMH może się trochę różnić w zależności od dnia cyklu, ale jeszcze tego nie sprawdzałam 😄

A to nie jest tak ze czas leczenia bierze się pod uwagę jeśli chce się mieć dofinansowanie do in vitro? Jak się o to nie starasz, to co to kogo obchodzi czy chcesz in vitro po 1 cyklu czy 15? :)
Wydaje mi się ze w ustawie jest mowa o 12 miesiącach bezskutecznego leczenia - kliniki chcą papierek. Albo skierowanie z innych przyczym, jeśli szanse na naturalną ciążę są znikome - wtedy mozna wcześniej.

Wrogi mityczny śluz o ktorym każda z nas słyszała , a rzadna nie widziała? Tak wiadomka , że jest ta opcja też z całą pewnością.
Może inaczej bym do tego podchodziła , mając ubezpieczenie w PL i dużo czasu do wykonania, ale nie mam ani 1 ani 2 , place za wszystko ( nie ze mi szkoda) , nie ma mnie na miejscu, a w uk jest lipa w tym temacie , jesli wszystko byloby dostepne z hajsy to bym sie pokusiła.
Ja nie mam czasu ani mozliwosci sie roztkliwiac na swoim leczeniem nie wiadomo ile , bo w styczniu 33 lata 2 lata prawie staran - musze działać, bo inaczej dostane jebla niestety 🤷‍♀️
Sama powinnas to rozumieć, widzę , że jesteś jedną z tych " staraczek" w pełni zdeterminowanych 🫶💪
słońce, 100 % zrozumienia dla tego, co napisałaś 🫶🏻 ja mam ubezpieczenie w pl ale i tsk zamierzam walić prosto do kliniki i w sumie nie biorę inseminacji pod uwagę przez to lipne nasienie, a jest tak słabe, że chyba nawet nikt nie będzie tego sugerował przed IVF😏

reklama
Oczywiście, wiadomka, a w sumie dzieki Tobie wzielam.totalnie swoj los w swoje spracowane ręce- moj maz ma racje ze to forum wplywa na mnie, ostatnio napisalas do Lady Caro o stagnacji w dzialaniach, ja poczulam sie takim starym dziadem w dzialaniach, i oto feniks odrodzil sie z popiołów😅 zobaczymy na jak długo 🤣😂
Akurat do Lady pisałam w innym kontekście 😅
Ale w sumie miło słyszeć, że kogoś zmotywowałam do działania 😊

Do góry