reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
kiedyś zupełnie randomowo na tiktoku wyświetlił mi się filmik gdzie facet właśnie wyjaśniał jak zareagować w takiej sytuacji i pokazywał nagranie jak jeden pies atakował drugiego, a właściciel atakującego na wyjebce. Jak zajrzałam w komentarze i zobaczyłam ilu ludziom się to przytrafiło to masakra.. Nawet ludzie tracili psiaki przez takie incydenty… Nie rozumiem jak drugi człowiek może nie reagować i mieć wywalone co robi jego pies. Dla mnie to by się równało z sytuacja jakby obcy piec zamiast drugiego psa atakował dziecko
Mam 3 psy i doświadczenie takich akcji, z tym, że moje są pilnowane bardzo, by samowolnie nie biegały luzem. Ale do konfliktu doszło między nimi i wierzcie mi, gdy psy wpadają w amok, próba rozdzielenia ich grozi pogryzieniem nawet właściciela, który jest w ich oczach alfa. Ja ucierpiałam przy próbie rozdzielenia własnych, dzięki uniesieniu suczki w górę nasz samiec i ona się nie pogryzły, ale gdy chciałam zmienić rękę, bo mi więdła przy trzymaniu, suczka szczekając na samca, zerwała mi paznokcia z kciuka. Dużo czytałam o konfliktach psów i prawie wszędzie powiela się to, że póki same nie postanowią przestać, zagrożong jest również właściciel.
Ja swoim nie ufam, znam już je i wiem co może potencjalnie je odpalić. Nigdy nie puszczam ich luzem, nigdy. U nas jest pełno psów, kotów i dzieci. Za to przy mężu pieski anioły, ale na jego komendy też przy konflikcie nie zareagowały, był to ostatnio pierwszy raz przy nim i wiele razy mi mówił, że nie panuje nad nimi, bo jestem wobec nich łagodna i teraz dopiero przekonał się, że amok to amok, otoczenie ich wtedy nie interesuje.

Ja nie umywam się do fanek tych na które chciałabym pójść, ale chciałabym zobaczyć po prostu cale show.
-Beyonce
- Eminem
-Justin Timberlake
-Lady Gaga
-Christina Aguilera
-Pink
-Justin Bieber
-Taylor Swift
-Miley Cyrus

I teraz w sumie Harry Styles, bo widziałam na filmikach jak jeki jego fani zrobili klimat. Musiało być epicko na narodowym. Ja byłam pod wrażeniem koncertu Eda Sheerana. Bawiłam się przednio, ale ja to znam każda jego piosenkę 🙊.

Jestem ogólnie bardzo ciekawska show wszystkich co wymieniłam.

Mam 3 psy i doświadczenie takich akcji, z tym, że moje są pilnowane bardzo, by samowolnie nie biegały luzem. Ale do konfliktu doszło między nimi i wierzcie mi, gdy psy wpadają w amok, próba rozdzielenia ich grozi pogryzieniem nawet właściciela, który jest w ich oczach alfa. Ja ucierpiałam przy próbie rozdzielenia własnych, dzięki uniesieniu suczki w górę nasz samiec i ona się nie pogryzły, ale gdy chciałam zmienić rękę, bo mi więdła przy trzymaniu, suczka szczekając na samca, zerwała mi paznokcia z kciuka. Dużo czytałam o konfliktach psów i prawie wszędzie powiela się to, że póki same nie postanowią przestać, zagrożong jest również właściciel.
Ja swoim nie ufam, znam już je i wiem co może potencjalnie je odpalić. Nigdy nie puszczam ich luzem, nigdy. U nas jest pełno psów, kotów i dzieci. Za to przy mężu pieski anioły, ale na jego komendy też przy konflikcie nie zareagowały, był to ostatnio pierwszy raz przy nim i wiele razy mi mówił, że nie panuje nad nimi, bo jestem wobec nich łagodna i teraz dopiero przekonał się, że amok to amok, otoczenie ich wtedy nie interesuje.
Wiadomo, ze między walczące psy się nie wchodzi. Ale gdybym była w sytuacji takiej, gdzie mój pies jest atakowany, a właściciel agresora macha ręka i mówi ze się tylko bawią to ja bym chyba zamordowała tego właściciela.

Ja nie umywam się do fanek tych na które chciałabym pójść, ale chciałabym zobaczyć po prostu cale show.
-Beyonce
- Eminem
-Justin Timberlake
-Lady Gaga
-Christina Aguilera
-Pink
-Justin Bieber
-Taylor Swift
-Miley Cyrus

I teraz w sumie Harry Styles, bo widziałam na filmikach jak jeki jego fani zrobili klimat. Musiało być epicko na narodowym. Ja byłam pod wrażeniem koncertu Eda Sheerana. Bawiłam się przednio, ale ja to znam każda jego piosenkę 🙊.

Jestem ogólnie bardzo ciekawska show wszystkich co wymieniłam.
taak Miley Cyrus tez bym chciała! I Styles również, ale w sumie totalnie się nie interesowałam jakie są koncerty w tym roku, a ze żyje pod kamieniem to dowiedziałam się o tym koncercie na dzień przed 😅

Co do koncertów, nie ma jakiegoś ulubionego, a na takie które chciała bym iść to Imagine Dragons, Maluma (lubię kręcić dupcią do jego piosenek 🤣), Kwiat Jabłoni. Ten ostatni może nawet i zaliczkę w tym roku, chociaż termin jest dość niekorzystny.

Co do kalorii, ja jestem pewna że sporo kalorii pochłaniam 😋 np dziś na na kolację wjeżdża to ⬇️ tak i wiem, że na nic nie powinnam sie na noc objadać 🙈

Załączniki

• 16885770440474678566282232418040.jpg
    16885770440474678566282232418040.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 72
@black_angel Zawsze mam Cię pytać i zawsze zapomnę 😉 Jak ta chałka wyszła? Z ile kg mąki robiłaś? Jest jakaś różnica w porównaniu z klasycznym ciastem drożdżowym?

reklama
@black_angel Zawsze mam Cię pytać i zawsze zapomnę 😉 Jak ta chałka wyszła? Z ile kg mąki robiłaś? Jest jakaś różnica w porównaniu z klasycznym ciastem drożdżowym?
Zdecydowanie polecam drożdzowe, dla mnie na drugi dzień za sucha, może orzepiekłam. Ale przepis wystarczy na dużą blaszke bo ładnie rośnie.

Ile z synevo czekacie na wyniki proga jesli robicie od rana, tyle czasu i nic.

Do góry