reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwestii przywitania

mamaAleksa- u nas, Wrzesniowek, nie mam mowy o odstawania, anaklim ma racje:tak:
brown.kate- to maja starsza croka, Patrycja ur. 24maja 1994- to dopiero stara koza;-)

reklama
mamaAleksa - Twój synuś ma już ząbek ? :szok::szok::-DSzybko .

Ma, ma już na początku grudnia tak się ślinił i wkładał piąstki do buzi, ale nie pomyślałabym że to już ząbki.. A tu patrzę 30 grudnia dokładnie a tu biały ząbek wystaje :) dobrze, że nie gorączkuje, ani nic mu nie dolega:-)

Czesc Wam
Witaj Pedro, Apolonia Maria urodziła sie 3-go września w Nottingham. Jesli chodzi o słuzbe zdrowia na wyspach( sorry za wcinkę Anaklim:-p) to z jednej strony mam pochlebne zdanie, z drugiej faktycznie masakra. MNie w ciazy nie robiono wielu badan(chocby ginekol.), obecnie czytam, ze w Pl jest wiecej badan dla dzieci, chocby usg bioderek, a tutaj tego nie praktykują. Ale sa i dobre strony. Badania prenatalne chocby, sa badaniem podstawowym, szczepienia dzieci darmowe( w tym pneumokoki). Dzizasss cóż za chaos;-)
Moze spytaj konkretnie:sorry2:

mamaAleksa szybciuko wyrósł ten pierwszy ząbek.Moja niunia strasznie się ślini i wpycha sobie łapki do buzi strasznie o mało co niewymiotuje a na dodatek od jakiegoś tygodnia jest srtasznie płaczliwa szczególnie jak zabieram jej łapke by sprawdzić czy nie ma włosa na ręku.Może u mnie to początek ząbkowania ???

mamaAleksa - gratuluje pierwszego zabka. Super ze malutki tak lekko to zniosl. Moja mala tez przeokropnie sie slini, srednio 4 sliniaczki dziennie zalatwia tak ze prawie mozna je wykrecic! Kupilam jej ostatnio fajowe gryzaki i dalam takie zimne z lodowki, ale nie za bardzo jej spasowaly...W kazdym razie zabkow spodziewam sie w kazdej chwili.
Co do pogody to u nas super!!! W nocy lekki mrozik, w dzien cieplutko i swieci slonce. Korzystam poki nie leje.....
Fajni masz ze synus spi Ci tak dlugo, moja zawsze o 8 wstaje i to jak z zegarkim w reku. Ale to i tak spoko bo cora mojej kolezanki budzila sie zawsze o 5 rano! A dlugo Twoj maluszek sypia w ciagu dnia? Daje Ci odpoczac?
aniach - i pomyslec ze jeszcze troszke i nasze maluszki tez wyrosna na takie stare kozki :)

mamaAleksa witaj! :) ja - lat 23 - urodziłam corcie (łucja) 13.09, wazyla 4300 i miala 61cm wiec wiem mniej wiecej co przeszlas :) tez sn rodzilam... a w pazdzierniku 2005 urodzilam synka(Igor) (4500 i 60cm, sn). No ale mi to na usg przed porodem od razu lekarz powiedzial ze ponad 4kg to bedzie... nie mniej jednak porody mialam szybkie (pierwszy 4 godz i 40min, drugi 2,5 godziny) lekarz mi powiedzial ze jestem stworzona do rodzenia, mimo wszystko wiecej dzieci nie mam zamiaru miec...mam i chlopca i dziewczynke wiec jest ok :)

co do zabkow...mojej to od kilku dni wlasnie slina jak woda leci z buzki, a jak lezy na brzuchu to zaraz wielka mokra plama sie robi...no ale widac juz zabki zaraz pod dziaselkiem wiec mysle ze lada dzien beda...i to dwa naraz ida... :) wiec czekam z niecierpliwoscia...bo maruda z niej przez to niesamowita.... ;)

reklama
Hej :) mój synek ważył 4 kg :) 55 cm :) rodziłąm siłami natury, poród miałam dość trudny 14 h :D i udało się bez nacinania więc po porodzie mogłam już się cieszyć synkiem i zająć się nim :) mamoAleksa gratuluje ząbka my też już nie możemy się doczekać!! Mój synio też potrzebuje ogromnej uwagi nie lubi być sam :) a karmię piersią i butelką na zmianę , chociaż piersi jest coraz mniej. Od wczoraj Dawidek z chęcią wypija soczek marchwiowy, herbatek wogóle nie chce pić. Pozdrawiamy serdecznie :)

Do góry