reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwestii przywitania

reklama
nooo wlasnie badanie bioderek nie jest bolesne (wiadomo jak to na USG), ale moze byc troche nieprzyjemne dla takich wiekszych juz dzieci jak musza lezec w lini prostej prze chwile....
w szpitalu jak Jula byla malenka to wcale jej to nie obruszylo, bo nie czaila.........a teraz.........oooooo to juz byl ryk, wyginala sie i wila, musielismy ja we dwojke trzymac hehehe.......no, ale ona tez jest naprawde silna, silowanie sie z nia to nie lada wyczyn hehehe:-D:-D

no i moja corcia tez spi w swoim lozeczku i tez zasypia sama.........ale na poczatku przez 1,5 miesiaca spala z nami.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moja Łucja co prawda spi u siebie w lozeczku...ale sama nie zasypia...ja ja musze "uspic"..skubana przez swieta (i to ze byla chora na zapalenie oskrzeli-ciezko jej sie spalo) tak sie przyzwyczaila do noszenia ze niestety nie mam pomysla jak ja oduczyc...wazy juz zapewne nieco ponad 7kg i noszenie jej przez dluzszy czas nie nalezy do przyjemnosci...a co bedzie pozniej? hmm... moze macie jakis pomysl na to?

nooo wlasnie badanie bioderek nie jest bolesne (wiadomo jak to na USG), ale moze byc troche nieprzyjemne dla takich wiekszych juz dzieci jak musza lezec w lini prostej prze chwile....
w szpitalu jak Jula byla malenka to wcale jej to nie obruszylo, bo nie czaila.........a teraz.........oooooo to juz byl ryk, wyginala sie i wila, musielismy ja we dwojke trzymac hehehe.......no, ale ona tez jest naprawde silna, silowanie sie z nia to nie lada wyczyn hehehe:-D:-D

no i moja corcia tez spi w swoim lozeczku i tez zasypia sama.........ale na poczatku przez 1,5 miesiaca spala z nami.

Ajako - u mnie lekarz tylko przekręcał na boczek nie musiał leżeć w lini prostej. Więc obeszło się dwa razy bez ekscesów

moja malutka w dzien spi w lozeczku i usypia sama ale w nocy cycus musi byc pod reka tj pod buzka na okraglo, wiec spi ze mna....
dzis poszlysmy sie zwazyc: 6.62kg! i bylysmy na baby massage, fajnie bylo:)
niestety tutaj nie ma usg bioderek...troche sie martwie bo wolalabym zeby Patrycja miala je zrobione, ale co poradzic, trudno...
nawet u nas dzisiaj zimno w nocy bylo chyba z -7

a ja sie zaczelam zastanawiac teraz bo moja Łucja ani razu nie byla na zadnym USG, ani nawet u ortopedy....tutaj w przychodni najwyrazniej skierowanie daje sie jak cos ewidentnie nie halo... hmmm....az sie zapytam jak bede na szczepieniu czemu tak?

a ja sie zaczelam zastanawiac teraz bo moja Łucja ani razu nie byla na zadnym USG, ani nawet u ortopedy....tutaj w przychodni najwyrazniej skierowanie daje sie jak cos ewidentnie nie halo... hmmm....az sie zapytam jak bede na szczepieniu czemu tak?

Kinga - w przychodni koło moich rodziców też nie daja takich skierowań chyba że widzą potrzebe, podobno to normalne

reklama
nooo ok, ale jak oni to niby widza, ze jest taka potrzeba, na tzw. oko???
nam w szpitalu powiedzieli, ze mala ma bioderka ok, ale zalecaja kontrol, bo jakos dziewczynki maja tam cos czesciej nie tak z tymi bioderkami niz chlopcy.

ale, ale....teraz jak bylam prywatnie u lekarza, tego co to ja przebadal wzdluz i wszerz, to on powiedzial, ze takie super dobre to one nie byly od poczatku bo byly oznaczone 1b, a to jest jakas stara skala oznaczen, ze naprawde dobre sa same 1 bez zadnych literek no i teraz Julcia ma te 1 tylko, wiec jest dobrze.
Pytal mnie czy ja szeroko pieluchowalam, czy mialam takie zalecenie, a ja na to, ze nie....ale czesto jej zmieniam pampera i to moze dlatego takie dobre sie zrobily te bioderka, bo jednak pamper jesli nie jest mocno zlany to tez dosc szeroko rozstawia te nozki.

oj, ale sie rozpisalam, ale mam nadzieje, ze sie komus przyda....:-)

Do góry