reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W co się bawić z dzieciaczkami?

Może zainwestuj w książeczkę z jakimiś efektami specjalnymi w której można coś dotknąć za coś pociągnąć Zuzki ulubiona książeczka jest o zwierzątkach na każdej stronie jest inne można dotknąć imitacji futerka danego zwierzątka a po naciśnięciu odpowiedniego guzika usłyszeć jaki wydaje głos:-)

gdzie mozna kupic taka ksiazeczke?

reklama
dzis przed snem zaczelam czytac wierszyki. julitka od razu przybiegla do ksiazki, ale dalam jej inna. zajela sie nia, a ja czytalam. podchodzila, chciala wziac, pokazywalam jej obrazki, przytulala sie, bawila zabawkami i tak w kolko. udalo mi sie nawet sporo przeczytac. tylko sie zastanawiam, czy on wtaki sposb slucha?

Donkat u nas czytanie odbywa sie w identyczny sposob, Stasio wyrywa mi ksiazeczke i po swojemu oglada, gryzie i final.
Luandzia - jaki tytul ma ksiazeczka, poszukam sobie na allegro, albo na empik.com

:tak::tak::tak::tak:
ale to nie jest ulubiona książeczka Zuzi
Numer jeden to
Touch, Feel and Listen Puppy and Friends

kupiona w US ale chyba w Polsce też można coś znaleźć z tego wydawnictwa
np
empik.com - Wyniki wyszukiwania

bardzo lubi też książeczki ze ze zwierzątkami zwłaszcza jedną gdzie jest kogut i kura (moja córka jest zafascynowana kurami :baffled: dla niej funkcjonujące pod nazwą koko)
Wydaje mi się że ostatnio chętnie bawi się książeczkami niż zabawkami sama sobie bierze i przegląda.
Donkat ja raczej nie czytam Zuzi książeczek tak od deski do deski raczej oglądamy ja mówię jej jakie tu są zwierzątka jakiego są koloru czy jakie wydają dźwięki czasami czytam jej ptasie radio bo to uwielbia albo taką książeczkę "Rybka poznaje morze" jest tam mało tekstu i różne przyciągające wzrok dodatki a wierszyki staram się mówić z pamięci żeby jej nie nudzić .

tej ksiazeczki Na wsi na poczatku sie bala dotykac:-D:-D:-D przykladalam jej palec w miejscu, gdzie jest futerko zwierzakow, a ona szybko odsuwala i sie bala. teraz juz sie oswoila i sama chetnie sobie dotyka.

ja tez nie staram sie czytac calych ksiazeczek. opowiadam, co tam jest, straam sie ja zaangazowac do pokazywania. chyba, ze sa to wiersze Tuwima, czy Brzechwy, to ja np czytam, a julitka sie bawi i co jakis czas przychodzi do mnie popatrzec, przytulic sie - zazwyczaj wieczorem.

dzieki Luandzia, za wskazowki do jez. migowego. ja sie obawiam, ze u nas to nie wyjdzie. z tego co piszesz, to twoja Zuzia jest spokojna, umie sie skupic na tym, co mowisz. ja widze po julitce, ze ona nie "ma czasu" na sluchanie i powtarzanie, pokazywanie. chyba jest niecierpliwa i nie potrafi sie skupic na czyms dluzej.
ona szeroko gestykuluje raczkami, ale wtedy , gdy jest jej to potrzebne do zalatwienia swojej sprawy ( np. zeby z nia gdzies pojsc, cos podac, itp). natomiast, gdy ja ucze, gdzie jest jakis przedmiot, czesc ciala, to patrzy na mnie przez moment i wydaje sie, ze slucha, ale nie chce wspolpracowaac i pokazywac.
taki juz typek z tej mojej gwiazdki:happy:

reklama
Do góry