torebka jest głównie na drutach, troche tam szydełka ale malutko.. na drutach niestety robic nie potrafie
MACIE PARE LINKOW DO SZYDEŁKOWANIA
Kraina Majki wiersze, szydełkowanie, porady, suszki
kurs szydełkowania II
Szydełkowanie – część pierwsza @ Ohiboka
KURS SZYDEŁKOWANIA dla wszystkich bombardujacych mnie prośbami
- Forum Wizaz.pl
najlepiej jak ktos pokazuje na żywo jak sie szydelkuje i jakie sploty sie wykonuje, na filmikach fajnie widac ale nigdy schematow nie odczytacie chyba ze pokapujecie z tych kursow i z filmikow porownujac np czy to slupek czy polslupek czy oczko łańcuszka itd
do sweterkow dzieciecych polecam włóczke Kocurek lub Kotek (Kotek jest grubsza, ja wole cieńszą bo jest bardziej mięciutka) do Kocurka szydełko 2,5-3 a do Kotka szydełko 3,5-4
a tu linki do schematów
Picasa Web Albums - Jovi
Picasa Web Albums - Magdalena
najlepiej zaczac ze schematami dla serwetek ale malutkich bo sie szybko robia i nie ma problemu z miejscem zakonczenia okregu a przy sweterkach na poczatku moze byc problem i wyjdzie na plecki np trójkat a nie prostokat
MACIE PARE LINKOW DO SZYDEŁKOWANIA
Kraina Majki wiersze, szydełkowanie, porady, suszki
kurs szydełkowania II
Szydełkowanie – część pierwsza @ Ohiboka
KURS SZYDEŁKOWANIA dla wszystkich bombardujacych mnie prośbami
najlepiej jak ktos pokazuje na żywo jak sie szydelkuje i jakie sploty sie wykonuje, na filmikach fajnie widac ale nigdy schematow nie odczytacie chyba ze pokapujecie z tych kursow i z filmikow porownujac np czy to slupek czy polslupek czy oczko łańcuszka itd
do sweterkow dzieciecych polecam włóczke Kocurek lub Kotek (Kotek jest grubsza, ja wole cieńszą bo jest bardziej mięciutka) do Kocurka szydełko 2,5-3 a do Kotka szydełko 3,5-4
a tu linki do schematów
Picasa Web Albums - Jovi
Picasa Web Albums - Magdalena
najlepiej zaczac ze schematami dla serwetek ale malutkich bo sie szybko robia i nie ma problemu z miejscem zakonczenia okregu a przy sweterkach na poczatku moze byc problem i wyjdzie na plecki np trójkat a nie prostokat