reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uzdolnione grudniówki :) - hafty, szydełko, biżuteria, rysunki i inne

torebka jest głównie na drutach, troche tam szydełka ale malutko.. na drutach niestety robic nie potrafie
MACIE PARE LINKOW DO SZYDEŁKOWANIA

Kraina Majki wiersze, szydełkowanie, porady, suszki
kurs szydełkowania II
Szydełkowanie – część pierwsza @ Ohiboka
KURS SZYDEŁKOWANIA dla wszystkich bombardujacych mnie prośbami :) - Forum Wizaz.pl

najlepiej jak ktos pokazuje na żywo jak sie szydelkuje i jakie sploty sie wykonuje, na filmikach fajnie widac ale nigdy schematow nie odczytacie chyba ze pokapujecie z tych kursow i z filmikow porownujac np czy to slupek czy polslupek czy oczko łańcuszka itd

do sweterkow dzieciecych polecam włóczke Kocurek lub Kotek (Kotek jest grubsza, ja wole cieńszą bo jest bardziej mięciutka) do Kocurka szydełko 2,5-3 a do Kotka szydełko 3,5-4

a tu linki do schematów
Picasa Web Albums - Jovi
Picasa Web Albums - Magdalena

najlepiej zaczac ze schematami dla serwetek ale malutkich bo sie szybko robia i nie ma problemu z miejscem zakonczenia okregu a przy sweterkach na poczatku moze byc problem i wyjdzie na plecki np trójkat a nie prostokat

reklama
to jest robienie czegos ze wszystkiego co masz pod reka :) np kartki czy albumy . z guziczkow kartonikow kolorowych papierow wstazeczek naklejek i innych ciekawych rzeczy :) juz daje przyklad

https://www.babyboom.pl/forum/stara...fty-szydelko-rysunki-i-inne-38885/index4.html

np tutaj macku zrobila piekny album :) ja kupilam sobie kilka rzeczy i musze dokupic na allegro bo bede bratu robila na chrzciny album :)

Rękodzieło - Aukcje internetowe Allegro
a tutaj masz z allegro linka do roznych robotek :0 ) wchodzisz na allegro i rekodzielo i to ci wyskoczy :) albo zlinka co wkleilam :)
piękny ten albumik:-):-)
nie wiem czy udało by mi sie coś tak ładnego stworzyć:zawstydzona/y:
(eh marudzę jak baba w ciąży;-))

Pati.b normalnie szczęka mi opadła jak zobaczyłam te wszystkie linki! Jakie piękne rzeczy! A bolerkami jestem zauroczona... :) Dzieki po stokroć za te śliczności :D

ja opisow szydelkowania nie rozumie ale jak mam schemat czy nawet samo zdjecie to nie mam problemu ze zrobieniem czegos ale jak ktos zaczyna z szydelkowaniem to naprawde radze najpierw poprobowac na prostych rzeczach nie kombinowac odrazu nad ubraniami bo to "wyższa szkoła jazdy" najpierw normalne sciegi zrobic z 10 rzedow słupkow, potem z 10 półsłupkow i kazdy scieg wyprobowac a jak nie idzie to probowac dalej moze wam nawet szalik wyjdzie ;-) mnie nauczyła bacia szydełkowac jak mialam moze z 10 lat i od tego czasu robie na szydelko jak tylko mam czas.. zaczynalam od serwetek a tearaz to sukienki sobie zrobie takie na plaze lub wszywam pod spod podszewke i mam normalna wyjsciowa sukienke taka jak nikt nie ma albo ma tylko paru ludzi na cala Polske ;-).. szydelkowanie to nie takie proste jak sie wydaje a jak ktos nie ma cirpliwosci i zapalu to nie nauczy sie niestetety.. tak jak pisze wpierwszym linku to jest jak z nauka pisania najpierw uczysz sie trzymac dlugopis a w tym wypadku szydelku i na poczatku dlugo nic nie bedzie wychodzilo...

Ewwe jak ci idzie?? Za pieruna mi te buciki nie wychodzą... ale za to mam wiele radości przy ich tworzeniu :)))) Chyba jednak przerzucę się na zrobienie szalika ;)

pierwsze buciki gotowe - nie maja ladnego koloru bo nie mialam pod ręką innej włóczki i są takie strasznie maleńkie że wydaje mi się, że będą chyba za małe - dzień zleciał mi migusiem z tym dzierganiem:)

TADAM!!:D

SNC00344.jpg

O rany ewwe są prześliczne!! Wyglądają rewelacyjnie :tak:
Mi Pani z pasmanterii sprzedała za duże szydełko więc nic mi nie wychodzi... zaczęłam haftować. Myślę o zrobieniu kompletu serwetek jak skończę to pokażę ;-) Ale nie poddaje się i będę ćwiczyć szydełkowanie ;-)

reklama
ja się w ogóle nie zabieram za takie rzeczy, to manualnie to moż ejestem uzdolniona, ale nie w kierunku szydełka!! ( za to masuję dobrze, hehe).
Moja mama robi cudne sweterki na drutach, co prawda teraz to tylko Wikunii, ale co zaoszczędzę na jej jesienno-zimowej garderobie, mogę zawsze na siebie wydać. Do tego mam wielki talent!!

Do góry