reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uzdolnione grudniówki :) - hafty, szydełko, biżuteria, rysunki i inne

ah missiiss myślałam że robisz ze schematu gotowego, trudno może w internecie gdzieś będzie wzorek tyle że akurat na sukienki nigdzie nie widziałam, raczej wszędzie są sweterki bluzeczki, oj muszę się wziąć za szydełko lub druty, a schematy są bardzo łatwe (najczęściej są opisane gdzieś w gazetkach)
teraz w kioskach sprzedają kolekcję gazet z robótkami na druty, podobno nawet motek włoczki dodają, no ale i koszt tej gazety wzrasta tylko pierwsze numery są najczęściej najtaniej, a jak każda kolekcja z hachette później kosztuje drogo...

reklama
yvona jak jasiek jest grzeczny to dwa trzy dni i mam buciki opaske i sukienke :) szybko idzie wiadomo jakby sie usiadlo caly dzien to by sie zrobilo w jeden ale dziecko nie pozwoli...

wrublik ja robilam tak tylko nie wiem czy dobrze nazwe.... 2 slupki podwojne lancuszek 4 oczek i znow 2 slupki odwojne i 4 oczka i jak drugi rzadek robilam to 2 slupki laczylam z tym lancuszkiem w pierwszego rzedu.... miedzy slupkami i wychodzila taka cegielka jakby :) mam nadzieje ze zrozumialas:)

aha dzięks, wszystko jasne tylko jeszcze bym potrzebowała opisu wykończenia przy szyjce no i rękawek, ale może jakoś sama do tego dojdę

przy szyji robie tak robie lancuszek na dl na obwod szyji 2 rzadek jest taki ze robie : jeden podwojny slupek w jednym oczku a w nastepnym 2 podwojne slupki i znow jeden podwojny slupek i dwa i tak na przemian kolejny rzad (3) to podwojne slupki po jednym w kazdym oczku a 4 rzad to co 3 oczko 2 podwojne slupki a tak to normalnie 1:1 i tak az do uzyskania takiej szerokosci ramion jaka chcemy a pozniej zginamy wsystko na pol i laczymy lancuszkiem po bokach

Missiiss zdolniacha z Ciebie!! Ja znowu decoupage dłubie w olnych chwilach, kolczyki ozdabiam i takie tam
O plosze

By [URL=http://profile.imageshack.us/user/null]null
at 2011-02-18[/URL]
dsc02726rc.jpg

By
null at 2011-02-18

dsc02723q.jpg

By null at 2011-02-18

dsc02722eh.jpg

By null at 2011-02-18

dsc02721i.jpg

By null at 2011-02-18

dsc02720dc.jpg

By null at 2011-02-18

dsc02719d.jpg

By null at 2011-02-18

dsc02717r.jpg

By null at 2011-02-18

dsc02715em.jpg

By null at 2011-02-18

dsc02713m.jpg

By null at 2011-02-18

dsc02712q.jpg

By null at 2011-02-18

dsc02711d.jpg

By null at 2011-02-18

dsc02710g.jpg

By null at 2011-02-18

Ostatnia edycja:
Wy takie piękne rzeczy robicie, ale ja muszę się pochwalić, że przez 3 dni nie było mnie na forum bo Julii obiecałam, że zrobię dla jej lalki szalik no i udało się:-) Pierwszy raz miałam druty w ręku, babcia pokazała i czerwony szalik Zuzia ma:-).
dzięki, że ktoś tez jest tak wielce jak ja utalentowany:-p

bodzinka swietne !!! ja to bym sie najchetniej za wszystko ziela ale ja mam slomiany zapal ... juz farby u mnie leza akrylowe mialam malowac hehe ...

Bodzinka dzięki za inspirację zastanawiałam się co można zrobić z pudełek po herbatce laktacyjnej świetnie to wyglada

ps. a jakiego kleju do tegi używasz?

Ostatnia edycja:
reklama
Bodzinka dzięki za inspirację zastanawiałam się co można zrobić z pudełek po herbatce laktacyjnej świetnie to wyglada

ps. a jakiego kleju do tegi używasz?
Ja to robie bardzo "chałupniczym sposobem". Maluje zwykła biała farba akrylową, potem naklejam wycięte serwetki albo cieńki papier na vicol, potem pomiedzy kolorowe farby akrylowe, te juz profesjonalne, a potem całosc pokrywam lakierem do drewna i wsio. Łatwe i przyjemne.

Do góry