reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uzdolnione grudniówki :) - hafty, szydełko, biżuteria, rysunki i inne

reklama
Krolcia - piękne!!!!!!! tfu, tfu.
Już dawno chciałam się Ciebie poradzić - teraz jest okazja :-)- chodzi o moją dracenę. Wygląda strasznie, taki wypłosz się z niej zrobił, długie chude łodyżki i na czubkach powykręcane skromne wiechcie z opadającymi listkami:-(. Może ma za mało światła - stoi na przeciwległej do okna ścianie, w odl. 5 m od okna, pokój nie jest zbyt jasny.
W tej chwili ma ok 2 metrów. W październiku obcięłam jedną z łodyg, czubek wsadziłam i nawet się przyjął, choć wygląda biednie, żałośnie wręcz :dry: A na tej obciętej wypuściła nową kępkę. Na drugiej łodydze jest tych kępek 4 - 3 stare i jedna świeżutka - i szkoda mi tej młodej, bo bym obcięła i zasadziła, ale nie wiem, czy się przyjmie:baffled:
HELP!!!!!!

Po pierwsze zależy jaka to dracena bo jest odmian od licha i trochę(ale myślę, że pewnie masz tą najpopularniejszą Marginata z polskiego dracena obrzeżona. Teraz jest najlepsza pora na odświeżanie roślin i jeśli myślisz o obcięciu czubka to teraz jest najlepszy czas. Dracena bardzo łatwo się ukorzenia. 5 m od okna to bardzo daleko, tym bardziej,że pokój niezbyt jasny i tu może być faktycznie główny problem.
Dracena najlepiej rośnie w pełnym świetle ale nie w bezpośrednim słońcu(odmiany zielone, bo te o jasnych liściach i żółtych potrzebują jednak duuużo więcej słoneczka), podlewać należy po przesuszeniu ziemi, no i zraszać ją co jakiś czas. Przydałby się również nawóz do zielonych od czasu do czasu.

To się jeszcze kuchnią pochwalę.:-p

Krolcia- dzięki. Wychodzi na to, że za dużo podlewam - raz w tyg. przez co nigdy nie ma sucho. Pewnie dlatego liście tak opadają :dry:
A czy jak zasadzę wierzchołek łodygi z dwoma pędami to mi się przyjmie, czy raczej pojedyncze pędy?

Krolcia paskudne te twoje chabazie bleeeeeeeeeeee.Żartuje sliczoty,pozazdrościć takiej dobrej reki do kwiatów,u mnie nie bardzo rosną.Teraz mam tylko jednego Zamiokulkasa :)

W KOŃCU skończyłam:szok:!!! A ja myślałam, że zrobię to w dwa tygodnie:no:. Przy dziecku! O płonne nadzieje! He he! Zajęło mi to półtora miesiąca!
Komplecik dla dziewczynki urodzonej w walentynki!:-D:-D:-D

reklama
Do góry