reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uśnij wreszcie

u nas tez mniej wiecej wypada w tym samym czasie bo ok 12 w [płudnie i ok 16 a wstaje o 8 rano a spac idzie ok 21

co do usypiania na rekach to podziwiam musisz miec duzo wolnego czasu i bardzo zdrowy kregosłup...

ja niestety nie mam ani jednego ani drugiego wiec niestety u mnie siła rzeczy nie da rady na rekach.;-)

reklama
ja mam straszny problem z moim jasiem ma juz prawie 7 miesiecy a w nocy potrafię wstawać do niego nawet 5 razy wogole nie chce spać, budzi sie w nocy zaczyna gadać kręcić się i płakać w dzien nie spi długo głodny tez nie jest wiec naprawde nie wiem czemu tak jest moze macie jakies sposoby bo próbowałam juz naparwde wszytskiego :-(

eli u nas jest to samo w nocy, ale u nas problemem sa prawdopodobnie zeby gorne.
na razie nic z tym nie robie tylko dzielnie wstaje w nocy te 5 czy 6 razy...no ale jak to sie nie zmieni to bede musiala cos zaradzic, tylko co to jeszcze nie wiem:-(

moja Weronika jak sie czesto budzi to znaczy,ze jej cos jest; z regoly daje smoka poglaszcze i powiem zeby spala i spi
raz sie budzi na mleko kolo 5-6 ale Oski tez tak mial...
z zasypianiem odpukac nie ma problemu-zawsze zasypiaja oboje kolo 20; jak mala miala druga drzemke dluga to wycioagam ja (bo gada i krzyczy i Oskar nie moze spac) pobawi sie z pol godziny i w kimono
cale szczescie

U mnie się pory drzemek zmieniły - pierwsza normalnie około 11:00 i tak z 1,5 h - 2 h, ad ruga wczesniej była po obiedzie około 15:00, teraz młoda z reguły zasypia dopiero około 17:00 i śpi tak 1 h-1,5 h. Na noc około 20:00, lub parę minut po zasypia.

Kasia I o której wstaje rano, bo moja Wiki ma 3 krótkie drzemki w ciągu dnia, na noc zasypia ok 18:30, ale potrafi się obudzić już po 5 rano i koniec spania, nie chce jeść bo nie płacze tylko bawi się i gadać próbuje :tak:

reklama
Mój Maksiu też ma tylko 2-3 drzemki po pół godziny,chociaż ostatnio udaje mi się je wydłużać,raz się udaje raz nie.Spać idzie zazwyczaj ok 20,wstaje ok 7-8

Do góry