reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG

KASIU GRATULUJE SYNKA
nie martw sie jak troszke polezysz to nic sie nie stanie odpoczniesz sobie, glowa do gory wazne zeby dzidzia zdrowa byla.

Pediq szkoda ze te sprzety nieraz robia nam na zlosc, ale co sie odwlecze to nie uciecze i Tayus zobaczy dzidzie.Pozdrawiam :)

reklama
Kasiu gratuluję chłopczyka :) pewnie ze najważniejsze aby był zdrowy-płeć nieważna!!!! :) a jak trzeba poleżeć, to trzeba, niestety...
ciekawe czy dzisiaj juz będę miała USG :)
pozdrowionka

Kasiu, gratuluję, chyba byłaś zaskoczona, prawda?
Ale fajnie, chłopaki tez są fajne.
Trzymaj się i uważaj na siebie.
Poleż sobie koniecznie, bo później pewnie nie bedziesz miała za bardzo okazji.
Pozdrawiam i przesyłam całuski dla Ciebie i Bartosza.

No więc tak:
mieliśmy pół godzinne USG, ale nie wiemy czy to będzie synek czy córeczka, najważniejsze że się dobrze rozwija, ma wszystkie rączki i nożki, serduszko ślicznie puka i jest zdrowe:) ogólnie mało widziałam- tylko główkę, usteczka, łapkę i nóżkę, no i serduszko jak puka; ciężko coś zobaczyć, a w całości dzieciątka nie widzieliśmy...lekarz malomówny i tzreba było z niego wyciągać co widać i czy wszystko oki- jak ślęczał nad serduszkiem 10 min to zaczęliśmy się niepokoić! jakiś dziwny!
Co mnie martwi to to, że po badaniu okazało się że szyjka mi się trochę skrócila :( przepisał mi nospę i za tydzień jak mnie brzuch nie przestanie boleć (powiedziałam o pępku też) to idę na zwolnienie :(
w środę robię badania na glukozę itd mam nadzieję że wyjdą dobrze
w sumie nie wyszłam stamtąd zadowolona, gin okazał się małoserdeczny i chyba pomyślę o zmianie...
Przytylam 3 kg ;D i ciśnienie dobre :)
no to skończę moją relację :) chyba za bardzo nie przynudziłam
buziaczki

Izabelka,dobrze ze chociaz sprzet dzialal i moglas zobaczyc i uslyszec swoje malenstwo,a narazie musisz jeszcze uzbroic sie w cierpliwosc mam na mysli plec.
Padiqq moze nastepnym razem sie uda to tylko miesiac,wazne ze badania w porzadku.A moze to ma byc niespodzianka?
Buziaczki dla mamusiek i ich pociech.

Izabelka ciesze sie ze wsio oki a jak lekarz Ci nie odpowiada to go zmien poco sie masz meczyc i o wszystko sama pytac.Ja tez biore nospe i jest ok za tydzien ide do lekarza.Pozdrawoiam

Izabelko !

Super że z twoim dzieciątkiem wszystko w porządku.
Ja mam też lekko skróconą szyjkę , ale lekarz powiedział że nie ma się czym przejmować , jest zamknięta mnie nic nie boli więc jest oki. Powiedział tylko żebym dużo odpoczywała i nie forsowała się zbytnio.
A ten twój ginekolog faktycznie jakiś dziwny. Mój lekarz mi zawsze wszytko drobiazgowo wyjaśnia ,a jak robi usg opowiada o tym co widac i sam pokazuje na ekranie.
Szkoda tylko że wczoraj nie miałam tego usg , ale trudno 4 tygodnie szybko miną.

reklama
Lwica, Padiqq, Izabelka, Bunia, Abi, Sylwia, dzięki za gratulacje :) :)

Izabelka, najważniejsze, że z maleństwem wszystko w porządku, ale ja bym zmieniła lekarza, dla nas USG jest wspaniałym przeżyciem, siedzimy tak ok 40 min., gin nam wszystko pokazuje, tłumaczy, wyjaśnia, nie spieszy się i jest bardzo miły. Nospę też biorę.

Padiqq, mam nadzieję, że szybko zleci Ci oczekiwanie na następne USG :)

Sylwia, byłam bardzo zaskoczona tym, że moja córeńka okazała się chłopaczkiem ;D Chyba dziecko miało dość mowienia do niego "córeńko" i "Alusia" i postanowił nam się ujawnić w całej swej okazałości ;D Teraz mówię: "Bartoszku"- nie protestuje ;)

Bunia i Lwica, wiem, wiem, będę leżeć, trochę się o boję o to moje maleństwo.

pozdrawiam mamusie w piątkowy wieczór/noc :) :) :)

Do góry