reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG w UK ?

Zadzwonię ,byłam w piątek u położnej(inną niż powinnam mieć) pierwzy raz.Pobrała krew ,wypełniła wszystkie papiery i powiedziała że następna wizyta w marcu z tą położną ,którą mi gp przypisali. I to tyle :/
Gp? To dziwne.. Ja sama wpelnialam forme online i po tygodniu mi przysłali wszystkie informacje i terminy. Dzwon dzwon bo później Ci już tych badań nie zrobią.. no chyba że nie chcesz wiedzieć

reklama
Ja jak się dowiedziałam o ciąży to musiałam iść do gp ,wogole czekałam na ta wizyte 1,5 miesiaca i gp dala mi ten wniosek na maternity card i w recepcji mi dali namiary na polozna i nie moglam zadzwonic tylko mialam czekac, az sama polozna sie ze mna skontaktuje :D i

Ja jak się dowiedziałam o ciąży to musiałam iść do gp ,wogole czekałam na ta wizyte 1,5 miesiaca i gp dala mi ten wniosek na maternity card i w recepcji mi dali namiary na polozna i nie moglam zadzwonic tylko mialam czekac, az sama polozna sie ze mna skontaktuje :D i
No ja to trochę obeszlam..jak się dowiedziałam o ciąży to się zapisałam do gp ( na którego nadal czekam) ale w między czasie właśnie poszłam do ginekologa, tam się dowiedziałam na kiedy jest planowany poród i z tymi informacjami napisałam do położnych.. po tygodniu mi wysłały list:) i takim sposobem scan mam dzień przed gp:rofl:

No ja to trochę obeszlam..jak się dowiedziałam o ciąży to się zapisałam do gp ( na którego nadal czekam) ale w między czasie właśnie poszłam do ginekologa, tam się dowiedziałam na kiedy jest planowany poród i z tymi informacjami napisałam do położnych.. po tygodniu mi wysłały list:) i takim sposobem scan mam dzień przed gp:rofl:
Na kiedy masz termin jeśli można wiedzieć ?:D

Może i nie mam racji ale mnie niestety tak potraktowali że nawet jak już chroniona byłam , i krwawiłam to nic nie chcieli zrobic musiałam ich prosic i mówic że to moja kolejna ciąża i jest ryzyko następnego poronienia . Błędnie stawiaja nawet diagnozy , przeżyłam tam koszmar

Może i nie mam racji ale mnie niestety tak potraktowali że nawet jak już chroniona byłam , i krwawiłam to nic nie chcieli zrobic musiałam ich prosic i mówic że to moja kolejna ciąża i jest ryzyko następnego poronienia . Błędnie stawiaja nawet diagnozy , przeżyłam tam koszmar
Nie neguje. Ja natomiast przezylam koszmar w polsce

W UK ciąże uznają dopiero od 12 tyg ciąży , wcześniej nie przyjmią bo uważają że jak ma polecieć to poleci . Wiem coś o tym bo mieszkałam w UK i ze względu na tak tragiczną opieke , wróciłam do Polski . Tam masz tylko trzy usg , ponieważ według nich więcej nie potrzeba
Niestety z tym 12 tyg to prawda :/ jak masz problemy z ciaza to tabletek na podtrzymanie nie dostaniesz do 24 tyg z tego co slyszalam :/ jest to smutne ale prawdziwe :( w pracy tak samo ,bylam u polskiego lekarza potwierdzic ciaze i na nastepny dzien poszlam do mojej szefowej to powiedziala ze to 8my tydzien dopiero i mam sie zglosic za miesiac z zaswiadczeniem :D tylko kolezanka z pracy angielka zrobila test ciazowy ,wyszedl pozytywny to odrazu jej dali lzejsza prace :D nawet jeszcze u poloznej nie byla

Niestety z tym 12 tyg to prawda :/ jak masz problemy z ciaza to tabletek na podtrzymanie nie dostaniesz do 24 tyg z tego co slyszalam :/ jest to smutne ale prawdziwe :( w pracy tak samo ,bylam u polskiego lekarza potwierdzic ciaze i na nastepny dzien poszlam do mojej szefowej to powiedziala ze to 8my tydzien dopiero i mam sie zglosic za miesiac z zaswiadczeniem :D tylko kolezanka z pracy angielka zrobila test ciazowy ,wyszedl pozytywny to odrazu jej dali lzejsza prace :D nawet jeszcze u poloznej nie byla
Tabletek na podtrzymanie nie dostajesz do 12tygodnia;) ja byłam u lekarza prywatnie w 6w6d dokładnie dostałam zaświadczenie że jestem w ciąży i powiedziałam że nie mam zamiaru niczego ciężkiego podnosić i się zgodzili ale cała procedurę uruchomia dopiero jak dostanę papier od poloznej;) tak naprawdę ciążę uznają tu u lekarza nawet jak zrobisz test ciążowy i pójdziesz z nim do gp.. resztą zależy już od pracodawcy. No i tak pisałam nie podtrzymują ciąży do 12tygodnia..chociaż nie wiem czy to takie zle.. progesteronu który jest podawany w Polsce nawet w bardzo wczesnej ciąży też nie wpływa na nią za dobrze.. no ale to już tylko moja opinia. Mi to osobiście nie przeszkadza:) dowiedziałaś się czegoś ze swoim usg?

reklama
Do góry