reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG w UK ?

Michalina1993

Fanka BB :)
Hej ,dla wszystkich dziewczyn które ciąże prowadziły w UK. W którym tygodniu miałyście swoje pierwsze usg zrobione przez położną? Ja dopiero swoje pierwsze usg będę miała zrobione 09.03 czyli w 17 tygodniu ciąży, słyszalam ze powinno być od 12-14 tygodnia. Dziękuje za odpowiedz :)

reklama
Powinno być najlepiej między 10 a 14 tygodniem A dokładnie chyba między 11w2d A 13w6d. Ja mam swoje 14.02 i to będzie właśnie 11yydzien. Wcześniej tzn przed 10tygodniem możesz iść prywatnie- ja byłam w 7tc

Byłam właśnie prywatnie bo niewiedziałam co i jak :D No po scanie na poczatku miesiaca u polskiego ginekologa byłam w 8t3d i w piątek dostałam się do położnej to pierwsze usg 9 marca .. czyli z kalendarza wynika że to 17t4d. Jestem zaskoczona bo pierwszy scan 17t a kolejny powinien byc w 20t :o

Byłam właśnie prywatnie bo niewiedziałam co i jak :D No po scanie na poczatku miesiaca u polskiego ginekologa byłam w 8t3d i w piątek dostałam się do położnej to pierwsze usg 9 marca .. czyli z kalendarza wynika że to 17t4d. Jestem zaskoczona bo pierwszy scan 17t a kolejny powinien byc w 20t :o

Nie może tak być. Dostałaś ta książeczkę z terminami?
Ja bym poszła na twoim miejscu do nich i powiedziała że chce mieć usg między 10 a 14tygodniem. One też zakładają karty ciąży więc trochę kiepsko żebyś na to czekała do prawie połowy ciąży

Nie może tak być. Dostałaś ta książeczkę z terminami?
Ja bym poszła na twoim miejscu do nich i powiedziała że chce mieć usg między 10 a 14tygodniem. One też zakładają karty ciąży więc trochę kiepsko żebyś na to czekała do prawie połowy ciąży

Dostalam taki zeszyt , i tam mam wszystkie adnotacje ... Liste tez dostalam. Pojde sie zapytac

Screenshot_20180128-112048.png

Załączniki

• Screenshot_20180128-112048.png
    Screenshot_20180128-112048.png
    69,3 KB · Wyświetleń: 6 404
W UK ciąże uznają dopiero od 12 tyg ciąży , wcześniej nie przyjmią bo uważają że jak ma polecieć to poleci . Wiem coś o tym bo mieszkałam w UK i ze względu na tak tragiczną opieke , wróciłam do Polski . Tam masz tylko trzy usg , ponieważ według nich więcej nie potrzeba

Ja wiem ,teraz juz jestem w polowie 11 tygodnia. A bede miala dopiero w 17tym :/ Za tydzien ide do polskiego ginekologa :) Niestety kosztuje to ale normalnie sie ciaza zajmuja a nie tak jak w UK :(

W UK ciąże uznają dopiero od 12 tyg ciąży , wcześniej nie przyjmią bo uważają że jak ma polecieć to poleci . Wiem coś o tym bo mieszkałam w UK i ze względu na tak tragiczną opieke , wróciłam do Polski . Tam masz tylko trzy usg , ponieważ według nich więcej nie potrzeba
Niestety nie masz racji.
Po pierwsze robią Ci dwa usg chyba że jest konieczność to częściej. Musisz odbyć co najmniej 7spotkan z położna.
Michalina właśnie sie doczytałam w tej książce która dostałam. MUSZA! Ci zrobić usg pierwsze najpóźniej do 14tc. To jest usg genetyczne na które możesz ale nie musisz wyrazić zgody.takze zadzwoń do nich jutro. Nie każda polska klinika wykonuje to badanie.

reklama
Niestety nie masz racji.
Po pierwsze robią Ci dwa usg chyba że jest konieczność to częściej. Musisz odbyć co najmniej 7spotkan z położna.
Michalina właśnie sie doczytałam w tej książce która dostałam. MUSZA! Ci zrobić usg pierwsze najpóźniej do 14tc. To jest usg genetyczne na które możesz ale nie musisz wyrazić zgody.takze zadzwoń do nich jutro. Nie każda polska klinika wykonuje to badanie.
Zadzwonię ,byłam w piątek u położnej(inną niż powinnam mieć) pierwzy raz.Pobrała krew ,wypełniła wszystkie papiery i powiedziała że następna wizyta w marcu z tą położną ,którą mi gp przypisali. I to tyle :/

Do góry