reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG genetyczne w Łodzi

reklama
@magda1977 - Dudarewicz ponoć przereklamowany i w dodatku drogi. ja się tez nad nim zastanawiałam, ale kolejki jak w NFZ i jak mi powiedziały dziewczyny nie jest jakoś rewelacyjny w podejściu do pacjentki
Szerzej napiszę po wizycie. Na ten moment potwierdziło się to, co gdzieś wyczytałem, że odpowiada na kontakt.
Jako że badania prenatalne żony zawierały wskazanie do amnio z uwagi na wiek, postanowiłem poszukać opinii w tym temacie. Wyczytałem, że odpowiada a nawet udziela pewnych wyjaśnień przez telefon. Przesłałem skan wyników badania i dodatkowy opis, a wieczorem miałem odpowiedź z informacją, że mam przedzwonić jeszcze rano. Potwierdził uspokajające informacje, wyjaśnił parę wątpliwościo odnośnie amnio, NIFTY i DNA Harmony. Jako że w naszym mieście nie ma szansy na dobre USG i lekarzy, którzy mają takie doświadczenie, to umówiliśmy się na USG na pierwszą połowę czerwca. To USG może pokazać ewentualne inne wady i wtedy ostatecznie podejmiemy decyzję o amnio. W razie czego wykonałby następnego dnia. Tak więc jak na razie ma plus za kontakt z kimś, kto nie jest jego pacjentem i może nie zostać. Ktoś powie, że to tylko część marketingu - może tak, Tylko że to w sumie rzadkość.
Czy drogi? Tanie to z pewnością nie jest, ale przepraszam bardzo - aparatura kosztuje, obsługa gabinetu kosztuje, utrzymanie poziomu naukowego kosztuje. Sprawdziłem na stronach Fetal Magazine Foundation - posiada 4 z 5 certyfikatów. Ze względu na wadę wzroku syna jeździmy do lekarzy specjalistów 130km i widzę różnicę - przepaść nie tylko w wyposażeniu, ale i w kompetencjach. Na tyle wniknąłem w temat, że bez pełnej wiedzy nie byliby w stanie odpowiedzieć na dużą część pytań a dali radę. Przeprowadź sobie kalkulację - dobry lekarz w Niemczech zarabia ponad 8 000 EUR/mc. Jak podzielisz to przez 160 godzin wyjdzie 50 EUR, a to tylko jego wynagrodzenie w klinice/szpital. Trzeba to powiększyć o koszty aparatury, obsługi i rozwoju. Z tej perspektywy dr. Dudarewicz - nie jest drogi i dobrze, że nie wyjechał jak część lekarzy.
Po wizycie - mamy stawić się oboje - zamieszczę wpis czy moje wysokie oczekiwania wobec niego sprawdziły się ;)

Pytam z ciekawosci bo wlasnie szukam kogos od usg a Dudarewicz nie ma miejsc.
Nam się udało na 9 czerwca, czyli 23 dni czekania na USG. Nie ma co liczyć, że specjalista przyjmie z dnia na dzień. Zwykły, dobry ginekolog w naszym mieście ma dłuższe terminy oczekiwania.
Co się tyczy "USG genetycznego", to... sformułowanie jest mylące i chyba tylko funkcjonuje w Polsce. Genetyczne to mogą być badania DNA a nie USG. USG w powiązaniu z dodatkowymi badaniami, stanowi co najwyżej dodatkowy czynnik diagnostyczny.

Ja wszystkie badania genetyczne czy echa robiłam w Sonomedika. Bardzo jestem zadowolona... profesjonalizm na wysokim poziomie

eiktkw7i1lgslap3.png

Widzę ze ten wątek nie jest aż tak oblegany ale postanowiłam tu zostawić wspis.
Odnośnie Dudarewicza polecam go z całego serca. Miałam dokładne USG w 12 tc przy 7ej ciąży. Jest cierpliwy, odpowiada wyczerpująco na wszystkie odpowiedzi.
Koszt usg genetycxne w 12tc to obecnie 320zł ale nie żałuję zad ej wydanej zlotowki. Obecni przyjmuje na ul. Lisciastej.
Pozdrawiam

Do góry