@magda1977 - Dudarewicz ponoć przereklamowany i w dodatku drogi. ja się tez nad nim zastanawiałam, ale kolejki jak w NFZ i jak mi powiedziały dziewczyny nie jest jakoś rewelacyjny w podejściu do pacjentki
Szerzej napiszę po wizycie. Na ten moment potwierdziło się to, co gdzieś wyczytałem, że odpowiada na kontakt.
Jako że badania prenatalne żony zawierały wskazanie do amnio z uwagi na wiek, postanowiłem poszukać opinii w tym temacie. Wyczytałem, że odpowiada a nawet udziela pewnych wyjaśnień przez telefon. Przesłałem skan wyników badania i dodatkowy opis, a wieczorem miałem odpowiedź z informacją, że mam przedzwonić jeszcze rano. Potwierdził uspokajające informacje, wyjaśnił parę wątpliwościo odnośnie amnio, NIFTY i DNA Harmony. Jako że w naszym mieście nie ma szansy na dobre USG i lekarzy, którzy mają takie doświadczenie, to umówiliśmy się na USG na pierwszą połowę czerwca. To USG może pokazać ewentualne inne wady i wtedy ostatecznie podejmiemy decyzję o amnio. W razie czego wykonałby następnego dnia. Tak więc jak na razie ma plus za kontakt z kimś, kto nie jest jego pacjentem i może nie zostać. Ktoś powie, że to tylko część marketingu - może tak, Tylko że to w sumie rzadkość.
Czy drogi? Tanie to z pewnością nie jest, ale przepraszam bardzo - aparatura kosztuje, obsługa gabinetu kosztuje, utrzymanie poziomu naukowego kosztuje. Sprawdziłem na stronach
Fetal Magazine Foundation - posiada 4 z 5 certyfikatów. Ze względu na wadę wzroku syna jeździmy do lekarzy specjalistów 130km i widzę różnicę - przepaść nie tylko w wyposażeniu, ale i w kompetencjach. Na tyle wniknąłem w temat, że bez pełnej wiedzy nie byliby w stanie odpowiedzieć na dużą część pytań a dali radę. Przeprowadź sobie kalkulację -
dobry lekarz w Niemczech zarabia ponad 8 000 EUR/mc. Jak podzielisz to przez 160 godzin wyjdzie 50 EUR, a to tylko jego wynagrodzenie w klinice/szpital. Trzeba to powiększyć o koszty aparatury, obsługi i rozwoju. Z tej perspektywy dr. Dudarewicz - nie jest drogi i dobrze, że nie wyjechał jak część lekarzy.
Po wizycie - mamy stawić się oboje - zamieszczę wpis czy moje wysokie oczekiwania wobec niego sprawdziły się