reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG 4D w Bielsku-Białej

M.C.

Początkująca w BB
Witam!
Czy któras z "forumowiczek" robiła USG 4D w Bielsku???
Mam namiery na 2 lekarzy: dr Baliś z Bimedu i dr Bodzek w Euromedice.
Możecie kogoś polecić/odradzić??? Wiem, ze najlepsze USG robią pod Bukami ale nie ma juz miejsc :-(

reklama
słyszałam,że w wojewódzkim jest ok. ja zamierzam tam rodzić , moje znajome rodziły tam wcześniej i nie narzekały.

Witam:-). A ja osobiście polecam Szpital Ogólny na Wyspiańskiego. Dlaczego:confused:??? Miałam praktyki przez 2 tygodnie na tamtejszym oddziale położniczym i noworodkowym i widziałam, jak tam zajmują się kobietą przed, w czasie i po porodzie oraz maluchami (jestem pielęgniarką). Polecam szczególnie położną o nazwisku Lach (świetnie prowadzi poród), ale i innym położnym nie mam w zamiarze umniejszać. Jak dobrze pójdzie to tam właśnie bym chciała rodzić:tak:.

Rodziłam we wrześniu w szpitalu na Wyspiańskiego. Niestety moje odczucia nie są tak rewelacyjne jak twoje. Wszystko zależy od personelu na który się trafi - może akurat nie trafiłam zbyt szczęśliwie. Poród jak poród. Natomiast opieka po porodzie pozostawia wiele do życzenia. W zasadzie tej opieki nie bardzo sobie przypominam. Na pierwszą noc po porodzie dzieci są zabierane aby mamy mogły odespać ciężkie przeżycia. Dziecko zabrano dopiero o północy a oddano o 5 rano. Mała płakała w niebogłosy - potrzebowałam godziny aby ją uspokoić. Generalnie - nie jest źle ale pierworódkom tego szpitala nie polecam.

reklama
Osobiście jeszcze nie rodziłam.... Ale opinie na temat szpitala wojewódzkiego są tak samo różne jak i o szpitalu na Wyspiańskiego. Jedna z moich koleżanek była zadowolona z Ogólnego a druga pluła sobie w brodę, że tam trafiła!

Ja natomiast chwalę sobie oddział ginekologiczny w Wojewódzkim bo spędziłam tam (niestety) troszkę czasu. A i rodzić też tam pewnie będę bo mój ginekolog-położnik tam pracuje....

Do góry