reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

Myysza ja może teraz nie mam, ale jako dziecki, to owszem i to od dość wczesnego wieku. Mam siostrę bliźniaczkę i siostrę rok młodszą. Łózko miałysmy zrobione przez mojego tatę. Ja i bliźniaczka takie szerokie na dole, a rok młodsza na górze spała. Myślę, że zaczęłyśmy tak spać, gdy młodsza siostra miała około 3-4 lat (myślę, że 3, ale nie chcę przesadzić). Do górnego łóżka tata zrobił taką specjalną wysoką barierkę. Gdy siostra była w łóżku, tą barierkę sie zakładało, żeby nie mogła spaść. Jakoś sie to sprawdziło. Obyło sie bez wypadków.

reklama
Bosa pokoik moze i nie dokonczony ale juz piekny:)
Ewi ja tez czekam na fotki:)
Harsh ja to wogole zazdroszcze urzadzania pokoikow bo my to tylko kacik w sypialni:(

No u mnie tak samo:) co prawda Olaf ma swoj pokoj, ale jest malenki...No i jak sie laskawi tesciowie wyniosa, to sobie bede mogla urzadzac...

Myszaa, ale wcale nie musisz miec 'pietrowca'...
Sa teraz takie lozka:
Zobacz załącznik 327205
No i to dolne sklada sie jak szuflada :) Dzieci moga najwyzej spasc jedno na drugie :)

To ja tez pokze co mamy juz zrobione w pokoiku...jest prawie gotowy, brakuje jeszcze jednej komody i szafy to kompletu:-):-)
IMG_3124.jpgIMG_3123.jpgIMG_3122.jpgIMG_3121.jpg

No i z dopiskiem BEDA JAJA JAK URODZI SIE NIKOLA:-D:-D:-D:-D:-D

nikusia - bardzo ładnie:-)

fifronka - nie pamiętam w których krajach dokładnie ale w niektórych niebieską wyprawkę kompletuje się właśnie dla dziewczynki :-D

nika wg mnie pokój unisex, będzie cudny dla każdego dzieciątka, kocham to połączenie kolorystyczne:-)

bosa pokój marzeń dla Księżniczki:-)

a my znaleźliśmy sposób skąd wziąść drugie łóżeczko na górę, nikt ze znajomych nie mógł nam pożyczyć bo wszyscy dzieci mają no i.....mamunia ściągnęła ze strychu mebel po mnie i moim bracie niemal 30 letni:szok: mąż pomalował na biało i jest tak cudnie! jeszcze takie emocje związane z tym łóżeczkiem, pochwalę się oczywiście jak zamówię pościel i ozdoby - bo jak wspomniałam na głównym, mam czasssss jeszcze;-)

fifronka - nie pamiętam w których krajach dokładnie ale w niektórych niebieską wyprawkę kompletuje się właśnie dla dziewczynki :-D

To nawet nie tyle w niektórych krajach, co nawet regionach Polski. Moja babcia pochodzi z rzeszowszczyzny i zawsze mówiła, że tam to był róż dla chłopca (od krwi Chrystusa), a niebieski dla dziewczynki (kolor maryjny)

Myszaa ja jako dziecko spałam na gorze łozka pietrowego i zyje;)
Futrzak ja słyszałam ze jakos na południu Polski tak odwrotnie z tymi kolorami jest:)
Nikusia sliczny pokoik,i dobrze dziewczyny pisza ze nada sie i dla Nikol:)jakby cos zawsze mozna dodac pare rozowych czy fioletowych ''gadzetow'';)

reklama
no faktycznie ... koleżanka która pochodzi z Lubelszczyzny też mi to mówiła o tych kolorach:-)

ja np w sypialni gdzie jest kącik dla malucha mam różową ścianę:-D

Do góry