reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

Harsharani, o silikonie to powinnaś wiedzieć tyle, że się go nie żuje ;-) Więcej wiedzy Ci raczej nie trzeba (nie będę komentować, że moja aktualna wiedza o silikonach sanitarnych z technologicznego punktu widzenia, znacznie przekracza moje chęci - ale c'est la vie!).

A swoją drogą chociaż problem zgubionego korka nie będzie mnie dotyczyć, bo M. zarządził, że jednak kupujemy wiaderko Tummy Tub i przewijak bezwanienkowy. A jako, że to M. ma odpowiadać za kąpiel Stelli, to nie śmiałam ingerować w jego decyzję. Ale jak poczytałam i pooglądałam, to wydaje mi się ze wszech miar słuszna. Mój kochany, mądry mąż!

W ramach skarżenia się: nadal nie mamy łóżeczka i kołyski!!! Będę dopiero na sam koniec lutego!!!! Zawału dostanę normalnie. Z resztą mebli, czyli szafą, regalikiem, biurkiem i dużym łóżkiem czekamy na premie, więc będą na 100% już po narodzinach niuni.
I obiecywałam sobie, że nie będę pokazywać pokoju, dopóki nie będzie zupełnie gotów, ale wygląda na to, że prędko to nie nastąpi, więc pomału zacznę pokazywać w "półrozsypce", bo inaczej pewnie przyszłoby czekać długie miesiące :-)

W pokoiku stoją na razie 2 tymczasowe "szafy" (cudzysłów w pełni uzasadniony) za grosik z Ikei, które gdy tylko przyjdą meble wylądują na śmietniku + nasza stara niepasująca ruda kanapa, któa jest w cudownie dobrym stanie i muszę znaleźć kogoś, kto ją zechce adoptować.
Ale jest też już wymyślony i zamówiony mailowo bujany fotel do karmienia - cuuudo!
No i są już tapety i firanka z zasłonką ślicznie (moim zdaniem :-)) uszyte w Leroy Merlin.
A specjalnie dla Futrzakowej - na zdjęciach obejmowałam żyrandolik Stellki, również kupiony w Leroy.

1yu6g3.jpg

pokoj_stellki (7).jpgpokoj_stellki (4).jpgpokoj_stellki (3).jpgpokoj_stellki (8).jpgpokoj_stellki (2).jpgpokoj_stellki (9).jpgpokoj_stellki (10).jpgpokoj_stellki (11).jpg

pencil.png

reklama
Bosa ładny pokoik! Czekam na zdjęcie z finału;) mój już przy finiszu ale nasza wspólna koncepcja zmieniła się calkowicie bo np. mąż pomalował całość na ten sam kolor bo zapomniał że ma być jedna ściana jaśniejsza. Dywanik w ciemnym różu wycinany ale jednokolorowy a naklejki (prezentowe) dziecinne i kolorowe, dobrze że mi się podobają;) no i jeszcze zostało obleczenie pościeli i wywalenie kołyski do nas do sypialni;) a na środku stoi wózek!

Bosa, nie moge sie doczekac zdjec skonczonego pokoju :) Najlepiej z najwazniejszym elementem ukladanki ;) Tez chcialam taki fotel, ale kurcze nie mam juz miejsca....

Ewi, oczywiscie, ze ty tez sie pochwalisz prawda?

W ogole dziewczyny, jak ja Wam zazdroszcze urzadzania dla dziewczynek...

Mysza, z fotelem to było tak, że zakochałam się w takim mebelku lata temu w USA, ale wtedy nikt takich w Polsce nie robił. Na szczęście niedawno znalazłam na allegro pana, który robi fotele o takim mechanizmie - nie spełniały co prawda moich oczekiwań wizualnie,
1446638483.jpg
ale podesłałam zdjęcia i moje wymagania mailem, wybrałam tapicerkę i już kilka dni później cieszyłam się fotelem. Zainteresowanym serdecznie polecam tę firmę - szybciutko, miło i solidnie. A mój fotel jest już wystawiony na allegro - chociaż 50 zl drożej, niż zapłaciłam :-)
REWELACYJNY FOTEL BUJANY ZOBACZ KONIECZNIE!!! (1438617259) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ewi, nie mogę się doczekać zdjęć ostatecznie już zrobionego pokoju Twojej malutkiej!

Bosa, Hars u mnie to nie będzie takiego wielkiego wowwww... bo są stare meble i pokoik jest taki tyci tyci ale fotę wstawię na pewno;) tylko jeszcze trochę aż część rzeczy które stoją tymczasowo znikną stamtąd!

Bosa pokoik moze i nie dokonczony ale juz piekny:)
Ewi ja tez czekam na fotki:)
Harsh ja to wogole zazdroszcze urzadzania pokoikow bo my to tylko kacik w sypialni:(

Bosa, piękny pokoik dla waszej księżniczki :tak: wszystko się fajnie komponuje, a fotel ma super kolorek

reklama
Bosa - dzięki za informacje :-)

U mnie pokoik póki co będzie wspólny... więc jeśli drugie na pewno będzie dziewczynką :-D To z bratem będą musieli kombinować wspólne kolory :-) I łóżko piętrowe... choć co do łóżka piętrowego mam stracha że to które będzie na górze spało - spadnie :-( Dziewczyny ma któraś łóżka piętrowe?

Do góry