reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

nie :) chociaz w sumie nie wiem :-) no ale na babski rozum... to chyba o ten kregoslup wykrzywiony chodzi jedynie,a jak ma sie materac to spoko...

reklama
no jak dziecko ma w nim spać to normalny materacyk jest obowiązkowy, tylko na wakacje braliśmy ten twardy składany dołączony do łóżeczka...

To ja teraz nie wiem. Jest sens kupowania materaca w moim przypadku? Skoro to bedzie miejsce zeby przelezec?? Nie no...w sumie jest... Tak sobie mysle, ze materace nie sa takie drogie w koncu, a jakby dziecko bylo chore lub z krzywym kregoslupem to bym sobie pozniej nie wybaczyla.

kobitka w sklepie mówiła nam, że jak ktoś bardzo chce kupić takie łóżeczko to ona poleca materace te z gryki i kokosu bo są bardzo grube. No to już każdego indywidualna sprawa co kupi. Ja tylko napisałam jak mi w sklepach mówili :-)

Hars kołyska posłuży Ci ok pół roku więc może w sypialni kołyska a zwykłe na dół a po pół roku sobie wniesiesz na górę jak będzie potrzebne i wtedy ewentualnie kupisz turystyczne?. Kołyska do pół roku może służyć jako łóżeczko bo powinno się dać zablokować jakoś żeby nie bujała tylko była stabilna. Ja będę miała kołyskę w sypialni a łóżeczko w małym pokoiku a po pół roku kołyska wróci na strych do babci i pewnie łóżeczko zajmie jej miejsce...

Hars kołyska posłuży Ci ok pół roku więc może w sypialni kołyska a zwykłe na dół a po pół roku sobie wniesiesz na górę jak będzie potrzebne i wtedy ewentualnie kupisz turystyczne?. Kołyska do pół roku może służyć jako łóżeczko bo powinno się dać zablokować jakoś żeby nie bujała tylko była stabilna. Ja będę miała kołyskę w sypialni a łóżeczko w małym pokoiku a po pół roku kołyska wróci na strych do babci i pewnie łóżeczko zajmie jej miejsce...

dzieki Ewi za pomysl, juz sama o tym myslalam, tylko,ze u nas jest ogromny klopot z miejscem...i musze cos malego miec na dole..A ze zaszalalam jakies 3 miesiace temu, kupujac tzw cot bed, czyli lozeczko, ktore zmienia sie w lozko dla przedszkolaka pozniej i jest wieksze od zwyklego lozeczka (na aukcji internetowej, za kilkanascie funtow...wiec szkoda bylo nie kupic..)...
Chcialam oszczedzic, a wyjdzie, ze jeszcze 2 razy tyle zaplace... :-D

trzebiska kochana 13 czy 16 stopni??? ja wiem że to kwestia przyzwyczajenia i osobistych upodobań, ale czytając Twego posta aż mnie zmroziło:-D my mamy teraz około 24 w salonie, a pokoju w którym na razie śpimy, może jakieś 20-21 i dla mnie to stan idealny...dlatego sweter ubieram tylko jak wychodzę z domu, w domku krótki rękawek, szorty i na bosaka:tak:
No właśnie ja jestem szczęśliwa bo nienawidzę jak w domu zimą jest tak cieplo że trzeba latać w krótkich rękawkach. Ja często się przemieszczam między domem a stajnią i jakbym miała tak za każdym razem wkładać na siebie pół szafy i zgrzać się już zanimn wyjdę to by mnie szlag trafił. Poza tym źle mi się oddycha. Ja w ogóle źle znoszę wysokie temperatury więc mi odpowiada jak sobie zimą w domciu w cienkim polarowym dresiku pomykam za to dobrze się śpi. Ja nawet przy takich temperaturach w domu potrafię na noc uchylić okno....

Uwaga chwalę się :-)

DSC_0099.jpg

DSC_0101.jpg

Ostatnia edycja:
bardzo ładnie katjuszka:-D i te książki! poukładane kolorami:-D hihi:-D

szkoda tylko że jak pojawi się brzdąc to ciężko będzie o tak idealnie wszystko poukładane na półkach:-D

bardzo ładny kącik dla dzidziolka:-)

reklama
Do góry