reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

reklama
co do wibracji to zależy od dziecka. Mój Młody w ogóle nie chciał spać - wibracje uratowały mi życie i uwielbiam tego Fisher Price (też dałam ponad 200) ale Młody używa go do dziś no i koszty mi się zamortyzują bo teraz też będę go używać:)

Milutek piękne te leżaczki i naprawdę niedrogie... my kupowaliśmy dla Hani taki zwykły, w ogóle nie był to przemyślany zakup, daliśmy tez jakieś 105 zł, ale okazał się totalna klapą, Hania z niego zjeżdżała i w dodatku miał wszyte takie prostokątne wkładki twarde jak ch....a! które miały wyczuwalne krawędzie - zawsze musiałam i tak podkładać coś pod leżaczek bo wbijałoby się to dziadostwo w plecy, jak dobrze pamietam leżaczek marki ADBOR - nie mówiąc już o tym że ten nasz to wyglądem straszył w porównaniu z tymi co znalazłaś:tak:
Morgaine zaoszczędzisz o ile Twój synek zechce się podzielić z maleństwem;-)

No i tu może być problem patik. z tym dzieleniem się.
Bo Młody jest tak zazdrosny, że jak Starszak do mnie podejdzie i mnie pogłaszcze to Młody zaraz wrzeszczy! Nie możemy przytulać Starszaka, tylko Młody, a nawet na kolanach nie może być jeden na jednym, drugi na drugim, tylko Młody sam!! czuje że będzie wielki problem jak córcia przejmie mamusię na chwile. bądź co bądź będę ją karmić piersią, będize z nami w sypialni itd... ale Młodemu to dobrze zrobi z drugiej strony bo jest bardzo zaborczy i jest oczkiem w głowie....

patik napisalam posta i mi poszedl. ehh.

w każdym razie z dzieleniem się może być różnie, bo Młody jest bardzo zazdrosny i zaborczy. nikt nie może mnie dotkąć, tylko on chce się liczyć. na pewno będzie ciężko jak pojawi się dzidiza, staram się na to przygotować, mam parę książek do przeczytania:) ale myślę że właśnie dlatego że taki jest dobrze mu zrobi młodsza siostra, w sensie dla jego charakterku. tylko że siora pewnie będzie rozpieszczona, bo to jedyna wnusia obu dziadków będzie no i jedyna córa....och

co do chodzików to ja też jestem wróg publiczny nr 1. są natomiast takie zabawki, coś w stylu balkoniki, że dziecko opiera się i idzie do przodu.

jak na razie to z M zdecydowalismy się na Little Tikes Ogrdek Zabaw 5w1: Zabawki ogrodowe, Zabawki dla dzieci, Zabawki w dzieciowy.pl.

o i przez przypadek znalazlam http://www.dzieciowy.pl/blittle-tikesb-chodzik-edukacyjny-p-206.html cos takiego mialam na mysli, to sie pcha a nie wklada dziecko:)

a to królestwo Zuzi,jeszcze nie kompletnie rozłożone, ale muszą się trochę zapachy wywietrzyć....
P1151171.jpgP1151173.jpgP1151172.jpg

reklama
Mila super wynalazek o ile dzieciątko chce tam leżeć, my się szarpnęliśmy jako chrześni na melodyjki, wibracje, a nasz chrześniak średnio polubił takie atrakcje ;) Dla Jasia za to chcę na pewno leżaczek-bujaczek i tak jak Olka chyba z pracy sobie zamówię, skoro się składają ;)

Ruda a co to skoczek??

Zuza przepięknie :D

Do góry