reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

reklama
ja też niestety nie pomogę.
pościeli, podobnie jak Pinka postanowiłam nie kupować na razie. może na sam ochraniacz się skuszę.
no i nawet łóżeczka jeszcze nie posiadam :(

Papciarku posciel sliczna,juz kiedys wklejałam linka do niej bo pamietam ze Scarletka jest ''puchatkowo-disnejowa'' ;)
Ja na razie jak Pinka i Fifronka posciel sobie odpuszczam ale wymiary to zauwazyłam ze sa dwa własnie jak w linku albo kołdra ma 140.

Papcia, "zgap" wymiary z którejś z aukcji pościeli do łóżeczka w takim rozmiarze, jak masz. Bo wtedy nie będziesz miała kłopotu z kupnem wkładów.
A ta puchatkowa pościel, którą wkleiłaś - słodka, ale droooga :szok: jak na tylko 2 elementy.

no właśnie co aukcja to inne wymiary a ta pościel fakt faktem droga i to ostro ale nie przeżyje jak jej nie kupie szkoda że samego ochraniacza kupić nie można bo puchatkowe pościele nie są takie drogie

papciarkowa ale ta pościel z tej aukcji to tylko poszwa na kołderkę i poduszkę(nie wiem czy zauważyłaś) ;-) nie jest w komplecie z ochraniaczem....
A co do mojego wcześniejszego postu o baldachim typu ,,moskitiera" czy ktoś może mi pomóc? :-)

a ja dzis czytalam w mojej ksiedze od poloznej o dzieciach porodzie itp ze do roczku ok nie jest wskazane miec ani kolderki ani podusi bo to zwieksze ryzyko smierci lozeczkowej. do roczku to dzidzius powinien miec przescieradelko i cienki kocyk i polozyc go trzeba w dolnej czesci lozeczka...aha i tam tez pisze ze ochraniacze na szczebelki do roczku tez nie sa wskazane-ale teraz juz z tym to zapomnialam dlaczego bo bylo wyjasnione:nerd:musze to jeszcze raz przeczytac o tych ochraniaczach

Ochraniacze zmniejszaja cyrkulacje powietrza (btw. ja musze odkurzyc moja ksiazke ;-)). No i trzeba uwazac, by dziecko nie odwiazalo tych troczkow,bo moze nimi sie udusic (bez przesady, bo one wcale takie dlugie nie sa). Poza tym te ochraniacze wcale nie siegaja tak daleko w lozeczku, moze ze 30 cm. Ja szczerze powiedziawszy kupilam dla ozdoby bardziej, a jak przy okazji bedzie spelnial swoja role to tez dobrze :)

reklama
Do góry