reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

reklama
całkowicie zgadzam się z Vetką co do mebli dziecięcych:tak:

moja córa ma unwersalne mebelki, kurcze muszę odszukać foty bo ciekawa jestem jak Wam się spodoba...

ja też poluję raczej na łóżeczko drewniane niż turystyczne, przekonuje mnie argument, że dzięki szczebelkom dzieci łatwiej uczą się siadać i wstawać - bo mają się czego chwycić ;-) a co do białych mebelków - śliczne, ale ja mam w domu jedną białą szafkę i za więcej dziękuję - widać na niej każdy pyłek, okruszek, na drugi dzień po odkurzaniu można już po niej pisać palcem - czyszczenie wkurzające bo musi na prawdę lśnić, żeby jakoś wyglądała (zwyczajne przetarcie kurzu daje jedynie efekt rozmazania) no i po 3 latach nie wygląda już tak apetycznie jak na początku - nawet po mega odczyszczeniu - po prostu żółknie!!

Malina, nie łam się. Ja dopiero co wyprowadziłam się z mieszkania z kupą białych mebli i nie narzekałam. Może zależy od wykończenia powierzchni? Mi biel sprawdziła się na tyle, że znowu w sypialni meble mam/będę miała białe: mdf na wysoki połysk, a w sypialni Stelli - drewno malowane na biało. Na pewno łatwiejsze to w czyszczeniu, niż daleko nie szukając, moja kuchnia czy salon w czarnym mdfie w połysku fortepianowym i równie błyszczącym palisandrze - każdy pyłek, kocią sierść czy palec widać. I co? I nic. Nie przejmuję się i odkurzam w miarę sił i możliwości. I tak jest pięknie. Nie jestem zwolenniczką polskiej maksymy w urządzaniu wnętrz: "będzie do brudu dobre". Normalnie jakbyśmy trzymały w domu trzodę chlewną! Choć moje koty to czasami świnie, no ale bez przesady ;-)

To ja Wam na pocieszenie napisze ze ja mam w domu 1/2 czarnych mebli. Wenge płytki w dwóch łazienkach i część płytek w domu ciemny grafit i nawet schody w tych płytkach. Więc co jest moje Drogie gorsze????? Białe czy czarne???????;-);-);-);-)

A dodam ze mebelki dzieciece jesli beda kupowane (jakies opocz łózeczek) beda w koloże jesionu:)czyli coś po środku:)

Racja nie może byc tak źle z tą bielą, na razie radzimy sobie 3 miesiące i jest ok. Bardziej to żółknienie mnie przeraża, ale oby nie za prędko..

Ja chyba poszukam jakichś rustykalnych mebli dla Julki..

Tak jak wcześniej pisałam białe meble do pokoju dziecięcego to moje marzenie, wybraliśmy w internecie takie:
- Elzap - Meble dla dzieci kolekcja barcelona oraz
- BABY VOX sklep internetowy - meble dziecięce, wózki dla dzieci, dodatki do mebli, meble dla ;
i tak po oglądnięciu obu kompletów na żywo te pierwsze w ogóle nie funkcjonalne jak dla mnie, a w przypadku drugich marzenie ale jak na razie cena nas przerasta.
Nie chcemy kupować typowo dziecięcych mebli z żyrafami itp. bo za 4 lata dziecko nam może powiedzieć, że jemu się nie podoba.
Co najważniejsze jest dla mnie: łóżeczko, które będę mogła przekształcić w tapczanik i tak oto padł typ na ten komplet: Pokój dla dzieci | pokoje, meble - ATB w kolorze venge, a fronty białe.

Ostatnia edycja:
ja też poluję raczej na łóżeczko drewniane niż turystyczne, przekonuje mnie argument, że dzięki szczebelkom dzieci łatwiej uczą się siadać i wstawać - bo mają się czego chwycić ;-) a co do białych mebelków - śliczne, ale ja mam w domu jedną białą szafkę i za więcej dziękuję - widać na niej każdy pyłek, okruszek, na drugi dzień po odkurzaniu można już po niej pisać palcem - czyszczenie wkurzające bo musi na prawdę lśnić, żeby jakoś wyglądała (zwyczajne przetarcie kurzu daje jedynie efekt rozmazania) no i po 3 latach nie wygląda już tak apetycznie jak na początku - nawet po mega odczyszczeniu - po prostu żółknie!!

dokładnie miałam taki sam problem. W moim pokoju piękne białe mebelki, które non stop były brudne, ale pal licho bo mobilizowało mnie to do częstego mycia, to właśnie po jakimś czasie zaczęły żółknąć:/ od tego czasu wiem, że już nigdy białych mebli! Jak jeszcze sobie pomyślę o ciągle brudnych łapkach maluszka, to znając moją pedanterię wciąż bym biegała ze szmatą, albo rozstroju nerwowego dostała na takie widoki;)
ale milutek i bosa mają rację;) hihihi zbyt czarne, to podobny problem:)

reklama
Milutek współczuję:tak: u mnie też przewaga ciemnych mebli i to jest masakra, kurz na drugi dzień po sprzątaniu widać:-( My w pokoju maluszka tylko podłogę wymienimy i jedną ścianę przemalujemy. Meble zostają stare, tylko uchwyty wymienimy na bardziej dziecięce. Łóżeczko dostaniemy od znajomych, najzwyklejsze drewniane z szufladą. Kupimy jakąś ładną pościel, lampka, obrazki itp i pokoik będzie git:-)

Do góry