reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

reklama
A ja myślałam, że to tylko dla większych dzidziołków, hmmm.. może warto je pooglądać..
A macie już jakieś typy??
Vetka masz już konkretny wybór??

malina-tak, chcę łóżeczko esprit ze wszystkimi bajerami za 520 zł, bo na razie młodę będzie w naszym pokoju biurowo-jadalniano-sypialnianym na noc a w dzień w pokoju Mikołaja więc muszę mieć zestaw "jezdny" a jak młode skończy 8 m-cy przeprowadzamy się do nowego mieszkanie więc wiklinowe cacuszko jest za małe

Uwaga do przemyślenia dla reszty dziewczyn:
- mój syn spał w łóżeczku tylko do 1,5 roku, potem miał materac na podłodze a wieku 4 lat kupione "dorosłe" łóżko
- wanienka przydała sie tylko przez 5 m-c, potem kąpał sie w dorosłej wannie bo juz siedział
- słodkie "misiowe" komódki i łóżeczka moga już 4 latkowi sie nie podobać a dla 5 latka to juz obciach bo królują transformersi, bakugany i inna bajkowe stwory w przedszkolu

Hahahahaha święta racja!!
Jak bym słyszała moje kumpele, które mają etap wymiany mebli i malowania pokoju za sobą z powodu zmiany gustów swojego dziecka ;) a właściwie chyba dopiero kształtującego się gustu malucha ;)

Ha! I tylko utwierdzam się w przekonaniu kupienia uniwersalnych, klasycznych białych mebli dla Stellki. Da się i na słodko taki pokój zaaranżować, da radę też "z pieprzem", jak np. tu:
artviz_6102_1.jpgartviz_611_1.jpgartviz_611_8.jpg
A łóżeczko na pewno kupie proste, białe i niedrogie - szkoda mi inwestować 1000-1500 zł w mebel na półtora roku, kiedy obok od razu będzie stało pełnowymiarowe łóżko dla młodej.
Chociaż tak strasznie podoba mi się łóżeczko Graco Victoria, obłędne jest!!!!
graco_victoria.jpg
Ale nie kupimy, bo szkoda nam na chwilowy mebel 1000 zł wydać.

bosa, bosa jak ja lubię patrzeć na te twoje perełki;)
też jestem za dorosłymi mebelkami. Ścianę, naklejki czy tapetę łatwo zmienić czy przemalować, gorzej z niechcianymi meblami.
pinka też dobry wybór.

ja właśnie buszuję i oglądam pościele. zachorowałam na serię Kubusiową i mężowi też się bardzo podobają. Chyba się na taką skusimy. tylko jeszcze rodzaju nie wybrałam
3D03.jpg3D06.jpg3D09.jpg3D10.jpg
pencil.png
pencil.png

reklama
Scarletka, ta ostatnia pościel z Tygryskiem jest jak dla mnie obłędna. Może dlatego, że ja obłędnie lubiłam Tygryska, jako dzieciak.

Malina - za Flo jakoś nie przepadam. A te projekty pokojów, to też nie w 100% mój styl - bardziej dla udowodnienia mojej teorii, że białe meble w pokoju dziecinnym pasują do wszystkiego i mają szansę posłużyć lata i spodobać się nawet dorosłej, powiedzmy 10-letniej pannicy ;-)

Swoją drogą, niedawno w Ikei widziałam 2 serie białych mebli do sypialni: Birkeland i Aspelund, niektóre elementy, np. komody moim zdaniem idealne do pokoi i kącików dziecięcych.
IKEA | Seria BIRKELAND
IKEA | Seria ASPELUND

Do góry