reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

Wydaje mi się, że dobre krzesełko musi mieć regulowane poziomy nachylenia siedziska, ważne też, żeby tacka była zdejmowana, są takie z nakłdakami, wtedy wystarczy ją zdjąć i samą umyć, niektóre mają pod siedziskiem kosz na gadżety, a tego nigdy za wiele ;)

reklama
My przy Piotrusiu mieliśmy takie CONECO wózki dziecięce, spacerowe, uniwersalne, foteliki, łóżeczka, krzesełka został teraz dla Bartusia. Byliśmy baaardzo zadowoleni.
nawet nasz agregat sobie z nim nie dał rady:-) Po 2 latach użytkowania jest jak nowy. Regulowana wysokość, różne poziomy nachylenia oparcia (na początku zdarzało się nam że mały w nim usypiał:tak:), tapicera dobrej jakości, nic nam się nie popruło, nie rozdarło, duża, podwójna, wypinana tacka z miejscem na kubek, kółeczka z tyłu pozwalają na łatwą zmianę miejsca. Cenowo też jest ok

ja doświadczona w temacie krzesełek:tak:

otóż to, co pokazałą scarletka mi nie podeszło bo zajmuje dużo miejsca (mam dużą kuchnię ale i tak mnie drażniło), ciężko domyć ceratkę jak się zaplami marchewką i nie zetrze od razu i taka kolumbryna straszna...kosz na dole służył na składanie śliniaków i ieluch do karmienia co brzydko wyglądało bo zawsze poplamione:-p

nadstawka, ta co ola pokazuje super się sprawdziła bo zajmuje mało miejsca, krzeseł w jadalni mamy 6 więc nie było problemu gdzie ją zamontować, jest wygodna jak zwykłe krzesełko

a teraz będę używać nadstawki albo kupię sobie takie coś ANTILOP Krzes wys z zabezp - IKEA super się czyści i nie zajmuje dużo miejsca

Regulacja poziomu nachylenia kompletnie nam się nie przydała bo Zosia tam tylko jadła więc parę minutek i do zabawy na podłogę:tak: zanim sama siedziała karmiłam ją w leżaczku - pewnie wy teraz jesteście na takim etapie;-)

i jeszcze słówko o prowadzeniu za rączki - absolutnie odradzają to rehabilitanci, dziecko ma samo wstać i pójść a prowadzone może ominąć ważny etap raczkowania i dla naszych pleców też zdrowiej;-)

Czyli widze ze mam dobry ''gust'' ;) u nas ciasno wiec chyba sprawdzi sie własnie ta nadstawka.
Madzik myslałam o antilop ale ono jest za wysokie do naszego stołu ,no i dziecko musi samo juz siedziec,fakt teraz karmie w lezaczku ale jest mi nie wygodnie i pies przeszkadza na poziomie ziemi;)

Ja syna karmiłam w ikeowskiej antilopie i bardzo sobie chwalę:zajmuje mało miejsca, świetnie się czyści. Zdarzyło mi się nawet,że Jaś zniszczył tak tackę do jedzenia,że pojechałam do Ikei i kupiłam- dosłownie za grosze- drugą taką samą, bez wymiany całego krzesełka . Jeszcze się zastanawiam czy może by nie wziąć tego:

SPOLING Krzes wys z zabezp - beżowy/biały - IKEA

reklama
szukając koca piknikowego natknęłam się na firmę JJ Cole... pooglądajcie sobie:-) koc na pewno zakupię:-) a fajne mają torby oraz fajne pojemniki na pieluszki:-)

http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/32_jj-cole-collections?gclid=CMi0qdro1qkCFQcx3wodTEjDNw&p=3

i spójrzcie na takie przenośne siedzonko dla dziecka :-)
http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-d...podroznika-/460-przenosne-krzeselko-tuli.html

w ogóle na tej stronie co podaję wam linki jest mnóstwo fajnych rzeczy:-) fakt...są drogie ale cieszą moje oko:-D

Ostatnia edycja:
Do góry