reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Urządzamy pokoje swoim Maluchom

Wydaje mi się, że dobre krzesełko musi mieć regulowane poziomy nachylenia siedziska, ważne też, żeby tacka była zdejmowana, są takie z nakłdakami, wtedy wystarczy ją zdjąć i samą umyć, niektóre mają pod siedziskiem kosz na gadżety, a tego nigdy za wiele ;)

reklama
My przy Piotrusiu mieliśmy takie CONECO wózki dziecięce, spacerowe, uniwersalne, foteliki, łóżeczka, krzesełka został teraz dla Bartusia. Byliśmy baaardzo zadowoleni.
nawet nasz agregat sobie z nim nie dał rady:-) Po 2 latach użytkowania jest jak nowy. Regulowana wysokość, różne poziomy nachylenia oparcia (na początku zdarzało się nam że mały w nim usypiał:tak:), tapicera dobrej jakości, nic nam się nie popruło, nie rozdarło, duża, podwójna, wypinana tacka z miejscem na kubek, kółeczka z tyłu pozwalają na łatwą zmianę miejsca. Cenowo też jest ok

ja doświadczona w temacie krzesełek:tak:

otóż to, co pokazałą scarletka mi nie podeszło bo zajmuje dużo miejsca (mam dużą kuchnię ale i tak mnie drażniło), ciężko domyć ceratkę jak się zaplami marchewką i nie zetrze od razu i taka kolumbryna straszna...kosz na dole służył na składanie śliniaków i ieluch do karmienia co brzydko wyglądało bo zawsze poplamione:-p

nadstawka, ta co ola pokazuje super się sprawdziła bo zajmuje mało miejsca, krzeseł w jadalni mamy 6 więc nie było problemu gdzie ją zamontować, jest wygodna jak zwykłe krzesełko

a teraz będę używać nadstawki albo kupię sobie takie coś ANTILOP Krzes wys z zabezp - IKEA super się czyści i nie zajmuje dużo miejsca

Regulacja poziomu nachylenia kompletnie nam się nie przydała bo Zosia tam tylko jadła więc parę minutek i do zabawy na podłogę:tak: zanim sama siedziała karmiłam ją w leżaczku - pewnie wy teraz jesteście na takim etapie;-)

i jeszcze słówko o prowadzeniu za rączki - absolutnie odradzają to rehabilitanci, dziecko ma samo wstać i pójść a prowadzone może ominąć ważny etap raczkowania i dla naszych pleców też zdrowiej;-)

Czyli widze ze mam dobry ''gust'' ;) u nas ciasno wiec chyba sprawdzi sie własnie ta nadstawka.
Madzik myslałam o antilop ale ono jest za wysokie do naszego stołu ,no i dziecko musi samo juz siedziec,fakt teraz karmie w lezaczku ale jest mi nie wygodnie i pies przeszkadza na poziomie ziemi;)

Ja syna karmiłam w ikeowskiej antilopie i bardzo sobie chwalę:zajmuje mało miejsca, świetnie się czyści. Zdarzyło mi się nawet,że Jaś zniszczył tak tackę do jedzenia,że pojechałam do Ikei i kupiłam- dosłownie za grosze- drugą taką samą, bez wymiany całego krzesełka . Jeszcze się zastanawiam czy może by nie wziąć tego:

SPOLING Krzes wys z zabezp - beżowy/biały - IKEA

reklama
szukając koca piknikowego natknęłam się na firmę JJ Cole... pooglądajcie sobie:-) koc na pewno zakupię:-) a fajne mają torby oraz fajne pojemniki na pieluszki:-)

http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/32_jj-cole-collections?gclid=CMi0qdro1qkCFQcx3wodTEjDNw&p=3

i spójrzcie na takie przenośne siedzonko dla dziecka :-)
http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-d...podroznika-/460-przenosne-krzeselko-tuli.html

w ogóle na tej stronie co podaję wam linki jest mnóstwo fajnych rzeczy:-) fakt...są drogie ale cieszą moje oko:-D

Ostatnia edycja:
Do góry