reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy kącik, pokoik dla naszego maleństwa :)

dziewczyny dziękuję za miłe słowa, pokój gotowy ale jak dla mnie nie na 100%, pozostaje kwestia dodatków i rozweselenia go ale to jeszcze przede mną :-)

żabciu
literki zrobione są z gipsu modelarskiego. najpierw wydrukowałam sobie na zwykłej kartce imię Aleksy, powycinałam literki, odrrysowałam je na kartonie- który posłużył mi za formę-szablon. rozrobiłam gips i wypełniłam nim tą "kartonową formę", teraz pozostaje jedynie czekać aż wyschną, zeszlifować na gładko i pomalować :-D

reklama
inka super pokoik, z tymi literkami świetny pomysł. Koniecznie pokaż efekt końcowy, uwielbiam oglądać takie własnoręczne wyroby :tak:, aaaa i mam identyczną karuzelkę na łóżeczko po Mayce. Maya mogła się w to wpatrywać godzinami.

Phelania, ja też ciągle nie zdecydowałam się na literki, choć świetnie wyglądają na ścianie. Wiem, że brak mi cierpliwości do takich misternych prac jak proponuje Inka i doszłam do wniosku, że nie byłabym zadowolona z efektu. Tak naprawdę podobają mi się te z neta, tylko cena mi się nie podoba :p ;)

Mła, Phelania macie racje ja też długo zwlekałam aż w końcu się zdecydowałam ja patrzę też pod kątem mojej córci która ma takie literki i doszłam do wniosku że sprawiedliwie będzie jak Oskara też nie pominę, wy macie pod tym względem lepiej to wasze pierwsze maleństwa;-)

cena jest naprawdę powalająca wiem ja za komplet zapłaciłam 80 zł z przresyłką wiem że to naprawdę dużo ale moje zdolności nie są imponujące więc miałam wybór kupić nie kupić, ale dla dziewczynek są bardziej kolorowe więc bez gadżetów można śmiało kupić i większe ok 20 cm ja szukałam tych mniejszył bo na krótszą ściankę potrzebowałam 15 cm

u Nas remont się opóźnia, bo po pomalowaniu skośnych ścian spuchły ściany i farba zaczęła odchodzić... wczoraj K. skończył skrobać ściany, więc na nowo gruntwanie i malowanie :baffled: a myślałam, że w tydzień się wyrobimy.

Wstępnie część pokoju mojej Emilki wygląda jak na zdjęciu (wiem, wiem, pusta ściana) ;) Ale z drugiej strony, czego nie widać, jest wszystko - komoda, półki, obrazki i ....moje biurko z komputerem :) Gdzie ja się teraz biedna podzieję?.... ;)

Zobacz załącznik 400575
?
Mła pochwal się gdzie kupiłaś taką pościel (czy to sam ochraniacz ?) oraz tę karuzelę ?
Łóżeczko tez piękne jednak mamy już dwa łóżeczka i nie mogę myśleć o trzecim.
Cały komplet robi wrażenie.

Autostopowiczka, komplet (ochraniacz, karuzela, kołderka, poduszeczki, wieszak z pokrowcem na pieluchy) mam ze Stanów. Sama pewnie nie wybrałabym aż takiej słodyczy, ale to prezent i stwierdziłam, że w sumie komponuje się z moim łóżeczkiem (paradoksalnie - polskim i tanim ;)) Pościel nazywa się Olivia, a producent Kids Line.
Tutaj link do strony producenta pościeli i zdjęcie całego zestawu Kids Line - Products - Infant Bedding - Olivia
olivia_feature.jpg

Całość można kupić na e-Bayu i to nawet nie tak drogo ;)
EUC~5pcs.Olivia Kidsline Nursery/Crib Baby bedding & More Sage Green & Pink! | eBay

reklama
Dziękuję. Na Twoim zdjęciu nie ma tyle różu, czy różowa jest tylko karuzela i przybornik ? Mamy przeczucie iż będzie mały książę. Na to konto że nie możemy mieć takiej pościeli wyrwę sobie tylko pół garści włosów.
Prawdę mówiąc pościel prezentuje się dużo lepiej na Twoim zdjęciu.

Do góry