reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy kącik, pokoik dla naszego maleństwa :)

Na pewno na allegro tez są do kupienia takie komplety z serii Kids Line:tak: Jak zostanie mi jakas gotówka, to się chyba skuszę , bo bardzo oryginalne i kolorowe.
Wczoraj kolega dostarczył łóżeczko- zapomniał śrubek i dopiero w tygodniu Tz złoży i tez zacznę przygotowywać kącik...u nas też pozostaje miejsce w sypialni .

reklama
Masz rację. Róż dominuje na przyborniku, no i na kołderce, czy raczej narzutce (ja i tak mam zwykłą kołderkę z poduszką klin, do których kupiłam gładkie poszewki ecru, żeby nie namotać kolorystycznie). Ochraniacz jest dwustronny. Ja założyłam go tak, że od wewnątrz jest w kolorze ecru (w różyczki). Od zewnątrz natomiast również dominuje ecru, ale przed falbanką jest jeszcze podwójna lamówka - różowa i blado zielona. W "naturze" zestaw jest delikatniejszy kolorystycznie niż na zdjęciach, ale dla chłopca niestety się nie nadaje ;)

Milva, sprawdziłam. Rzeczywiście na allegro też są zestawy tej firmy (hasło wyszukiwania: kidsline) i to typowo chłopięce - żywe i wesołe. Jedyny problem, to że nie są zbyt tanie... ;)

Ostatnia edycja:
Nie podoba mi się żaden z oferowanych na stronie firmy, ebay czy tez allegro. A cenowo wale nie wypadają drożej od tych chińskich kompletów. Te ze zdjęć oryginalnych wypadają słabo przy Twoim skromnym i subtelnym zestawieniu.
Szkoda ... pozostaje zazdrościć.

No trudno, pozostaje mi tylko obiecać, że jeśli Twoim następnym potomkiem będzie dziewuszka dostaniesz ode mnie ten zestaw w prezencie :)))

Mła pościel jest super zaraz zajrzałam na alllegro ale mnie zamroczyło pościel 400 zł to dla mnie mega dużo a na e=bay nie mam konta ale chyba zostane przy mojej za 50 zł choć naprawdę uważam że jest super :angry:

mam jeszcze pytanie bo dziś byłam w ikei i chciałam kupić pudła pod łóżeczko ale okazuje sie że żadne się nie mieszczą a ja też pod łóżeczkiem mam mały saigon i któraś z was pisała o zasłonce czy coś takiego o co chodzi i gdzie można kupić podpowiecie ????

a ja z nudów przeglądałam sieć w poszukiwaniu inspiracji i wrzucam kilka fotek ciekawie umeblowanych dziecięcych pokoików :)

baby-room-shabby.jpgZobacz załącznik 405590DSC00680-778004.jpgmodern-classic-baby-room.jpgtumblr_lhbyml07hM1qb83abo1_500.jpg
baby-nursery-ideas5.jpgBDBM-C_medium(9).jpgnursery-3.jpgINSPIRACJA.jpg

pokoiki piękne kota ale powiem wam jedno ja przed narodzeniem Zu też miałm śliczny pokoik z pięknymi dodatkami wszystko nowe i pacznące odebraliśmy wtedy właśnie mieszkania i co teraz jak byście zobaczyły pokoik po 3 latach też jest super ale rozpierdziucha mega bałagan popisane mebelki nakleiki ponakleiane bo dopadła całe opakowanie a ja nie zauważyłam mówie wam saigon niezły a mi się już sprzątać tam nie chce bo co dzień jest to samo... :angry::angry::angry:
Na szczęście Małe dzieci tak nie bałaganią ale za to często przestawiałam w pokoiku bo co chwila inne potrzeby i trzeba dostosowywać wszystko ale po 2 latach jest już łatwiej:-D:-D:-D

Gosia, ja pisałam o falbance. Moją uszyje teściowa, ale można też kupić na allegro - np. FALBANA - Prześcieradło POD MATERACYK 70x140 (1911545945) - Aukcje internetowe Allegro

Gdybyś sama chciała uszyć, lub zlecić komuś, wystarczy prostokąt 120x60 lub 140x70 (w zależności jakie masz łóżeczko) i do tego doszyte trzy osobne falbany - 1 z przodu i 2 po bokach. Od ściany nie trzeba. Długość falbany ustaliłam tak, żeby przy średnim położeniu łóżka sięgała do ziemi (wtedy przy najwyższym jest niewielka przestrzeń, co nie przeszkadza, a przy najniższym i tak nic nie wejdzie pod łóżeczko, więc falbana nie potrzebna :)).
Całość kładzie się pod materacem, na szczebelkach, a falbany są osobne, bo przecież panel ze szczebelkami jest przykręcony do słupków, więc tam musi być rozcięcie. Mam nadzieję, że wyraziłam się jasno :)

Ja mam łóżeczko 120x60 i kupiłam bawełnę w kawałku 150x200 cm. Kosztowało mnie to 26 zł.

Ostatnia edycja:
Mła poprostu jesteś boska :-D:-):-) dzięki te gotowe są fajne ale krótkie ja ciut dłuższego potrzebuje ja też mam łóżeczko 120x60 zadzwonię jutro do koleżanki jej mama jest krawcową a to chyba nic trudnego kupię materiał i uszyję w takim razie to świetny pomysł wyjaśniłaś mi to poprostu super kumam ale się cieszę jutro sprubuje poszukać materiału dzięki wielkie:-):-)

reklama
Do góry