reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Urządzamy kącik dla naszego skarba.

I myślisz że łatwo będzie "wyżucić małego " do swojego pokoju kiedy ono jest do was przyzwyczajone??
Myślę że pora nauczyć go sypiać w łóżeczku.

reklama
ja mówie meblowe bo ja mam wiklinowe teraz. plecione :) meblowe to 6takie jak wasze łózeczka po prostu. i ja planuje własnie go z powrotem do łózeczka przyzwyczaic. chciałam kupic kojec ale boje sie ze to zbedny wydatek u nas :-[
a dawniej tymi tak lubił swoje łózecczko. poza tym on od poczatku bawi sie na podłodze a nie na łózku czy w łózeczku... takze on kocha wolnosc i swobode ;)

Efuniu to dobrze że Tymi się nie bawi w łóżeczku bo nie kojarzy mu się z zabawą dlatego łatwiej powinno być go przenieść, próbuj na pewno się uda ;) trzymam kciuki.

efunia pisze:
poza tym on od poczatku bawi sie na podłodze a nie na łózku czy w łózeczku... takze on kocha wolnosc i swobode ;)
no mój maluch też tak lubi zabawy na podłodze i niestety, nasze duuużoe łóże małżeńskie a nie swoje małe łóżeczko

Frezja no ja bym chciała ale jak mi zasypia przy cycu i później go przenoszę to się budzi  :(

Anno nie poddawaj się i nie dawaj za wygraną maluchowi, musisz być stanowcza i powtażać tą czynność, tak zeby zaskoczył, wiem co mówię bo miałam tak- ale powiedziałam ze "ja tu ządzę" a nie ta mała pipka, i poddała się ;D teraz sypia sama, sama zasypia po wieczornym karmieniu, czasem sie zdaży że potrzebuje bliskości i kładę się z nią w naszym łóżku, po czy Nati się przytuli i zasypia, od razu przekładam ja do łóżeczka.

To jest do zrobienia ;)

Anno trochę ciężko mi było jak Nati płakała ale stosowałam się do zaleceń z Trecy Hoog brałam na ręce jak się uspokoiła to do łóżeczka i tak w kółko, czasem miałam dość ale bodaj po tygodniu się udało, mała zrozumiała gdzie dzieci spią ;D
Jak dobrze pamiętam to Jolikowe też coś koło tygodnia to zajęło.
Polecam Tracy Hoog ;) poczytaj może się przyda ;)

reklama
Do góry