reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Urodzinki naszych pociech

reklama
Tak myślę, żeby odświeżyć ten wątek, to może będziemy tu wrzucały jakieś pomysły;-) Bo ja ostatnio, jeżeli chodzi o pieczenie, to nie mam inwencji twórczej:sorry2:

Wolfia robiłas ten torcik kolorowy ? http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/Teczowy-tort-rainbow-cake.html bym zrobiłabym Emilce do przedszkola ale mi się tak strasznie nie chce :zawstydzona/y:i chyba gotowy zamówię ...

ale planuję ten tort z barbie dla Emilki i główkę małpki Georga dla Domelka masy na tort to ja gotowe zamówiłam nie mam czasu na bawienie się jeszcze w to hihi ;-)
ale zastanawiam się nad środkiem co dodać ;-)

Gosiu ten tort to planowałam zrobić w listopadzie mojemu O. na urodziny, ale wtedy smutne zdarzenie wykluczyło zrobienie przyjęcia, więc zrezygnowałam i z tortu:sorry2: Ale może teraz bym zrobiła:tak: Muszę pomyśleć, bo w sumie to nie chce mi się piec dwóch tortów, bo nie będzie tego komu jeść, więc kombinuje nad jednym wspólnym, ale takim, żeby im obu się podobał;-)

Rosmerta ja chciałam zrobić taki ze śmietana z dżemem jagodowym i nie wiem chciałabym coś co będzie dość sztywne bo nie wiem jak mi to nakładanie masy pójdzie ;-)najwyżej jak się wszystko rozjedzie to powstanie coś innego :-D

Hoho widzę ze dziewczyny na słodziutko robicie.....Rosmerta ten krem truskawkowy wyglada przepysznie:-p mniam mniam

Ja robię dla Julci taki Tort z masą cukrową - Przepis myśle ze taki srodek bananowy troszke zniweluje ta strasznie slodka mase cukrowa:-D
Julcia zatwierdzila ze chce bananki hihi. Plany sa zobaczymy tylko co z tego wyjdzie

Rosmerta a ja wlasnie teraz robie z tej stronki co podałas babke ziemniaczana....pachnie pieknie ...zobaczymy jak smakuje ale niestety za jakies 50 min.:sorry:

Ja to chyba jednak w tym roku kupię tort. Próbować w trakcie robienia go na pewno nie będę mogła więc zamówię coś mam nadzieje pysznego.

nuśka ja robiłam taka mase bananowa,bardzo słodka jest.
do masy cukrowej polecam cos na bazie kwaskowatych owoców.

reklama
Kurcze babka pisała ze nie jest ta masa serowa za słodka :-( bo bananki to tylko dodatek....ach sama nie wiem...
Ozdoby dzisiaj juz przyszly, slicznosci ze az szkoda na tort kłaść:-D

Do góry